• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda se igrala, Katai najbolji strelac!

Autor mondo.rs

U utakmici kojoj je prethodila proslava 27. šampionske titule Crvena zvezda odigrala odličan meč, stvorila mnoštvo šansi, a golovima Kataija i Orlandića stigla do pobede. Radnički ostao bez Evrope, a Vijeira bez titule najboljeg strelca.

 Zvezda se igrala, Katai najbolji strelac! Izvor: MN PRESS

Crveno-beli su pred oko 40 hiljada navijača na stadionu "Rajko Mitić" proslavili 27. šampionsku titulu, a potom odigrali i sjajan meč protiv Radničkog iz Niša. Radničkom je bila potrebna pobeda da bi naredne sezone igrali Ligu Evrope, ali veći deo utakmice Nišlije su se branile, a Crvena zvezda je tek u finišu meča uspela da iskoristi dve od mnoštva šansi koje su imali u današnjem meču.

Prvo je Petar Orlandić u 75. minutu nastavio seriju golova, treće kolo zaredom, a potom je i Aleksandar Katai u 81. minutu došao do pogotka kojim je postao i najbolji strelac Superlige za ovu sezonu.

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI NIŠ 2:0 (0:0)

Duga sezona u Superligi je završena, a Crvena zvezda je uoči poslednje utakmice protiv Radničkog iz Niša i zvanično promovisana u novog šampiona. Slavlje je počelo sat vremena pre utakmice, Aleksandar Luković je podigao pehar, a u istom raspoloženju su igrači Crvene zvezde i odigrali meč.

Počeli su silno igrači Zvezde, ređale su se šanse za Vijeiru i Kataija, koji su jurili titulu najboljeg strelca, a u 13. minutu do gola je prvo mogao Marko Petković. Nakon što je Portugalac oboren u šesnaestercu, Lučo Ibanjez je uzeo loptu, prišao mu je Vijeira, a ipak je desni bek šutirao.

Vrlo loše, prebacio je čitav gol...

Katai je potom izbacio Vijeiru u odličnu šansu, potom sam pogodio stativu, ali gola u prvom delu igre nije bilo.

Radničkom je utakmica bila daleko važnija, pošto bi pobedom došli do Lige Evrope, ali je tim Milana Rastavca tek u poslednjih 25 minuta "pogledao" ka golu. Mrkić je pogodio stativu u 72. minutu, a nakon što su Nišlije malo krenule napred, ostalo je nešto prostora po levoj strani za Ibanjeza koji je u 75. minutu pogodio u glavu Petra Orlandića.

Crnogorski napadač je sa zemlje postigao svoj treći gol u nizu...

Upravo je njemu Ugo Vijeira ustupio mesto kada je izašao u 60. minutu, i tako dao pola sata "fore" Kataiju da ga prestigne na listi strelaca. Posle mnogo pokušaja - to je i uspeo.

Kontra u 81. minutu i karakterističan dribling Kataija kojim se oslobodio čuvara, a potom pogodio suprotni ugao gola koji je izvrsno čuvao Jovanović. To je bio 21 gol Aleksandra Kataija kojim je uspeo da se "kruniše" u najboljeg strelca prvenstva.

Do kraja utakmice nije bilo mnogo šansi, a zanimljivo je da je skoro celo drugo poluvreme Le Talek igrao na poziciji štopera, pošto je Rendulić zaradio povredu. Zbog povrede je igru krajem prvog dela utakmice napustio i Marko Petković.

ZVEZDA: Kahriman, Petković (Cvetković), Luković, Rendulić (Plavšić), Ibanjez, Le Talek, Donald, Katai, Grujić, Srnić i Vijeira (Orlandić).

RADNIČKI: Jovanović, Bulatović, Tomić (Krstić), Đuričković, Petrović, Mrkić, Marjanović, Jovanović, Lakić-Pešić, Apostolović (Todorović), Bulatović.

Pogledajte najzanimljivije detalje...

Zvezda - Radnicki
Izvor: YouTube

N A J A V A

Fudbaleri Crvene zvezde od 19 časova slave šampionsku titulu.

Momci Miodraga Božovića iza sebe imaju odličnu sezonu u domaćem prvenstvu u toku koga su postavili i neke rekorde, a svečani trenutak kada će i zvanično podići pehar namenjen prvaku države namenjen je za poslednji meč sezone. 

Na stadionu "Rajko Mitić" od 19 časova gostuje ekipa Radničkog iz Niša, a utakmici koja ima rezultatski značaj za goste prethodiće dodela pehara i medalja fudbalerima u crveno-belom.

U Ljutice Bodana se proslavlja 27. šampionska titula, a s obzirom na to da je ulaz na stadion besplatan za sve navijače, kao i to što je klub spremio iznenađenja u vidu besplatnog bezalkoholnog piva i čipsa, očekuje se dobra poseta koji će uveličati trenutak kada Aleksandar Luković bude podigao pehar u vazduh.

Takođe, najavljeno je da će proslavi titule prisustvovati i košarkaši i odbojkaši Crvene zvezde.

Crvena zvezda i Radnički su se dva puta sastali ove sezone. U prvom duelu na stadionu "Rajko Mitić" Aleksandar Katai je promašio penal u nadoknadi vremena za pobedu, pa je završen 1:1 (Lazar Rosić i Luka Jović), dok je na "Čairu" pobedila Zvezda rezultatom 2:1.

Tada su strelci bili Katai i Ibanjez, a za domaće Jovanović.

Iako utakmica nema naročit rezultatski značaj za Crvenu zvezdu - i te kako ima za Aleksandra Kataija i Uga Vijeiru, koji će se u subotu boriti za titulu najboljeg strelca prvenstva. Uoči meča obojica su na 20 pogodaka, a videćemo ko će biti uspešniji i u ovom segmentu.

Utakmicu sudi Majo Vujović.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ! POBEDA ZVEZDE 2:0!

83' - KATAI! GOL!

Posle mnogo šansi i Katai se upisuje u strelce. Lepo je prošao po desnoj strani, driblingom ušao u šesnaesterac i oslobodio se čuvara, a potom šutirao u dalji ugao. Ovo znači i da je on najbolji strelac Superlige za ovu sezonu!

Katai
Izvor: YouTube

82' - Kahriman dobro brani posle kornera.

75' - ORLANDIĆ! GOL!

Posle toliko šansi, konačno pogodak za Crvenu zvezdu. Luis Ibanjez je ponovo poslao strašan centaršut sa leve strane, a Petar Orlandić je sa zemlje pogodio suprotni ugao gola Jovanovića. Dobio je žuti karton zbog skidanja dresa...

Todorović menja Apostolovića.

Orlandić
Izvor: YouTube

74' - Mrkić! Stativa! Velika greška odbrane Zvezde, Plavšić je promašio loptu, pa je Mrkić pobegao Lukoviću, ali pogađa stativu.

72' - Saša Marjanović preti Kahrimanu... Jedna od retkih situacija da je Radnički bio u šansi da šutira, namestio se lepo Marjanović unutar šesnaesterca, ali je Kahriman to odbranio.

67' - Aleksandar Katai ima još 25 minuta da prestigne Uga Vijeiru na listi strelaca pošto je Portugalca zamenio Petar Orlandić. Veliki aplauz publike...

65' - Nastavljaju se napadi Zvezde, sada je Katai probao na drugoj stativi. Preko gola.

57' - Konačno i Nišlije pred golom... Prvo je Marjanović bio pred golom Kahrimana, ali je prošao bez šuta, da bi potom Mrkić probao dobro glavom u nastavku te akcije. Ništa!

54' - I opet brani Jovanović!

Koliko šansi za Zvezdu... Aleksandar Katai je sjajno iskreirao na levoj strani, pokušao sam, pa dodao za Srđana Plavšića na pet metara, ali nema gola... Odmah je doneo živost Plavšić, kao što je to bio slučaj mnogo puta ove sezone.

52' - Jovanović!

Novopozvani u reprezentaciju Srbije sjajno je odbranio pokušaj Zvezdinog Portugalca. Ugo Vijeira je probao na centaršut Miloša Cvetkovića, ali sjajno se bacio Jovanović.

51' - Srđan Plavšić ulazi u igru umesto Rendulića, tako da će verovatno Damijan le Talek na poziciju štopera.

47' - Najlepša akcija do sada... Gol, pa ofsajd!

Marko Grujić je lepo povukao loptu, uposlio na desnoj strani Slavoljuba Srnića, a loptu je u mrežu smestio Katai, međutim, gol je poništen zbog ofsajda. Čini se da sudija nije najbolje video ovu situaciju...

Ofsajd
Izvor: YouTube

46' - Kasnilo je malo drugo poluvreme, a u pauzi smo videli i košаrkaše i odbojkaše Crvene zvezde koje su pozdravili navijači. Le Talek u prvoj šansi, ali izlazi lopta van terena.

- Kraj poluvremena. Pogledajte statistiku...

45+2' - Novi aplauzi za trenera Miodraga Božovića koji je ustao sa klupe da se zahvali navijačima. Katai potom u šansi, sad već možemo da kažemo da je Zvezda imala sijaset prilika.

45' - Grujić prvo pokušava sa dvadesetak metara, daleko od gola, a potom pokušava i iz prodora. Međutim, zaustavljen je pred šut... Tri minuta nadoknade.

40' - Povreda Marka Petkovića, pa je umesto njega na terenu Miloš Cvetković.

39' - Katai! Stativa!

Najbolja šansa do sada... Greška Saše Marjanovića koji je slabo izbio loptu iz šesnaesterca, a onda je na nju naleteo Aleksandar Katai, ali je lopta koja je dugo putovala pogodila stativu.

34' - Lep prodor Kataija po levoj strani, ali ni iz ove akcije nema završnice.

28' - Grujić, pa Katai! Ništa!

Konstantno se igra na polovini Radničkog, a sada je "minijaturu" izveo Marko Grujić. Fudbaler Zvezde koji igra svoj poslednji meč u dresu ovog kluba lepo je odigrao na dvadesetak metara od gola, prebacio na levu stranu ka Kataiju, ali je on iz prve šutirao vrlo loše.

21' - Srnić! Preko gola!

Fudbaleri Zvezde nastavljaju sa napadima, a sada je u šansi bio Slavoljub Srnić. Sada je ušao malo više u sredinu, dobio loptu, namestio se na lep šut, ali je njegov pokušaj "iz kolena" prešao preko gola.

17' - Kakva šansa! Katai za Vijeiru!

Istina, dvojica ponajboljih strelaca Crvene zvezde se bore za prestižnu titulu najboljeg golgetera takmičenja, ali to nije sprečilo Aleksandra Kataija da nakon prodora po levoj strani i oslobađanja od protivnika "gurne" loptu Vijeiru, ali je Portugalac iz neposredne blizine promašio.

Ipak, čini se da je bio ofsajd.

Vijeira
Izvor: YouTube

12' - Penal za Zvezdu! NIIIIIIIIŠTA!

Radoš Bulatović je oborio Uga Vijeiru u šesnaestercu, a Majo Vujović je pokazao na "belu tačku". Pogledao je Vijeira ka Luču Ibanjezu, koji obično izvodi penale, pošto je u toku "borba" za prvo mesto na listi strelaca, ali je na kraju loptu uzeo Marko Petković.

I šutirao daleeeko preko gola. Veliki promašaj!

Petković
Izvor: YouTube

7' - Zoran Rendulić je imao težak sudar sa jednim igračem Radničkog, ostao je na travi, ali izgleda da će biti spreman da nastavi ovaj susret.

5' - Za sada veći posed lopte za Zvezdu, ali bez značajnijeg učinka napred. Radnički je malo pokušavao do sada.

1' - Utakmica je počela!

- Pogledajte fotografije sa dodele. Ovde!

- Fudbaleri Crvene zvezde podigli su trofej namenjen prvaku zemlje!

- Pola sata pre utakmice i Miodrag Božović je izašao na teren stadiona "Rajko Mitić" i dobio gromoglasan aplauz navijača. Nedavno je produžio ugovor na još dve sezone.

- Igrači polako izlaze na teren.

- Navodno, zatvoreni su ulazi na zapadnu i severnu tribinu stadiona "Rajko Mitić".

- "Prelazni pehar" Crvenoj zvezdi će uručiti Goran Bunjevčević, dok će onaj koji ostaje u trajnom vlasništvu uručiti brat navijača koji je ubijen u Čačku, uoči duela sa Borcem, Ace Jaćimovića.

- Stigli su pehari.

Pehari, Zvezda
Izvor: YouTube

- Sve je spremno...


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC