• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"El Principe" rekao zbogom fudbalu!

Autor mondo.rs

Sjajni argentinski napadač Dijego Milito se u noći između subote i nedelje oprostio od fudbala. U svom poslednjem meču u dresu Rasinga postigao je gol i promašio jedanaesterac. Suze nije uspeo da sakrije...

"El Principe" je rekao - dosta!

Sjajni argentinski napadač Dijego Milito narednog meseca će proslaviti svoj 37. rođendan, a odlučio je da mu meč između subote na nedelju koji je njegov Rasing igrao protiv Temperleja bude i poslednji u vrlo bogatoj karijeri.

"Opraštam se u dresu koji volim", rekao je plačno Milito nakon utakmice u kojoj je njegov tim uspeo da pobedi Temperlej, uz njegovu novu odličnu partiju. On je postigao gol u 17. minutu, ali je propustio da upiše još jedan pogodak pošto je tri minuta nakon toga promašio jedanaesterac.

"Hvala Milito", pisalo je na papirima koji su nosili večno zahvalni navijači Rasinga.

Upravo je to klub u kojem je, zvuči neverovatno, prošlog veka!, Dijego Milito prvi put izašao na teren. Od 1999. do 2003. godine nosio je dres plavo-belih i za to vreme postigao "skormnih" 34 gola na 137 utakmica. Bez obzira na to, dobio je poziv iz Italija, iz Đenove, pa je u naredne dve godine blistao u dresu ovog tima. Međutim, Đenova je u to vreme igrala Seriju B, da bi potom ispala i u treću diviziju...

Iz Đenove prelazi u Saragosu gde je pokazao sav svoj potencijal. Za tri sezone u ovom klubu postao je jedan od najboljih strelaca Primere, da bi ga put potom ponovo odveo u Đenovu, pošto je sada Saragosa ispala u drugi rang španskog fudbala.

Posle najbolje sezone u karijeri prelazi u Inter, gde doživljava vrhunac karijere.

Inter je uvek negovao "politiku" dovođenja "gaučosa", a "El Principe" se savršeno uklopio u sistem Žozea Murinja, koji je upravo te sezone ostao bez Zlatana Ibrahimovića, ali je dobio Samjuela Etoa. Odigrao je ključnu ulogu u osvajanju trofeja Lige šampiona, a i u finalu protiv minhenskog Bajerna je bio dvostruki strelac.

Milito Bajern
Izvor: YouTube

Nažalost po njega, Murinjo je otišao iz kluba, a on je počeo da se muči sa povredama. U prvoj narednoj sezoni postigao je svega 8 golova, u narednoj kod Ranijerija i Stramaćonija je bio efikasniji, ali su onda počele da se "osete" godine.

Jedan od najpotcenjenijih napadača svoje generacije poslednje dve godine karijere proveo je u klubu u kojem je ponikao - Rasingu, a odlučio je da 21. maja 2016. okači "kopačke o klin".

Uživaj u penziji, legendo!

Milito
Izvor: YouTube


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC