• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokeza: Da naši klubovi ne igraju sa kosovskim!

Autor mondo.rs

Novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza predstavio novog selektora Slavoljuba Muslina, a potom govorio i o odluci UEFA da dozvoli kosovskim klubovima nastup u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

 Slaviša Kokeza o kosovskim klubovima u Evropi Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je da će FSS u ponedeljak poslati dopis Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) povodom odluke da se kosovskim klubovima dozvoli ucešće u evropskim kupovima.

Ta organizacija je ranije ovog meseca primila Kosovo kao članicu, da bi to isto potom učinila i FIFA, ali je odluka o nastupu reprezentacije ove samoproklamovane države u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine - za sada odložena.

"Koliko sutra šaljemo dopis UEFA oko klubova sa Kosova i njihovog eventualnog igranja u Evropi. Sve ostalo ćemo se konsultovati i napraviti što je do nas. Borićemo se do kraja, a neke zemlje iz regiona i Evrope su već poslali neke dopise, koliko znam", rekao je Kokeza na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Kosovskim klubovima dozvoljeno je učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, a sem Srbije, zahtev UEFA da se ne sastaju sa njima uputiće još neke zemlje koje ne priznaju nezavisnost Kosova, uključujući i Rusiju.

Klubovi sa teritorije ove samoproklamovane države dobile su dva mesta u evropskim kvalifikacijama. Jedno u Ligi šampiona, a drugo u Ligi Evrope, i u slučaju da UEFA ne "interveniše", mogli bi da se nađu na putu srpskim timovima u kvalifikacijama za neko od ovih takmičenja.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

xxxl

Sto da ne igraju,pa to im je jedina sansa za prolaz u naredni krug!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC