• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi je vlasnik prava na Murinjovo ime!?

Autor mondo.rs

Iako su engleski mediji najavili dolazak Žozea Murinja u Mančester junajted, postoje i neke "začkoljice" koje bi mogle da budu kočnica. I to ne baš sitne...



Pregovori Mančester junajteda i Žozea Murinja uveliko teku, sudeći prema vestima iz Engleske, ali postoje i potencijalne prepreke o kojima naširoko pišu mediji na Ostrvu.

Reč je o tome da su komercijalni ugovori koje Murinjo ima sa određenim kompanijama u sukobu sa sponzorima Mančester junajteda. Te ugovore trenutno "češljaju" advokati obe strane i pokušavaju da reše enigmu.

Pre svega, ističu mediji, Murinjo je "zaštitno lice" automobilskog proizvođača "Jaguar", ali i firmi koje proizvode satove, kazina...

Mančester junajted, pak, ima sedmogodišnji sponzorski ugovor sa "Ševroletom" (odeljak Dženeral motorsa), koji mu donosi 470 miliona evra, a Murinjov ugovor sa "Jaguarom" se kosi sa ovim. Slično je i sa satovima - Murinjo reklamira satove švajcarskog proizvođača, a zvanični partner Mančester junajteda je američki proizvođač satova.

Najbizarnija prepreka bi mogla da bude ova - Čelsi, bivši Murinjov poslodavac, poseduje prava na njegovo ime!

Prema podacima Evropske unije, odnosno odeljenja koje se bavi zaštitom intelektualne svojine, Murinjo je registrovan kao "Čelsijev zaštitni znak (trademark)"!

Pogledajte i sami na OVOM LINKU

Murinjo - trademark; Vlasnik - Čelsi
Izvor: MONDO/printscreen


Iako sve ovo, možda, deluje začuđujuće, u Evropskoj uniji se gleda sve, do najsitnijih detalja, a pogotovo kada je reč o finansijama i pravima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC