• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona nastavlja da isplaćuje "Emirejts"!

Autor mondo.rs

Overmars, Peti, Van Bronkhorst, Hleb, Anri, Fabregas, Song, Vermalen i sada Beljerin. Oko 40 odsto troškova izgradnje "Emirejtsa" finansirala je samo Barselona...

Računajući samo od 2000. godine i početka egzodusa velikih fudbalskih zvezda iz Arsenala u Barselonu, Katalonci su na račun engleskog kluba uplatili 128 miliona funti, odnosno 167 miliona evra.

A, upravo se spremaju da ponovo obiju kasu kako bi pokrili desnu stranu upražnjenu odlaskom dugogodišnjeg vojnika "Blaugrane", Danija Alveša, u Juventus.

Dugo već Barselona "merka" svoje dete, koje je poslala na školovanje u Fudbalsku akademiju Arsen Venger, a radi se o najbržem fudbaleru na svetu, Ektoru Beljerinu, čija se cena procenjuje na oko 20 miliona funti, možda i više od toga.

Ukoliko do ovog transfera dođe, a iskustvo nas uči da Barselona bez problema dobije sve što joj se dopadne u izlogu butika "Emirejts", Arsenal će za 16 godina poslovanja sa katalonskim gigantom zaraditi skoro 150 miliona funti, odnosno nešto manje od 200 miliona evra.

Podsećamo, u jeku ove saradnje sa Barselonom, Arsenal je gradio moderni "Emirejts" koji je koštao klub 390 miliona funti, odnosno 510 miliona evra, a oko 40 odsto troškova gradnje nove tvrđave, koja uveliko donosi enormne prihode "tobdžijama", isplaćeno je samo od Barsinog novca!

Alves bi trebalo da aktivira klauzulu u ugovoru, a sam je nagovestio da bi u predstojećem prelaznom roku mogao da ode posle osam godina provedenih u Barseloni. Njegov naredni klub trebalo bi da bude Juventus, mada su se u međuvremenu već pojavile informacije o tome da su i Alveš, i njegov saigrač Havijer Maskerano, dogovorili uslove saradnje sa klubom iz Torina i da je to gotova stvar.

Beljerin je prva opcija za novog desnog beka, a sa njim je pre mesec dana razgovarao i tehnički direktor Barselone Robert Fernandes. Ovaj 21-godišnji mladi reprezentativac Španije je već bio u mlađim kategorijama Barselone, odakle je prešao u Arsenal sa samo 16 godina.

U slučaju odlaska Alvesa, Barselona bi od igrača na desnom beku imala Aleiša Vidala i Daglasa. Pored dolaska Beljerina, pominju se još Žoao Kanselo iz Valensije i Marijano iz Sevilje.

Vratimo se odnosima Barselone i Arsenala. Evo, za sada, svih transfera iz engleskog u španski klub, u eri Arsena Vengera. Cene su u milionima funti.

1. Mark Overmars 25
2. Emanuel Peti 7
3. Đovani van Bronkhorst 2
4. Aleksandar Hleb 13,6
5. Tijeri Anri 19,2
6. Sesk Fabregas 31
7. Aleks Song 15
8. Tomas Vermalen 15
9. Ektor Beljerin (?) 20

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC