• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČELIK: Licenca je regularna...

Autor mondo.ba

...ali povratnica iz advokatske kancelarije "Stevanović" jasno demantuje zenički klub.

 NK Čelik: Licenca je regularna; Dokaz da nije! Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Fudbalski klub Borac je u posjedu dokumentacije koja jasno govori da je zenički Čelik falsifikovao papire za dobijanje licence za takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u sezoni 2016/17. jer do 31. marta, do kada je bio rok za regulisanje finansijskog kriterijuma, nije isplatio po izvršnim presudama dugove od ukupno 23.557,53 maraka bivšem igraču Eldinu Adiloviću i nekadašnjem treneru Vlatku Glavašu, piše "Sportski žurnal".



Zeničani tvrde da su licencu dobili regularno i da nisu obavješteni o izvršnim presudama u slučajevima Adilović i Glavaš.

Pred izbornu sjednicu Skupštine kluba na kojoj je za predsjednika izabran Bruno Bojić, vršilac dužnosti direktora kluba sa „Bilinog polja“ Adnan Nuhagić je istakao:

"Svu potrebnu dokumentaciju za licenciranje predali smo do 31. marta do kada je i bio rok. Navodi da nismo mogli dobiti licencu zbog duga prema našem bivšem igraču Adiloviću i bivšem treneru Glavašu nisu tačni, jer do tog roka nismo bili ni dobili obavijest da su presude u njihovom slučaju postale izvršne. Tu informaciju, siguran sam, nije imao ni FS BiH jer da jeste ne bi nam ni mogli izdati licencu i vratili bi nam dokumentaciju", rekao je Nuhagić, a prenio pomenuti sportski list.

Sastanak sredinom juna?

"Žurnal" nezvanično saznaje da će cijeli slučaj oko takmičarske licence NK Čelik biće vraćen ponovo na razmatranje prvostepenoj Komisiji za licenciranje Fudbalskog saveza BiH, a taj bi sastanak trebalo da bude sredinom juna u Sarajevu. Ono što je sigurno NK Čelik, u međuvremenu ako plati ili reprogramira dugove sa Adilovićem i Glavašem ne može da riješi problem jer je rok za dostavljanje dokumentacija davno istekao (31. mart).


Međutim, Borac u dokumentaciji koju je dostavio u FS BiH ima u posjedu i povratnicu od 28. marta 2016. godine koja jasno govori da su Zeničani primili poziv za plaćanje iz advokatske kancelarije „Stevanović“ iz Bijeljine u kojem im je ostavljen rok od osam dana da izmire obaveze prema Adiloviću i Glavašu, što oni nisu učinili.

Izvor: MONDO

NAJBOLJI IGRAČI VEĆ NAPUSTILI ČELIK

Sarajevski mediji u subotu prenose da su najbolji igrači Zeničana u prethodnoj sezoni Mahir Karić, Aldin Džidić, Emir Jusić i Anel Dedić napustili klub zbog neisplaćenih plata, rata i premija.

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Дјуро

Е ти си прави шумски градјан борац треба избацити!!!

ugrhugrh

Borac mogu izbaciti iz svih liga, to nije sporno, ali ako nesto nije neregularno onda treba reagovati, jel i Borac isti nije igrao evropu zbog istih razloga

Дјуро

Исправна је лиценца а борац треба избацити и из прве лиге рс!!!!

samoborac

@Дјуро Ciao seljazzi !

kapa dole

Svaka čast MONDO, što insistirate da se ovaj slučaj istjera na čistac. Pravila ili važe ili ne važe. Borac nije mogao u regularno izborenu Evropu zbog tih pravila. Otišao je 9-plasirani Zrinjski

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC