• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćiro: Nisu mi nudili pare!

“Ni Turci, a ni neka treća strana nisi nudili neku nemoralnu ponudu”, kaže Miroslav Ćiro Blažević.

 Ćiro: Nisu mi nudili pare! Izvor: MONDO

Njemački “Bild” objavio je prije par dana u tekstu o namještanju utakmica širom Evrope da je jedan od spornih mečeva bio i duel reprezentacija BiH i Turske (1:1).

Prema pisanju “Bilda” selektor BiH Miroslav Ćiro Blažević priznao je da je dobio ponudu da pusti Turke u zamjenu za pola miliona evra, ali je Ćiro u intervjuu za “Dnevni avaz” to demantovao.

“Neki zlonamjernici su mi podapeli sa mojom navodnom izjavom, a to je laž jer tako nešto nikada nikome nisam izjavio. To su gluposti. Ortodoksne gluposti. Ni Turci, a ni neka treća strana nisi nudili neku nemoralnu ponudu”, rekao je Blažević za "Dnevni avaz".

Donedavno idol navijača BiH sada se našao na njihovom udaru. Navijačka grupa “BH Fanaticos” zatražila je Blaževićevu ostavku, prvenstveno što je on stao u odbranu generalnog sekretara FSBiH Muniba Ušanovića koji je nedavno osuđen na pet godina zatvora zbog utaje poreza i malverzacija.

Ćiri, međutim, tako nešto ne pada na pamet.

“Meni su navijači najvažniji i ko zna, možda postupim po njihovim željama, ali kada meni bude po volji. Međutim, moram im nešto reći, a to će ih još više ražestiti. Uz Muniba Ušanovića ću biti jer je nevin i makar mi to donijelo njihovu još veću antipatiju. Žao mi je jer vas ja volim i poštujem, ali to je tako”, izjavio je Blažević, uvjeren u nevinost genseka FSBiH.

“Od Ušanovića nemam nikakve koristi. Ali, od djetinjstva sam stekao jednu ljudsku dimenziju da uvijek stanem uz nevine. Ja sam psiholog i poznajem ljude. On je kriv što voli život i pomaže ljudima. Sam sebi je najveći neprijatelj i žrtva je svoje budalaštine. Da on krade nekome pare i taji porez, to ne dolazi u obzir. Siguran sam da će Ušanovićeva i Kureševa žalba biti usvojena i presuda poništena, te tako dokazana njihova nevinost, ali i nevinost cijelog Fudbalskog saveza BiH”, dodao je Ćiro.

O njegovoj sudbini na klupi BiH mnogo više trebalo bi se znati u petak, nakon sjednice Izvršnog odbora FSBiH na kojoj će podnijeti izvještaj o mečevima baraža s Portugalom, a Blažević ne želi da prejudicira odluku čelnika FSBiH.

“To niko ne zna. U tome je i zanimljivost tog sastava koji vodi naš fudbal. Nadam se, ipak, da ću dobiti podršku”, rekao je Ćiro.

Selektor BiH u intervjuu “Dnevnom avazu” najavio je i da će još jednom razgovarati sa Misimovićem, i to u Volfsburgu, gdje će pratiti meč “vukova” sa Mančester junajtedom u Ligi šampiona.

“Ići ću i usput gledati i navijati za Volfsburg protiv Mančester junajteda u borbi za prolazak u drugi krug Lige šampiona. Mogu priznati da sam pogriješio i rekao što nisam smio za Misimovića. Srećom, pričali smo i spustili tenzije. Očekujem da nakon našeg susreta i razgovora u Volfsburgu potpuno nestanu”, rekao je Ćiro.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC