• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pele rasprodaje trofeje

Autor Anadolija

Jedan od najboljih svjetskih fudbalera svih vremena Brazila Pele (75) odlučio je uspomene stečene tokom svoje karijere staviti na aukciju.

  Osvajač tri naslova svjetskog šampiona sa Brazilom odlučio je staviti preko 2.000 artikala na aukciju, koja će se održati u Londonu od 7. do 9. juna.

Među predmetima biće sve tri zlatne medalje koje je Pele osvojio na svjetskim prvenstvima. Potencijalni kupci će takođe moći licitirati za košulje koje je Pele nosio tokom karijere ili za loptu kojom je 1969. godine u dresu Santosa postigao svoj 1000. gol u karijeri.

"Bila je to teška odluka, ali je bila nepohodna kako bi se pravilno brinuo o tim artefaktima. Osjetio sam da mogu učiniti više dobrog dijeljenjem ovih stvari sa cijelim svijetom, kao i da pomognem ovim uzorcima koji su za mene jako važni. Odlučio sam dovoliti navijačima i kolekcionarima da posjeduju komad moje istorije. Nadam se da će čuvati ove rijetke predmete i podijeliti svoju priču sa svojom djecom i generacijama koje dolaze", rekao je Pele, prenose britanski mediji.

Edson Arantes do Nascimento Pele rođen je 1940. godine u mjestu Tres Coracoes. Za Santos je debitovao sa 16 godina i odmah je postigao gol. Pele je od Svjetske fudbalske federacije (FIFA) 1999. proglašen za najboljeg fudbalera svih vremena.

Međunarodni olimpijski komitet (IOC) iste godine uvrstio ga je među pet najboljih sportista 20. vijeka. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 92 utakmice i postigao 77 golova. Tokom karijere nastupao je za samo dva kluba, Santos i Nju Jork Kosmos.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC