• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sirijeks: Sve za pobjedu nad Partizanom

"Učinićemo sve da pobijedimo", poručio je kapiten Tuluza Sirijeks. "Djeluje kao da je odbrana Partizana ranjiva", dodaje trener Kazanova.

 Sirijeks: Sve za pobjedu nad Partizanom Izvor: MONDO

Bask sa kapitenskom trakom u dresu Tuluza, Panći Sirijeks, poručio je dan prije utakmice da je njegovom timu veoma važna pobjeda protiv Partizana u 5. kolu Grupe J Lige Evrope.

Crno-bijeli od ranije nemaju izgleda da se plasiraju u nok-aut fazu bivšeg Kupa UEFA, jer su u prva četiri kola četiri puta bili poraženi, ali domaćin ima svoju računicu i onda počiva na osvajanju tri boda.

Meč na "Munisipalu" u Tuluzu počinje u četvrtak u 19 časova i ljubičasto-bijeli bi pobjedom zadržali izglede za plasman dalje. U isto vrijeme, Briž će sa tri boda više gostovati "stoprocentnom" Šahtjoru u Donjecku.

"Najlakši način da ostanemo u igri je da pobijedimo Partizan i da onda ne razmišljamo o tome šta će Briž uraditi u Donjecku", kaže kapiten Tuluza Sirijeks, jedan od rijetkih igrača koji su zadravi u postavi Alana Kazanove.

"Učinićemo sve što možemo da pobijedimo".

Šahtjor ima maksimalnih 12 bodova iz četiri kola, Briž sedam, Tuluz četiri, a Partizan nijedan. U prvom meču, Tuluz i Briž igrali su 2:2, a poslije duela sa crno-bijelima, Francuzi će 16. decembra gostovati u Belgiji.

Ukoliko bar zadrže "minus 3" u odnosu na Briž, pobjeda bi ih vodila u drugu fazu Lige Evrope i to je motiv koji će pokretati Tulužane u meču sa srpskim šampionom.

Uprkos pobjedi od 3:2 u Beogradu i podatku da je Partizan doživio deset uzastopnih poraza u ligaškim mečevima u Evropi, Sirijeks se ne zavarava da će na "Munisipalu" iće sve kao po loju.

Momak koji je rođen u francuskom dijelu Baskije, pratio je razvoj događaja na subotnjem "vječitom derbiju" i zna da je Partizan u njegov grad doputovao pun samopouzdanja.

"Partizan je dobio derbi u ligi, tako da sigurno pucaju od samopouzdanja", razmišlja Sirijeks.



Trener Tuluza Alan Kazanova pohvalio je prednje dvije linije Partizanovog tima.

"Oni imaju kvalitetne napadače i igrače sa visokim tehničkim mogućnostima", rekao je Sirijeks, ali je pitanje da li je u tom trenutku znao da je Lamin Dijara ostao u Beogradu.

Ipak, Kazanova šta je u Evropi bila najveća mana Partizana. Crno-bijeli su po nečemu prvi, ali to nimalo nije pohvalno - na četiri meča primili su 13 golova, više od bilo kog učesnika prve faze Lige Evrope.

"Po onome što smo vidjeli u prvoj utakmici, djeluje kao da je njihova odbrana ranjiva. Na nama će biti da ih držimo pod pritiskom i pokušamo da im stvaramo probleme stalno", dodao je Kazanova.

On je u više navrata naglasio svoju frustraciju činjenicom da mu je veliki broj igrača povrijeđen, a neki na duže vrijeme. Kazanova ima značajne gubitke u svim linijama tima, preko golmana, odbrane, veze, do napadača.

Golman Joan Pele prošle nedelje je pokidao ligamente koljena i neće moći da brani do marta, a za vikend se povrijedio i defanzivac Mohamed Fofana i malo je vjerovatno da će igrati. Do pred početak meča, Kazanova neće znati da li će moći da računa na plejmejkera Etijena Didoa (peta) i najboljeg igrača, reprezentativca Pjer-Andre Žinjaka (zglob).

Oni su se pridružili od ranije povrijeđenima: Mauru Setu, Danielu Kongreu, Ksavijeru Pentekotu, Entoanu Devou i Fodeu Mansareu.

"Ali, tu je grupa mladih, veoma kvalitetnih igrača i oni koji budu određeni da igraju u narednim utakmicama su top igrači!", procjenjuje Kazanova.

Tuluzu će u drugom meču sa srpskim klubovima, ujedno i drugom duelu sa Partizanom, tražiti prvu pobjedu u Evropi kod kuće ove sezone, pobjedu koja bi ih svakako ostavila u igri za plasman dalje.

S druge strane, crno-bijeli će prvi put od 25. novembra 2004. godine pokušati da pobijede u borbi za bodove u Evropi. Na prethodna tri gostovanja u Francuskoj u istoriji, Partizan je zabilježio sljedeća tri rezultata: 1:1, 0:3 i 0:4.

Na stadionu "Munisipal" u Tuluzu, fudbaleri Jugoslavije su 26. juna 1998. godine eliminisani od Holandije u osmini finala Svjetskog prvenstva (1:2), u meču u kojem je Predrag Mijatović pogodio prečku sa penala pri rezultatu 1:1.

GRUPA J

Šahtjor - Briž (19.00)
Tuluz - Partizan (19.00)

TABELA: Šahtjor 12, Briž 7, Tuluz 4, Partizan 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC