• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Avans pobjeda Barselone

Zbog obaveza na SP za klubove, Barselona je meč 15. kola sa Herezom odigrala ranije i osvojila avans bodove na tabeli Primere.

 PRIMERA: Avans pobjeda Barselone Izvor: MONDO

Prvi i posljednji na tabeli Primere odigrali su svoj meč 15. kola prije nego što će ostatak lige odigrati i 13. kolo. Zbog obaveza Barselone na SP klubova u Abu Dabiju (9. - 19. decembar), Herez je dočekao šampiona u srijedu uveče i doživio poraz od 2:0.

Barsa je došla u vođstvo u 47. minutu golom Tijerija Anrija, a u posljednjem minutu utakmice upisao se i Zlatan Ibrahimović za ovjeru treće pobjede svog tima u sedam dana.

Prošle nedelje, Barselona je prvo pobijedila Inter u Ligi šampiona (2:0), a potom i Real u nedelju, u 137. "El Klasiku" (1:0).

Sa nova, avansna tri boda, Barselona je pobjegla Realu na tabeli i razlika sada iznosi pet bodova a prefiks (+1) stajaće pored imena Barse sve dok u Španiji zaista ne bude odigrano 15. kolo, 20. decembra.

Poslije serije mlakih rezultata u Ligi šampiona (poraz i remi u duelima sa Rubinom) i Primeri (tri remija u pet kola), Barselona je ušla u seriju i sljedeći tim koji bi mogao da nastrada je Deportivo La Korunja ovog vikenda, u redovnom, 13. kolu La Lige.

Prije puta u Abu Dabi, a poslije gostovanja u La Korunji, Barselona će odigrati i meč Primere sa Espanjolom u ulozi domaćina, a onda će otputovati u Ujedinjene Arapske Emirate na polufinale Svjetskog prvenstva za klubove.

Takmičenje za naslov prvaka svijeta između klupskih šampiona svih kontinenata počinje 9. decembra utakmicom između Ouklend sitija (Novi Zeland, Okeanija) i Al Ahlija (UAE, domaćin turnira). Potom će se u četvrtfinalu pobjedniku ovog meča priključiti Pohang (šampion Azije, J. Koreja), Mazembe (šampion Afrike, Kongo) i Atlante (šampion Sjeverne i Srednje Amerike, Meksiko).

Pobjednici četvrtfinalnih mečeva za rivale će dobiti Barselonu ili osvajača Kopa Libertadores, šampiona Južne Amerike, Estudijantes iz Argentine, koji su automatski polufinalisti.

TABELA: Barselona (+1) 33, Real Madrid 28, Sevilja 26, Valensija 24, Deportivo 23, Majorka 20, Sporting 20, Bilbao 20, Hetafe 18, Osasuna 15, Espanjol 13, Viljareal 12, Almerija 12, Saragosa 12, Valjadolid 11, Tenerife 11, Atletiko Madrid 10, Malaga 7, Rasing 7, Herez (+1) 7.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC