• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Partizan "pao" i u Tuluzu

Francuski tim pobijedio crno-bijele 1:0 golom Danijela Bratena u 54. minutu u 5. kolu Grupe J Lige Evrope. Partizan i dalje bez bodova.

 LE: Partizan "pao" i u Tuluzu Izvor: MONDO

Partizan je prekinuo seriju pobjeda ostvarenih u domaćim takmičenjima i nastavio seriju poraza u Ligi Evrope, odnosno Ligi UEFA. I poslije 5. kola u Grupi J na kontu nema nijedan bod.

Tuluz je ponovo savladao crno-bijele - 1:0 (0:0) i naneo im 12. uzastopni poraz u takmičenju po grupama na evropskoj sceni (u 1. kolu u Beogradu bilo je 2:3).

Doduše, tim Gorana Stevanovića je bio desetkovan, jer su iz različitih razloga izostali Dijara, Lomić, Gavrančić, Krstajić, Brežančić i Darko Božović, pa je silom prilika svog prezimenjaka Sinišu, inače desnog beka, poslao uz lijevu aut-liniju.

Iako su iz tabora šampiona Srbije u najavi utakmice govorili da im je mnogo važniji nedjeljni prvenstveni meč sa OFK Beogradom, jasno je da su željeli da poslije mnogo godina osvoje makar bod u Evropi.

Ako ništa drugo, najslabija odbrana u tekućem ciklusu Lige Evrope (do sada kapitulirala 14 puta) prvi put je sačuvala mrežu tako dugo, do 54. minuta. U prethodne četiri utakmice Partizanovi rivali su davali golove u prvih pola sata.

Ruku na srce, ni domaćin nije mnogo "zapinjao" iako mu je pobjeda bila neophodna da bi produžio nadu da će se domoći drugog mjesta u Grupi J i šesnaestine finala Lige Evrope.

Trener Alan Kazanova je na klupi ostavio najbolje igrače, Musu Sisoka i Andre Pjera Žinjaka.

Utisak je da se na tribinama okupilo tek oko 5.000 gledalaca iako je zvanični spiker saopštio da je bilo čak 11.000! Ipak je u Tuluzu sport broj jedan - ragbi.

Na stadionu Munisipal, koji nam nije ostao u prijatnom sjećanju jer je upravo tu 1998. godine reprezentaciju Jugoslavije sa Svjetskog prvenstva eliminisala Holandija, nije viđen lijep fudbal. Po dosadnoj kiši ritam je bio spor, šansi je bilo tek na kašičicu. "Ljubičasti" su znatno više bili u posjedu lopte, ali i oni su golmanu Mladenu Božoviću uglavnom prijetili sa distance.

Partizan je imao jednu dobru priliku (Kleo, 66. minut), a gol odluke poslije karambola i gužve u kaznenom prostoru gostiju postigao je snalažljivi Norvežanin Danijel Braten, u 54. minutu.

Crno-bijelima je preostalo da se 16. decembra i zvanično oproste od Evrope, na svom stadionu protiv Šahtjora, koji je odavno obezbijedio prvo mjesto u grupi. Briž i Tuluz će u međusobnom duelu odlučiti ko će, pored Ukrajinaca, dočekati Novu godinu u Ligi Evrope. Belgijanci su u boljoj poziciji poslije boda donesenog iz Donjecka - 0:0.

IZ MINUTA U MINUT

8. minut - Prva prilika za domaćina - Sirijeks je uposlio Maćada, koji se našao iskosa sa desne strane sam pred Božovićem, ali je golman Partizana zaustavio njegov udarac.

9. minut - Slobodan udarac izveo je Maćado, lopta je zakačila Stevanovića i prevarila Božovića, ali je završila za malo pored gola.

15. minut - Poslije kornera sa lijeve strane, najviši u skoku u šesnaestarcu gostiju bio je Nunke, šutirao je glavom - iznad prečke.

18. minut - Prvi šut crno-bijelih ka golu Blondela. Pokušao je Ljajić iz velike daljine, a lopta je postala lak plijen domaćeg golmana.

28. minut - Centaršut Ebonda išao je pod prečku, a Božović je loptu proslijedio u korner.

52. minut - Tomić je "zategao" sa više od 20 metara iskosa sa desne strane, šutirao je snažno, ali pravo u golmana Blondela, koji je ipak imao problema da zaustavi loptu.

54. minut - Tuluz je poveo poslije kornera sa lijeve strane preko Bratena. Jedan domaći igrač je šutirao u padu, lopta je zakačila Klea, a Braten je bio viši u duelu sa Đorđevićem i glavom je poslao preko gol-linije - 1:0.

56. minut - Đorđević je solidno šutirao iz "slobodnjaka", ali se Blondel ispružio i odbranio.

66. minut - Tomić je izveo korner sa desne strane, a Kleo je usamljen sa desetak metara šutirao glavom - preko gola.

70. minut - Udarce su oprobali Sukuna i Luan - lopta je prvo fijuknula pored gola, a onda je Božović dobro intervenisao.

85. minut - Vašingtonov šut glavom završio je daleko od gola.

Tuluz - Partizan 1:0 (0:0)

TULUZ: Blondel - Ebondo, Kapue, Nunke, Mbenge - Sirijeks, Berson - Braten (od 83. N'Gadi Kaku), Paulo Maćado, Luan (od 72. Tabanu) - Sukuna.

PARTIZAN: M. Božović - Knežević, Đorđević, M. Jovanović, Stevanović - Petrović (od 84. B. Jovanović), Fejsa - Tomić, Moreira, Ljajić (od 52. Bogunović) - Kleo (od 74. Vašington).

STADION: Munisipal u Tuluzu. GLEDALACA: 4.000. SUDIJA: Kristin Jakobson (Island). ŽUTI KARTONI: Berson (Tuluz), Petrović (Partizan).

Grupa J, 5. kolo

Šahtjor – Briž 0:0

Tuluz – Partizan 1:0 (0:0)
/Braten 54/

Tabela: Šahtjor 13, Briž 8, Tuluz 7, Partizan 0.

Poslednje, 6. kolo (16. decembar, 21.05): Partizan - Šahtjor, Briž - Tuluz.

(MONDO, foto Beta, FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC