• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rajevac: Nisam srećan, ali Gana ide dalje

Milovanu Rajevcu nije se ispunila želja da izbjegne Srbiju na SP. Ipak, i pored takvog žrijeba, selektor Gane je uvjeren da njegov tim ide dalje.

 Rajevac: Nisam srećan, ali Gana ide dalje Izvor: MONDO

Milovan Rajevac je do prije samo dvije godine trenirao čačanski Borac, a 2010. godine sa reprezentacijom Gane učestvovaće na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Bivši fudbaler i trener Borca, Crvene zvezde i Vojvodine imao je samo jednu želju pred žrijeb u Kejptaunu a ona je bila da izbjegne Srbiju. Nije mu ispunjena.

Upravo će Srbija biti jedan od protivnika Gane u grupi na Mundijalu, uz Njemačku i Australiju, a upravo će protiv "orlova" Gana otvoriti takmičenje na Mundijalu.

"Nisam srećan žrijebom. Njemačka je najjača reprezentacija Evrope i, bar, na papiru, favorit, ali vjerujem da će Gana ići u narednu fazu", izjavio je Rajevac, selektor "Crnih zvijezda".

Najveća zvijezda reprezentacije Gane svakako je vezista Čelsija, 26-godišnji Mikael Esjen, kojem će ovo biti drugo uzastopno Svjetsko prvenstvo.

Rajevac želi da privoli i mladog napadača Intera, Marija Balotelija da se priključi reprezentaciji Gane, a u kampanju se uključio i Stefan Apija.

Gana je četvorostruki osvajač Afričkog kupa nacija (1963, 1965, 1978. i 1982. godine), što je čini durgom najuspješnijom reprezentacijom "crnog kontinenta", iza Egipta.

Put Gane do Južne Afrike

Prvi krug kvalifikacija

Libija 3:0 (kod kuće), 0:1 (u gostima)
Lesoto 3:0, 3:2
Gabon 2:0, 0:2

drugi krug kvalifikacija

Benin 1:0, 0:1
Mali 2:2, 2:0
Sudan 2:0 2:0

Najbolji strijelac u kvalifikacijama bio je Metju Amoa sa pet golova, četiri je postigao Džunior Agogo, Prins Tagoe je dao tri, po dva Larija Kingston i Sali Muntari, a po jedan Entoni Anan, Stefan Apija, Mikael Esjen i Asamoa Gijan.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC