• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Halilhodžić: Prolazimo "grupu smrti"

"Jesmo dobili najtežu grupu i jesu Portugal i Brazil favoriti, ali smo spremni da napravimo nered", izjavio je selektor Obale Slonovače.

 Halilhodžić: Prolazimo "grupu smrti" Izvor: MONDO

Selektor Obale Slonovače Vahid Halilhodžić optimista je poslije žrijeba grupa za Mundijal koji je njegovom timu dodijelio Brazil, Portugal i Sjevernu Koreju.

Legendarni napadač Veleža uvjeren je da "slonovi" mogu da izbore osminu finala na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi bez obzira na kvalitet rivala.

"Jesmo dobili najtežu grupu i jesu Portugal i Brazil favoriti, ali smo spremni da napravimo nered", izjavio je Halilhodžić engleskom "Skaj sportu".

Prema njegovim riječima, Obala Slonovače ne dolazi na jug Afrike kako bi se odmarala.

"Imamo velike ambicije, ako prođemo prvi krug, odlazimo veoma daleko na šampionatu svijeta", naglasio je nekadašnji trener Lila, Rena, Pari sen Žermena, Trabzona i Al Itihada.



Kormilaru Brazila Karlosu Dungi, koji je najavio povlačenje sa klupe "karioka" poslije Mundijala, ne sviđa se termin "grupa smrti".

"Ako pažljivo pogledate ostale grupe, shvatićete da su osim možda 'španske', vrlo izjednačene. Sjeverna Koreja je teoretski najslabija u našoj grupi, ali to može da bude mač sa dvije oštrice, jer imaju nepoznat tim", rekao je Dunga za sajt FIFA.

Prema njegovim riječima, za "karioke" je svaki meč najvažniji na prvenstvu.

"Otvaranje je najvažnije, potom drugi i tako redom. Da bi pobijedili Obalu Slonovače, moraćemo mnogo da se pomučimo jer njihovi igrači svi nastupaju u Evropi, Didije Drogba je jedan od najboljih napadača svijeta…".

"Velikog rivala imaćemo u Portugalu, skoro smo igrali dvije utakmice , jednu smo pobijedili, drugu izgubili, imaju sjajan tim sa trojicom Brazilaca (Pepe, Deko i Lidson). Sve u svemu jako izjednačena grupa",
zaključio je Dunga.



Njegov kolega sa portugalske klupe, koja je u baražu eliminisala selekciju BiH, Karlos Keiroš oduševljen je ishodom žrijeba jer smatra da je ova grupa odlična za "dobrobit svjetskog fudbala".

"Nadam se da ćemo do treće utakmice sa Brazilom već da osiguramo naredni krug, ali ne želim da omalovažim druge rivale u grupi. 'Karioke' su petostruki prvaci svijeta i favoriti u našoj grupi",
podvukao je selektor Portugala.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC