• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Jevtić rekao "izvini" golom za pobjedu!

Aleksandar Jevtić razdužio se navijačima Crvene zvezde za dvije propuštene prilike u finišu "vječitog derbija" sa Partizanom (1:2).

 JSL: Jevtić rekao "izvini" golom za pobjedu! Izvor: MONDO

Sedam dana poslije prvog poraza u sezoni, centarfor crveno-bijelih Jevtić postigao jedini gol u duelu sa debitantom u eliti, ekipom BSK iz Borče za pobjedu od 1:0 (0:0).

Zvezda je na stadionu OFK Beograda, pred 3.000 uglavnom svojih navijača, preživjela inicijativu autsajdera u prvom poluvremenu, a onda iz najbolje prilike na susretu, u 71. minutu postigla gol. Jedan, tri boda vrijedan...

Šesti put u Jelen Superligi, tim Vladimira Petrovića dobio je rivala minimalnim rezultatom i povećao prednost na četiri boda u odnosu na prvog pratioca Partizan. Crno-bijeli svoj meč 14. kola igraju kod kuće, u nedelju od 15.30, protiv OFK Beograda.

Ove tmurne subote na Karaburmi, Zvezda je gotovo sat vremena više brinula o svom golu, a onda iz najbolje i jedine stopostotne prilike do tada, u 72. minutu, postigla pogodak za povratak na pobjednički kolosijek.

Pižonov tim je na stadionu OFK Beograda, pred 3.000 uglavnom svojih navijača, preživio inicijativu autsajdera u prvom poluvremenu, potencijalni reprezentativac Saša Stamenković u četiri navrata morao je dobro da se uprlja u blatu da bi sačuvao svoju mrežu i kada je u tome uspio, čekalo se samo ispunjenje "drevnog fudbalskog pravila".

A, ono kaže da ekipu koja propusti svoje prilike za gol, čeka kazna.

Uslijedila je periodu neinventivne igre oba tima, kada se BSK umorio, a Zvezda lagano preuzela inicijativu. Starter Nemanja Nikolić dobro je izveo prekid, lukavi Dejan Lekić u padu "snimio" usamljenog Jevtića i proslijedio mu loptu glavom, a ovaj imao lak posao - da zakuca loptu u mrežu Slobodana Jankovića - 0:1.

Šesti put u Jelen Superligi, tim Vladimira Petrovića dobio je rivala minimalnim rezultatom i povećao prednost na četiri boda u odnosu na prvog pratioca Partizan. Crno-bijeli svoj meč 14. kola igraju kod kuće, u nedelju od 15.30, protiv OFK Beograda.

Borčanci, svjesni da su gosti imali tešku nedelju za sobom, ušli su otvoreno u meč, bez ikakvog respekta u prvom susretu ekipe iz Borče sa najtrofejnijim fudbalskim timom Srbije. Šanse pred Stamenkovićevim golom ređale su se u prvom poluvremenu, a "Stameni" je krotio udarce Matića (12), Alivodića (13), Savića (14), dok je šut Babića u 21. minutu otišao malo preko prečke...

U 25. minutu, BSK je imao najbolju priliku za gol, Stamenković je uspio samo da odbije šut Babića i potom se nekako dokopa lopte ispred kopačke najbližeg Alivodića.

Pet minuta poslije toga, Matić je propustio šestu priliku Borče od početka meča da zatrese mrežu Crvene zvezde i to je bilo to od trinaestoplasiranog tima u ligi...

U drugom poluvremenu, Pižon je uveo Marka Blažića umjesto Avala Isaha, ali Zvezda pored inicijative nije uspjela mnogo toga da promijeni u svojoj igri. Počeli su i prvi zvižduci nestrpljivih navijača, a poslije šuta Savija u 67. minutu sa tribina se začulo: "Hoćemo pobjedu"!

Kao da je to bila najava gola Zvezde... Dva minuta poslije pokušaja visokog Brazilca, priliku je imao "izbrijani" Slavko Perović, ali je njegov šut iz izgledne pozicije Janković nogom poslao u korner.

Sačuvao je tada BSK mrežu, ali nije u 72. minutu, kada je Jevtić pogodio za 12. pobjedu u prvenstvu, poslije koje je loptica ponovo prebačena u komšiluk, na adresu Humska 1.

BSK: Janković - Bošković, Milošević, Savić, Knežević - Radunović, Matić, Topić, Alivodić - Đukić, Babić.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković - Ninkov, Đorđević, Vilotić, Vasiljević - Isah, Savio, Nikolić - Lekić, Jevtić, Perović.

Još drastičniji primjer "drevnog pravila", kletve koja prati timove koji olako promašuju šanse viđen je na "Karađorđu" u Novom Sadu.

Fudbaleri Vojvodine ispromašivali su se kao rijetko kada u prvom poluvremenu protiv Javora, a onda su Ivanjičani u nastavku iz prve šanse za gol, ujedno i prvog šuta u okvir gola, uradili ono što im nije pošlo za rukom od 17. oktobra.

Poslije četiri kola bez postignutog gola, Javor je nanio drugi uzastopni poraz Vojvodini - 0:1 (0:0). Gol je postigao rezervista Egareveba Frank u - 84. minutu.

Nije greška - Javor je prvi šut u gol Željka Brkića imao šest minuta prije isteka 90. minuta i to je bilo dovoljno da se tek u petom gostovanju Ivanjičana u Novom Sadu zabilježi pobjeda (2-2-1).

Trener Novosađana Branko Babić vjerovatno će pitati svoje talentovane fudbalere kako su uspjeli da promaše sve što jesu u prvih 45 minuta. Slaven Stepanović, Danijel Aleksić, Dušan Tadić, Mario Đurovski i Dragan Mrđa igrali su kao Arsenal, stvarali prilike iz minuta u minut, pogađali i okvir gola, promašivali i prazan gol - ali ga nisu postigli.

U igrača utakmice promovisali su bivšeg golmana Vojvodine, a sada člana Javora, Damira Kahrimana. On je odbranio nemoguće prije odlaska na odmor, a potom više nije morao mnogo da se trudi.

Poslije pauze, trener Javora Radovan Ćurčić objasnio je svojim defanzivcima kako da pokrivaju napadače Vojvodine, koja više nije napadala u talasima.

Kada se igra smirila, sijevnula je kontra gostiju, Miloš Trifunović je uputio idelan centaršut sa desne strane, a snažni Frank iz drugog plana natrčao na loptu i zaledio cio stadion.

Vojvodina je poslije šokantnog vođstva gostiju, koji su u Novi Sad donijeli seriju od dva remija i dva poraza, imala još jednu kolosalnu, ali neiskorišćenu priliku. Na centaršut Tadića, dobro je reagovao defanzivac Mitar Peković, ali je njegov udarac Kahriman nekako skrenuo ka stativi, a lopta se potom odbila u polje...

Poslije Rada, Vojvodina je poražena i od Javora.

VOJVODINA: Brkić - Vulićević, Pleč, Peković Kizito - Stjepanović, Medojević, Tadić, Đurovski - Aleksić, Mrđa.

JAVOR: Kahriman - Milovanović, Milović, Dragović, Pavlović - Stojaković, Gogić, Silva, Čukić - Trifunović, Stojanović.



Jagodina je bez povrijeđenog Perice Ognjenovića lako i dopadljivo pobijedila Metalac, uprkos tome što su gosti iz Gornjeg Milanovca prvi poveli - 3:1 (2:1).

Bošković je pogodio u 8. minutu, ali nije zbunio "ćurane", koji su već četiri minuta kasnije izjednačili preko Srđana Novkovića. Isti igrač u 26. minutu doveo je Jagodince u vođstvo od 2:1, a u potpunoj ofanzivi u nastavku domaći tim postigao je i treći gol.

Na centaršut Novkovića, mladi reprezentativac Srbije na golu Metalca Živko Živković izbio je loptu tako da je Vladimir Đilas mogao lagano da zatrese mrežu. Igrao se 55. minut.

Ranim i kasnim golom Milorada Janjuša (12. i 94. minut), povratnik u elitni rang, subotički Spartak nastavio je da gura ka vrhu. Smederevo je ispraćeno sa 2:0 (1:0).

Subotičani će posljednje kolo jesenjeg dijela prvenstva, narednog vikenda kada gostuju Crvenoj zvezdi, dočekati na petoj poziciji sa bodom manje od Vojvodine, možda i OFK Beograda.

REZULTATI 14. KOLA:

Vojvodina - Javor 0:1 (0:0)
/Ekreba 84/

Čukarički - Mladi radnik 1:1 (1:0)
/Nedeljković 36 - Frenklin 47/

BSK - Crvena zvezda 0:1 (0:0)
/Jevtić 72/

Spartak - Smederevo 2:0 (1:0)
/Janjuš 12, 90+4/

Jagodina - Metalac 3:1 (2:1)
/Novković 12, 26, Đilas 55 - Bošković 8/

U nedelju:

Hajduk - Borac Čačak (13.00)
Rad - Napredak (13.00, TV)
Partizan - OFK Beograd (15.30)

TABELA: Crvena zvezda 37, Partizan (-1) 33, Vojvodina 24, OFK Beograd (-1) 24, Spartak 23, Jagodina 22, Javor 18, Smederevo 16, Borac (-1) 16, Mladi radnik 15, Metalac 14, Hajduk (-1) 13, BSK Borča 13, Napredak (-1) 13, Rad (-1) 11, Čukarički 8.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC