• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Siti zaustavio Čelzi

Emanuel Adebajor donio prednost gostima autogolom, pa izjednačio, a pobjedu "građanima" obezbijedio Karlos Tevez - 2:1 (1:1)

 PREMIJER: Siti zaustavio Čelzi  Izvor: MONDO

Mančester siti je ponovo "zakuvao" situaciju u vrhu u Premijer ligu. Skupocjeni sastav Marka Hjuza prekinuo je niz od sedam uzastopnih remija, i to kako! Post je završio poslije preokreta protiv moćnog Čelzija - 2:1 (1:1).

"Građani" su prekinuli još nekoliko serija - dva puta su zatresli mrežu Čelzija, koja je mirovala u prethodnih pet utakmica, savladali su londonski tim poslije osam uzastopnih poraza...

A počelo je kako je samo mogao da poželi Karlo Anćeloti - vođstvom gostiju već u 8. minutu.

Dugo je trajao napad Čelzija poslije kornera... Branislav Ivanović je imao otvoren šut sa pet-šest metara, koji je zaustavio Šaj Given, ali se lopta odbila do Nikolasa Anelke. Francuz je tukao, golman Sitija je i taj udarac zaustavio, međutim, lopta je pogodila u leđa Emanuela Adebajora i otišla iz gol-linije - 0:1.

Ipak, reprezentativac Togoa se iskupio pola sata kasnije. Peter Čeh je savladan takođe poslije kornera.U "njegovom" šesnaestercu došlo je do karambola, lopta se odbila do Adebajora, koji je iz neposredne blizine ubacio u gol - 1:1.

Trijumf Sitiju, ali i veliku radost za "crvene đavole" i ostale kandidate za titulu donio je Karlos Tevez u 56. minutu iz slobodnog udarca.



Miojaš vodi "vukove" sa dna.


Nenad Milijaš smjestio je loptu u gornji lijevi ugao gola Boltona udarcem iz igre, sa 20-ak metara. Srpski reprezentativac je tako u 63. minutu otklonio dilemu oko pobjednika u "derbiju začelja".

Volvs je pobjedio Bolton (2:1), preskočio ga na tabeli, a Portsmutu vratio "fenjer" u vlasništvo. "Pompejci" su rano popodne savladali Barnli (2:0), izjednačili se sa Volvsom po broju bodova (10), ali sa boljom gol-razlikom.

Milijašu je to bila 11. utakmica u timu Mika Mekartija i prvi gol. Pored toga, bio je zadužen za sve prekide, pokušao je još nekoliko puta iz daljine...

Vulverhempton je osvojio tri boda poslije osam sušnih kola.

Mančester junajted je četvrti put uzastopno pobjedio Vest Hem. Lišeni pomoći Nemanje Vidića, poslije povrede Gerija Nevila (34. minut), "crveni đavoli" su deklasirali "čekićare".

Načeo ih je Pol Skols u posljednjim trenucima prvog poluvremena, preciznim udarcem sa 18 metara. Veteran je baš na dan utakmice dao izjavu da bi na kraju sezone mogao da napusti Old Traford, jer više nije standardan u prvom timu i da zbog toga ne igra dobro.

Međutim, postigao je gol koji se može smatrati odlučujućim, jer su se igrači Aleksa Fergusona razigrali tek kada su "načeli" domaćina - 4:0.

Stivenu Džerardu je prisjeo jubilej. Kapiten Liverpula odigrao je 500. meč u dresu jedinog kluba u svojoj karijeri.

Namjestilo se da, kao i na debiju, igra protiv Blekburna, ali je ekipa Rafe Beniteza osvojila samo bod - 0:0.

Arsenal je pobjedio poslije dva uzastopna poraza. Stradao je Stouk, a prije nego što su gosti kapitulirali Sesk Fabregas je promašio penal, preciznije odbranio mu je Tomas Sorensen. Ipak, to nije bilo dovoljno da se zaustave "tobdžije" - 2:0.

Rezultati 15. kola:

Portsmut - Barnli 2:0 (0:0)
/Hreidarson 65, Dindan 84/

Arsenal - Stouk 2:0 (1:0)
/Aršavin 26, Ramzi 79/

Aston Vila - Hal 3:0 (2:0)
/Dan 13, Milner 28, Kerju 87/

Blekburn - Liverpul 0:0

Vest Hem - Mančester junajted 0:4 (0:1)
/Skols 45+1, Gibson 61, Valensija 71, Runi 72/

Vigan - Birmingem 2:3 (1:0)
/N'Zogbija 33, Gomez 89 - Larson 61, 72, Benitez 66/

Volvs - Bolton 2:1 (1:0)
/Kradok 3, Milijaš 63 - Elmander 79/

Mančester siti - Čelzi 2:1 (1:1)
/Adebajor 37, Tevez 56 - Adebajor autogol 8)

Nedelja

Fulam - Sanderlend 16.00
Everton - Totenhem 17.00

TABELA: Čelsi 36, Mančester j. 34, Arsenal (-1) 28, Totenhem (-1) 26, Aston Vila 26, Mančester s. (-1) 25, Liverpul 24, Birmingem 21, Sanderlend (-1) 20, Stouk 20, Fulam (-1) 19, Blekburn 18, Barnli 17, Vigan 17, Hal (+1) 16, Everton (-1) 15, Vest Hem 14, Vulverhempton 13, Bolton (-1) 12, Portsmut 10.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC