• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Butorović za MONDO: Adams prvo pojačanje

Predsjednik Vojvodine potvrdio za MONDO da je talentovani Sadik Adams iz Gane prvo pojačanje Novosađana ove zime. "Medojević nema cijenu", poručuje.

 Butorović za MONDO: Adams prvo pojačanje  Izvor: MONDO

Sadik Adams, supertalentovani napadač iz Gane, prvo je pojačanje Vojvodine u zimskom prelaznom roku. Adams, koji je prije nekoliko dana stigao u Novi Sad, stavio je potpis na predugovor, a prvog dana zimskog prelaznog roka (početkom januara), obavezeće se na četvorogodišnju vjernost najstarijem srpskom superligašu.

Bio je to povod da MONDO kontaktira predsjednika Vojvodine Ratka Butorovića i upita ga kako je njegov klub uspio da dovede takvog igrača, koji je do sada bio u vlasništvu Atletiko Madrida i koji je bio "na oku" mnogim bogatijim evropskim klubovima.

"Jeste, Adams je potpisao na četiri godine! Kako smo uspjeli da ga dovedemo? Čitali ste vjerovatno šta je najveći španski sportski list 'Marka' napisala tim povodom (naslov vijesti bio je: "Aletiko je lud, pošta igrača u Srbiju", prim. aut.) i čelnici kluba morali su da reaguju i da saopšte da znaju šta rade. Adams je trebalo da u ponedeljak potpiše ugovor sa jednim velikim klubom, ali došao je u Vojvodinu. Rećiću vam samo da su prijateljstva i veze nekad jača i od novca", rekao je Butorović.

Potom je zastao i dodao: "Ni ja nisam vjerovao dok nije potpisao (Adams). Da takav igrač dođe u Srbiju, to je velika stvar".

Upitan kako je uspio da "pobijedi Partizan i Crvenu zvezdu u ovom slučaju", Butorović je odgovorio da nikad ne želi da vodi trku niti da pobjeđuje Zvezdu i Partizan u tom smuslu, već samo na terenu.

"Ovo je samo jedno u nizu pojačanja", najavio je Butorović.

Kad smo već kod prelaznog roka, na čemu će se Vojvodina tu bazirati?

"Prije svega na svojoj školi. Prezadovljan sam što je naše dijete, 17-godišnji Đorđe Šušnjar debitovao...Stavarmo biser po biser. Dobili smo (Slobodan) Medojevića (mladi reprezentativac), sada Šušnjara, Karan je već gotovo standardan, pred vratima prvog tima su još Smiljanić, Stevanović, Vuk Mitošević...To je naš put, da se baziramo na igračima iz naše škole, koji će naravno stasavati uz iskusnije", rekao je predsjednik Vojvodine.

Da li ćete uspjeti da zadržite Medojevića?

"Medojević nema cijenu! O tome (njegovoj prodaji) niko u klubu ne razmišlja! Prioritet je da on vrati ono što je Vojvodina njemu dala, pa tek onda može da razmišlja o odlasku", kategoričan je Butorović.

Vojvodina je u novu sezonu ušla sa šampionskim ambicijama, ali je ponovo podbacila i jedino je trofej u Kupu ostao kao realna opcija. Zaostatak za Zvezdom i Partizanom uvećan je vezanim porazima na Banjici protiv Rada i u subotu od Javora.

Poslije poraza od Rada, Butorović je rekao da nije ljut na igrače, već razočaran u njih...A kako se osjeća u nedelju, dan poslije poraza od Javora?

"Mogu samo jedno da vam kažem, a to je da sam za sve kriv ja, kao predjsednik kluba. Predsjednici klubova obično govore krivi su igrači, treneri, saradnici...Ja to gledam drugačije. Za sve neuspjehe kluba prvi krivac sam ja. Kada sam preuzeo klub imali smo velike probleme, trebalo je sanirati dugove, renovirati stadion...Ipak, sada mogu sa ponosom da kažem da smo najorganizovaniji klub u zemlji. Eh, samo da su nas ispratili rezultati na terenu...", kaže Butorović.

Ali, ne igrate vi, nego igrači?

"Da, u pravu ste, ali moram da ostaknem da je Vojvodina sigurno najmaleroznija ekipa u ligi. Koliko smo šansi samo stvorili protiv Zvezde, Rada, evo sad i Javora i jednostavno nismo dali gol...".

Na dodatno pitanje da li će igračima "progledati kroz prste" i pustiti ih da ipak na miru proslave novogodišnje praznike, Butorović je odgovorio: "Poželiću im srećnu Novu godinu i da o svemu debelo razmisle".

"Na Upravnom odboru je da analizira jesenju sezonu, ali jedno je sigurno - ne lošu igru, ne izostanak rezultata, već nezalaganje nećemo tolerisati", poručio je Butorović.

(P. Vujić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC