• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukić: Ostavite Pižona na miru!

"Kao svi prethodni i ovaj pokušaj da se destabilizuje naš klub, biće neuspješan", kaže predsjednik Crvene zvezde na temu smjene trenera.

 Lukić: Ostavite Pižona na miru!  Izvor: MONDO

Poslije poraza od Partizana, na koji se nadovezala neubjedljiva igra, ali minimalna pobjeda Crvene zvezde protiv BSK Borče, Uprava crveno-bijelih osjetila je potrebu da podrži trenera Vladimira Petrovića Pižona.

I predsjednik Vladan Lukić i sportski direktor Ivan Adžić poručili su da od smjene četvrte Zvezdine Zvezde neće biti ništa, iako priča o tome da Pižon odlazi i nije toliko zaživjela u javnosti i medijima, već samo "u kafićima".

"Sve insinuacije koje su se pojavile u javnosti u vezi sa statusom trenera FK Crvena zvezda su netačne, zlonamjerne i predstavljaju pokušaj da se destabilizuje naš klub pred odlučujuću utakmicu na kojoj imamo šansu da poslije tri godine osvojimo 'titulu' jesenjeg prvaka", rekao je Lukić, poslije pobjede Crvene zvezde na Karaburmi protiv Borčanaca (1:0).

Tri boda iz tog susreta zadržala su crveno-bijele na čelu tabele, sa bodom prednosti u odnosu na Partizan i ukoliko ekipa narednog vikenda pobijedi Spartak na svom stadionu, do prvog otopljavanja naredne godine i nastavka prvenstva biće zakucana na prvom mjestu.

To nije nešto čime su mogli da se ponose mnogi Pižonovi prethodnici.


Generalno, aktuelnom treneru Crvene zvezde malo ko može da ospori rezultate u prvenstvu (12-1-1, 37 bod od mogućih 42). Jedino o čemu može negativno da se priča kada je Petrović u pitanju je poraz od Partizana u meču u kojem je njegov tim kod rezultata 1:1 imao igrača više 40 minuta i ponekad ne tako ubijedljiva igra, kojom Zvezda nekako uspijeva da pobijedi rivale minimalnim rezultatom.

Šest puta u prvenstvu bilo je 1:0 za crveno-bijele, ali teško da bi se neko toga sjetio, kada bi narednog maja u Ljutice Bogdana stigla titula prvaka poslije dvije uzastopne duple krune najvećeg rivala, Partizana.

"Ovo je samo posljednji u nizu pokušaja protivnika Crvene zvezde da se poremeti izuzetna atmosfera u klubu. Kao i svi prethodni, biće neuspješan", poručio je predsjednik Lukić.

Opšte je mišljenje da ekipa, koja je ljetos morala da bude sastavljena na brzinu i sa malo novca, ne igra pretjerano lepršav i dopadljiv fudbal. Ali, ovaj tim Zvezde krasi nešto što nije mnoge prethodne - maksimalna borbenost i pošten odnos prema igri i obavezama.

"Mislim da je to što se priča totalno neozbiljno. Zvoni mi telefon od jutra, svi se interesuju da li će biti promjene trenera, a ja mogu samo da kažem da cijela priča nije ni vrijedna komentara. Ne znam odakle te 'provjerene' informacije, ostalo je jedno kolo do kraja (jesenjeg dijela), prvi smo na tabeli i logično je da od smjene nema ništa", podržao je Adžić trenera.

Petrović je u subotu protiv Borčanaca upisao 50. pobjedu u svojstvu trenera Crvene zvezde, računajući i period od marta 1995. do aprila 1997. godine, kada je prethodno trenirao klub u kojem se proslavio kao igrač.

Pižon ima skor od 50 pobjeda, deset remija i 11 poraza, uz gol razliku 143:51.

Ove sezone, Petrovićev skor je 19-1-3. Zvezda je od početka sezone u julu, u zvaničnim mečevima, izgubila samo od Dinama iz Tbilisija (0:2) i Slavije iz Praga (0:3) u gostima, potom remizirala sa Napretkom takođe u gostima u prvenstvu (1:1), da bi prve i jedine bodove kod kuće izgubila od Partizana (1:2).

"Kao predsjednik kluba imam potpuno povjerenje u našeg trenera i sve ljude u stručnom štabu i sportskom menadžmentu i dajem im punu podršku da se u miru pripreme za posljednju utakmicu prvog dijela ove sezone koju igramo sljedeće subote protiv Spartak. Čitav klub će narednih pet dana biti potpunu u funkciji te utakmice", dodao je Lukić.

"Zato kao predsjednik kluba naređujem potpunu mobilizaciju svih struktura kluba za utakmicu. Počinje bitka za jesenju titulu. Kao prvi korak, odlučio sam da ulaz na utakmicu sa Spartakom bude besplatan za sve Zvezdine pristalice koje dođu na stadion sa bilo kojim crveno – bijelim obilježjem. Neka Marakana bude puna. To je zahvalnost Uprave za vjernost koju su naši navijači pokazali tokom jeseni i rezultate koje smo zajedno ostvarili", podvukao je Lukić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC