• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Kad šampioni drhte

Ako želi u osminu finala, Juventus će protiv Bajerna morati da produži seriju od 16 utakmica Lige šampiona bez poraza na svom stadionu.

 LŠ: Kad šampioni drhte Izvor: MONDO



Juventus i Bajern osvojili su ukupno šest titula prvaka Evrope, ali će poslije njihovog susreta u Torinu (utorak, 20.45) samo jedan tim u "nokaut" fazu Lige šampiona, dok će drugi morati da pronađe utjehu u Ligi Evrope.

Juventus uoči posljednjeg kola zauzima drugo mjesto na tabeli grupe A, sa bodom više od Bajerna, dok je Bordo već obezbijedio prolaz dalje.

"Moramo da budemo mudri i da razumijemo da možemo do povoljnog rezultata ako u taj meč uložimo sve", rekao je kapiten Juventusa Alesandro Del Pjero.

Crno-bijeli u Ligi šampiona nisu poraženi kao domaćini na posljednjih 16 utakmica, ali takav njihov učinak ne brine napadača Bajerna Marija Gomeza.

"Bajern nije klub koji takmičenje završava u prvoj fazi", istakao je Gomez, strijelac na posljednja tri meča Bavaraca, koji će na stadionu Komunale igrati bez Franka Riberija.

Jedan od dva velika evropska kluba tako će se pridružiti petostrukom prvaku kontinenta Liverpulu, koji je obezbijedio tek treću poziciju u svojoj grupi.

Plasman u osminu finala nije siguran za još tri bivša evropska šampiona - Real Madrid, Milan i Olimpik iz Marseja, koji se takmiče u grupi C.

Real bez povrijeđenog Kake gostuje u Marseju, gdje će morati da osvoji barem jedan bod. Olimpiku je potrebna pobjeda, dok Milan - u zavisnosti od ishoda druge utakmice - može dalje i sa porazom. Naravno, sa tri boda će "rosoneri" biti sigurni.

"Ne brinem se kada igramo velike utakmice. Tada nemamo problem da se koncentrišemo", optimista je golman Olimpika Stiv Mandanda.

Pred mečeve posljednjeg kola čak je i Barselona u opasnosti da postane prvi aktuelni šampion koji je ispao u grupnoj fazi još od 1992. godine, kada se to dogodilo upravo Kataloncima.

Mesto u osmini finala, pored Bordoa, obezbijedili su finalista iz prošle sezone Mančester junajted, Čelsi, Arsenal, Porto, Fiorentina, Lion i Sevilja.

Mančester junajted gostuje Volfsburgu, koji se sa moskovskim CSKA bori za drugo mjesto na tabeli grupe B.

Dok Čelsi i Porto mogu na teren da izađu i sa kombinovanim sastavima, madridski Atletiko i Apoel bore se za treću poziciju i proljeće u Ligi Evrope.

PAROVI POSLEDNJEG KOLA (utorak)

Grupa A: Juventus - Bajern, Makabi Haifa - Bordo.

TABELA: Bordo 13, Juventus 8, Bajern 7, Makabi 0 bodova.

Grupa B: Bešiktaš - CSKA Moskva, Volfsburg - Mančester junajted.

TABELA: Mančester 10, Volfsburg 7, CSKA 7, Bešiktaš 4 boda.

Grupa C: Cirih - Milan, Olimpik Marsej - Real Madrid.

TABELA: Real 10, Milan 8, Olimpik 7, Cirih 3 boda.

Grupa D: Čelsi - Apoel, Atletiko Madrid - Porto.

TABELA: Čelsi 13, Porto 9, Atletiko 3, Apoel 2 boda.

Sve utakmice počinju u 20.45 časova.

(Beta/MOND)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC