• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voša predstavila dragulj iz Gane

Sadik Adams će na svoj 20. rođendan, 1. januara 2010. godine, ujedno i prvog dana zimskog prelaznog roka, zvanično postati igrač Vojvodine.

 Voša predstavila dragulj iz Gane Izvor: MONDO

Taj datum nije bilo potrebno čekati da se jedan od najtalentovanijih fudbalera današnjice predstavi u Sportskom centru "Vujadin Boškov". Sportski direktor Novosađana Miodrag Pantelić bio je ponosan što uručuje dres momku iz Gane, u kojeg su bile uprte oči cijelog svijeta poslije 2007. godine i FIFA Svjetskog prvenstva za fudbalere mlađe od 17 godina.

Tada je mladi Adams postigao četiri gola za Ganu na njenom putu ka polufinalu, gdje je ipak bila bolja Španija poslije produžetaka.

Nedugo poslije toga, Adamsa je "World soccer magazine" svrstao na prvo mjesto liste 50 najtalentovanijih igrača svijeta i normlano reagovao je veliki klub. U ovom slučaju, bio je to Atletiko Madrid, koji je na brzinu potpisao predugovor sa Adamsom i uvrstio ga u svoj podmladak.

Ali, tu su počeli problemi za mladog napadača, jer je na adresu FIFA stigla žalba tunižanskog tima Etoal du Sahel, koji je tvrdio da ima važeći ugovor sa Adamsom i da je on praktično potpisao dvojni. Mediji iz Tunisa potom su pisali da je Adams čak kažnjen i sa 120.000 dolara, ali činjenica je i da mu je FIFA zabranila da igra na SP za fudbalere do 20 godina i da je on praktično izgubio dvije godine...

U međuvremenu, njegovi "saborci" sa Mundijala za 17-godišnjake, Toni Kros, Bojan Krkić, Deni Velbek, Ransford Osei postali su standardni prvotimci u svojim timovima, a Adams će novu šansu dobiti u - Vojvodini!

"Prijatno sam iznenađen, zapravo, prezadovoljan prijemom svih klupskih struktura. Imao sam, iskreno, nekoliko primamljivijih ponuda iz Španije i Francuske, ali sam se ipak odlučio za Vojvodinu", rekao je Adams u ponedeljak na prezentaciji u Novom Sadu


Zašto baš Vojvodina?

"Razlog je što sam uvek u životu volio izazove, novine. Očekujem da se brzo uklopim u tim, da dobrim igrama opravdam povjerenje čelnih ljudi kluba, trenera. Nisam individualac, igru podređujem interesima ekipe koju čine 11 igrača, ne jedan", dodao je Adams, koji ima vještinu, brzinu, snagu i eksplozivnost, praktično sve preduslove da postane vrhunski napadač.

Za drugi tim Atletika, 168 centimetara visoki Adams, odigrao je 25 utakmica i postigao devet golova.

"Biće novih igrača, kako stranih tako i domaćih. Klub će napustiti igrači koji kvalitetom ne zadovoljavaju potrebe Vojvodine. Što se tiče Adamsa, to je igrač kakav nam je bio potreban i nadamo se da će ispuniti klupska očekivanja", kratko je prokomentarisao Pantelić i najavio nove poteze uprave, na čelu sa predsjednikom Ratkom Butorovićem.

U jednom od brojnih intervjua, u periodu poslije SP 2007. godine, Adams je otkrio da je rođen u Tamaleu, a da je kasnije bio "preuzet od strane gospodina i gospođe Adams iz Sunijanija", gdje je i započeo fudbalsku karijeru.

Adams je sa Vojvodinom potpisao ugovor do 30. juna 2014. godine. On bi u proljećnom dijelu prvenstva zajedno sa Danijelom Aleksićem, Dušanom Tadićem i Slobodanom Medojevićem, uz nešto iskusnije Dragana Mrđu i Marija Đurovskog, mogao da oformi najtalentovaniju napadačku formaciju u jednom seniorskom timu u Srbiji svakako, a možda i šire.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC