• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćiro Blažević: Srbija može do titule na Mundijalu!

Selektor reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević izjavio je da Srbija ima tim sposoban da osvoji Svjetsko prvenstvo!

 Ćiro Blažević: Srbija može do titule na Mundijalu! Izvor: MONDO

Čuveni hrvatski stručnjak boravio je u Beogradu kako bi učestvovao u snimanju dokumentarnog filma "Montevideo, bog te video!", i tom prilikom poručio "svom velikom prijatelju Radomiru Antiću" da uzme trofej u Južnoj Africi!

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU SA SNIMANJA!

Blažević je beogradskim medijima istakao da postoje pokušaji da se između njega i Antića izazove sukob, ali da oni to ni slučajno neće dopustiti.

"Vidim da mnogi pokušavaju da me posvađaju sa mojim velikim prijateljem Radomirom Antićem, ali im to neće poći za rukom. On je veliki čovjek i veliki trener, napravio je tim za velika djela i ja mogu samo da mu poručim: stvorio si tim koji može da osvoji Mundijal. Ma kako god to jedan trener ne bi smio da kaže, u ekipi je trener najvažniji. Antić je sa sobom donio ono što je naučio vodeći najveće klubove u jednoj od najjačih liga svijeta. Prošao je Francusku i Rumuniju u kvalifikacijama, što nije bilo jednostavno. Ali, sad se s razlogom očekuje rezultat i na Svjetskom prvenstvu. Stavio je Antić sebi hipoteku na leđa. Evo, i ja mu je stavljam: ‘Antiću, imaš tim za titulu prvaka svijeta’ ", poručio je Ćiro, a prenosi "Press".



Iako je, kako kaže, "dinamovac do smrti", Ćiro bez oklijevanja je priznao da je Crvena zvezda bila i ostala nenadmašna kad je bivša Jugoslavija u pitanju.

"Najbolji jugoslovenski tim svih vremena? Sine, samo je jedan bio šampion Evrope. Šampion svijeta! Crvena zvezda. I tu je tačka. Ja sam dinamovac i kao takav ću umrijeti. Ali, ne mogu da ne skinem kapu toj Zvezdi. Klupa Zvezde je ostala moja neostvarena želja. Sad sam već u jeseni života... Ali nisam još gotov! Kupio sam porše da me podmladi".

"Moram da priznam, Radomir je bolji trener od mene. Kunem se, nisam ljubomoran, želim mu od sveg srca da nadmaši moj uspjeh sa SP u Francuskoj 1998. godine, kad sam sa Hrvatskom bio treći. Imate tešku grupu, ali Srbija bi, prema mom mišljenju, u toj grupi trebalo da bude prva. Uvjeravam vas, evo vidjećete, sa Nijemcima ćete lako. Samo nemojte da zanemarite tu nagaznu minu zvanu Gana", upozorio je Blažević.

Malo je nedostajalo da i Ćiro u Južnoj Africi juriša na titulu sa selekcijom Bosne i Hercegovine. Ipak, Portugal je slavio u baražu.

"Koliko god to nespretno zvučalo od mene kao selektora BiH, Portugal je bolji. Ipak, mi smo bili u izvanrednoj prilici da se plasiramo na Mundijal, ali naš najbolji igrač Zvjezdan Misimović iz nekog razloga bio je indisponiran. Da li je stvar u tome što je očekivao da mu se supruga porodi ili nešto drugo, ne znam. Ali da je on imao onakav učinak na kakav nas je navikao, mislim da bismo igrali na Mundijalu. Proganjaće me to cijelog života, odnosno barem ovo malo života što mi je ostalo".


Iskusni fudbalski vuk svjestan je da ga u ostalim državama bivše Jugoslavije više cijene nego u njegovoj Hrvatskoj. Zašto je to tako, ne može da objasni.

"Nikad neću zaboraviti utakmicu u Beogradu kada sam vodio Dinamo i kada je 100.000 ljudi na Marakani skandiralo ‘Ćiro, majstore’. A, u Zagrebu mi i danas viču ‘Ćiro, pederu’, mada to ni sad ne mogu da razumijem. Eto, dok sam bio trener Zagreba, oni viču: ‘Ćiro, pederu’, pa potom ‘Ćiro, javi se’. Ja pomislim, evo, pomirićemo se, javim se, a oni meni ‘šta se javljaš, pederu’".



Blažević je na koncu priznao da je pravio greške u karijeri, a jedna od najvećih bio je Robert Prosinečki, koga je svojevremeno otjerao iz Dinama. I pri tom je izjavio: "Ako on postane fudbaler, poješću svoju trenersku diplomu!"

"Prosinečki je najtalentovaniji hrvatski fudbaler svih vremena. Nije napravio karijeru adekvatnu svom talentu, imao je dosta povreda. Ipak, on je bio prvak Evrope, a uostalom, i meni je i te kako pomogao u osvajanju trećeg mjesta na SP u Francuskoj".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC