• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adams: Eh, kad bih igrao protiv Srbije...

Supertalentovani igrač iz Gane i novi član Vojvodine mašta da bi mogao da zaigra na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

 Adams: Eh, kad bih igrao protiv Srbije... Izvor: MONDO

Sadik Adams je novi dragulj Vojvodine. Fudbaler iz Gane će prvog dana naredne godine proslaviti 20. rođendan, ali se uprkos mladosti, od njega mnogo očekuje.

Jedan od najtalentovanijih igrača svijeta u ponedeljak je predstavljen kao novi igrač novosadskog superligaša.

"Nisam očekivao ovako srdačan doček i nadasve prijateljski odnos svih klupskih struktura. To se posebno odnosi na predsjednika kluba, gospodina Butorovića, koji je ostavio snažan utisak na mene. Utisak dostojan engleskog džentlmena, posvećenog biznisu, klubu", počeo je Adams.

Od 2008. bio je član Atletika iz Madrida.

"Trenirati sa najpoznatijim svjetskim igračima je privilegija, veliko iskustvo. Neko završi karijeru, a ne zaigra u istom timu sa takvim majstorima. Nisam, nažalost, imao sreću da zavrijedim povjerenje trenera prvog tima već sam sezonu proveo igrajući u 'B' timu. Igrao sam 25 utakmica i postigao devet golova".

Ne slaže se sa konstatacijom da je čudno što je iz Madrida došao u Novi Sad.

"Reprezentacija Srbije je među prvima izborila plasman na Svjetsko prvenstvo. Ne potcijenjujem kvalitet fudbala u Srbiji. Danas se na svim kontinentima igra dobro, razlika je samo u infrastrukturi, s kojom kako vidim moj novi klub može da se ponosi, i ekonomskoj snazi klubova. Što se mene tiče, volim izazove i to je jedan od razloga zbog kojih sam na preporuku mog menadžera, gospodina Gorana Matijevića, odlučio da dođem u Vojvodinu. Naravno, prevagnuli su i odlični finansijski uslovi koje mi je ponudio gospodin Ratko Butorović za koga, ponavljam, imam samo riječi hvale".

Ne krije da je imao dosta ponuda.

"Najzainteresovaniji su bili Betis, Selta, Viljareal, Kadiz i Nant, međutim, poslušao sam savjet moje menadžerske agencije da se oprobam u Vojvodini. Znam da će se mnogi zapitati zašto nisam odabrao jedan od beogradskih klubova, Partizan ili Crvenu zvezdu. Odgovor je jednostavan: gospodina Butorovića, jednostavno, nisam mogao da odbijem".

Na pitanje čime ga je Butorović "kupio", Adams je odgovorio:

"Nabrajanje bi potrajalo. Butke je, čudo neviđeno".

Predstavljen je kao zvijezda, a dokazivanje mu tek predstoji.

"Ne volim da obećavam, to u fudbalu jednostavno nije moguće. Osim da ću dati sve od sebe da opravdam predsjednikovo povjerenje, velik novac".

Pred Adamsom je i period aklimatizacije. Nikada prije se nije sreo sa srpskim igračima.

"Nisam, mada sam mnogo slušao o vašim fudbalerima koji igraju u najpoznatijim evropskim klubovima, kao što su Vidić i Stanković".

Ne poznaje ni srpske trenere.

"Nisam, na žalost, bio u prilici da upoznam ni Milovana Rajevca, selektora Gane. Mogu da kažem da je unaprijedio fudbal u Gani, svoje ime upisao zlatnim slovima u istoriju fudbala moje zemlje".

Svjestan je da je san o učešću na Mundijalu daleko, ali... Kada bi se to desilo, igrao bi protiv Srbije.

"Svaki igrač sanja da bude učesnik takvog takmičenja, pa se u tome ni moji snovi ne razlikuju. Bilo bi sjajno da se nađem na selektorovom spisku, ali... Dug je put. Jedno je sigurno, moja najveća želja, ako hoćete i prognoza, da će Srbija i Gana sigurno proći u drugi krug", zaključio je Adams.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC