• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zelić: Grupu D može svako da osvoji

Nekadašnji bundesligaški "ratnik" smatra da Njemačka, Australija, Gana i Srbija imaju podjednake šanse da odu u osminu finala.

 Zelić: Grupu D može svako da osvoji  Izvor: MONDO

Nekadašnji australijski internacionalac Nedeljko Ned Zelić smatra da reprezentacija Njemačke nije favorit D grupe Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, iako je njen nosilac.

Fudbaler hrvatskog porijekla, koji je veći dio karijere proveo u Bundes ligi, daje podjednake šanse za uspjeh selekciji svoje zemlje, kao i Gani i Srbiji.

"Mnogi vide Nijemce kao favorite naše grupe, ali ja se uopšte ne slažem sa tim. Mislim da bilo koja kombinacija može da završi na prva dva mjesta", rekao je Zelić.

"Prednost Australije je što nas smatraju autsajderima. Mislim da iz takve uloge možemo da ostvarimo najbolji rezultat", dodao je bivši defanzivac Borusije iz Dortmunda, Ajntrahta i Minhena 1860.

Naravno, Zelić je u većem dijelu intervjua za list "Australijen" govorio o "pancerima" i načinu na koji bi im se trebalo suprotstaviti.

"Moramo da budemo kompaktni u fazi odbrane. Kada imaju malo prostora, Nijemci ne znaju dobro da kombinuju. Potrebno je zaustaviti prodore Mihaela Balaka i centaršuteve ka Kloseu i Gomezu. Ne smijemo lako da gubimo loptu na svojoj polovini, jer njemačka reprezentacija to obično kažnjava".

Mane ekipe Joakima Leva su...

"Njemačka odbrana je spora i ima problema u zaustavljanju brzih igrača sa loptom u nogama. Što brže izvedete napad, veće su šanse da ih ozbiljno ugrozite. Kada im date vremena da se postave, teško ih je probiti zbog odlične organizacije", istakao je Ned Zelić.

"Kenguri" će se 13. juna, u prvom kolu D grupe, sastati sa Njemačkom, a 19. i 23. juna im slijede mečevi sa Ganom, odnosno Srbijom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC