• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA klupsko SP: Barselona krči put ka istoriji

Šampion Evrope osvojio je pet trofeja u 2009, a sada kreće u pohod na šesti. Najveći konkurent biće mu argentinski Estudijantes.

 FIFA klupsko SP: Barselona krči put ka istoriji Izvor: MONDO

FIFA klupsko svjetsko prvenstvo održava se u Abu Dabiju i počinje u srijedu.

Apsolutni favorit za osvajanje trofeja je Barselona. Očekuje se da se evropski prvak u finalu namjeri na Estudijantes, šampiona Južne Amerike, predvođen Huanom Sebastijanom Veronom. Te dve ekipe će se uključiti u takmičenje u polufinalu.

Na teren će prvi izaći Al Ali (Ujedinjeni Arapski Emirati) i Ouklend siti (Novi Zeland), u sredu, a pobjednik će u narednoj rundi igrati protiv meksičkog Atlantea (12. decembar). Bolji iz tog duela igraće protiv Estudijantesa (15. decembar).

Drugi četvrtfinalni par (11. decembar) čine Mazebme (Kongo) i Pohang Stilers (Južna Koreja), a pobjednik se "ukršta" sa Barselonom (16. decembar).

Finale i borba za treće mjesto zakazani su za 19. decembar. Sve utakmice, izuzev meča za bronzu (14 sati), počeće u 17 sati po srednjeevropskom vremenu.

FIFA klupsko svjetsko prvenstvo, kao nasljednik Interkontinentalnog kupa, prvi put je odigrano 2000, a naredni put tek 2005, od kada se igra svake godine. Prva tri izdanja osvajali su Brazilci (Korintijans, Sao Paolo, Internasional), zatim je trofej uzeo Milan, a aktuelni vlasnik je Mančester junajted.

Ukoliko Barselona opravda ulogu favorita, biće joj to šesti trofej u 2009. godini (šampion Španije, Evrope, osvajač Kupa kralja i superkupova Španije i Evrope). U istoriju može da uđe i Barsin mladi krilni napadač Pedro ako pogodi mrežu - postaće jedini igrač koji se upisao u strijelce u svim takmičenjima u istoj godini.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC