• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klubovi iz BiH kreću u evropski pohod

Autor mondo.ba

Predstavnici Bosne i Hercegovine koji su izborili nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope - Sloboda, Široki Brijeg i Radnik u četvrtak će igrati prve utakmice u novoj sezoni.

 Klubovi iz BiH počinju kvalifikacije za Ligu Evrope Izvor: MN PRESS

Sloboda će na stadionu ''Bilino Polje'' u Zenici odigrati prvi meč protiv Beitara iz Jerusalima, Širokobriježani na ''Pecari'' dočekuju maltešku Birkirkaru, a Radnik iz Bijeljine gostuje bugarskom Beroeu.



Tuzlaci nakon niza godina izlaze na evropsku scenu i žele uspješno početi sezonu u kojoj se od njih očekuju velike stvari.

"Novi smo u ovom takmičenju i znali smo da nas zbog koeficijenta očekuje težak protivnik. Daćemo sve od sebe, a na kraju ćemo vidjeti da li je to dovoljno", rekao je Husref Musemić u najavi susreta.

Hercegovački klub je s druge strane favorit u meču protiv Maltežana, a tako se u svojim izjavama postavio i trener Širokog Brijega Slaven Musa.

"Kvalitetniji smo, a igramo na 'Pecari'. Želimo ostvariti pobjedu uz što bolji rezultat za miran revanš", rekao je Musa.

Situacija za osvajača Kupa BiH, Radnik iz Bijeljine nešto je drugačija s obzirom da će igrati dvomeč s bugarskim predstavnikom Beroe iz Stare Zagore. U taboru Radnika su svjesni toga, a naglašavaju da će ekipa dati svoj maksimum u oba meča.

"Pokušaćemo da damo svoj maksimum u ovom trenutku i nadam se da ćemo uspjeti da ostanemo neporaženi", rekao je trener semberske ekipe Slavko Petrović.

Sloboda i Beitar će igrati na ''Bilinom polju'' u 18 sati, Široki Brijeg i Birkirkara nastupaju na ''Pecari'' u 19 časova, a pola sata kasnije na rasporedu je dvoboj Beroe i Radnika (RTRS Plus).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC