• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa i Inter prošli, LŠ na proljeće u Pireju

Grupu timova koja će učestvovati u osmini finala Lige šampiona u srijedu uveče kompletirali su Barselona, Inter, Štutgart i Olimpijakos.

 Barsa i Inter prošli, LŠ na proljeće u Pireju Izvor: MONDO

Fiorentina, Barselona, Sevilja, Arsenal, Bordo, Mančester junajted, Real Madrid i Čelsi kao povlašćeni domaćini u revanšima, odnosno Lion, Inter, Štutgart, Olimpijakos, Bajern, CSKA, Milan i Porto kao timovi koji će prvo morati da gostuju, plasirali su se u osminu finala Lige šampiona.

Takmičenje u evro-kupovima, ali u Ligi Evrope, nastavljaju Liverpul, Rubin, Unirea, Alkmar, Juventus, Volfsburg, Marsej i Atletiko Madrid.

Obavezama u domaćim takmičenjima mogu da se okrenu Debrecin, Dinamo Kijev, Rendžers, Standard, Makabi Haifa, Bešiktaš, Cirih i APOEL.

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU


Prva faza Lige šampiona završena je u srijedu, 9. decembra 2009. godine i poslije žrijeba za parove osmine finala 18. decembra u Nionu, elitno evropsko fudbalsko takmičenje otićiće na zimski odmor.

Navijači Crvene zvezde imaće za koga navijaju kada 16. i 17. februara 2010. godine počnu eliminacije u borbama za četvrtfinale. Bratski Olimpijakos treći put u istoriji, a drugu godinu zaredom prošao je fazu po grupama.

Pirejci su na Karaiskakisu nanijeli četvrti poraz Arsenalu u posljednjih pet mečeva u svim takmičenjima i tako ovjerili drugo mjesto u grupi. Jedini gol postigao je Leonardo u 47. minutu, nakon što je osvojio loptu na polovini terena, stuštio se ka golu Engleza i potom probacio loptu ispod Lukaša Fabijanskog.

I da je Olimpijakos izgubio, otišao bi dalje, jer Standard u Liježu nije pobijedio Alkmar, ali se slavilo kao da jeste!

Do petog minuta nadoknade vremena, Belgijanci su bili na pragu eliminacije iz Evrope, a onda je golman Bolat poslije kornera postigao izjednačujući pogodak i vratio svoj tim na treće mjesto u grupi, a goste iz Holandije eliminisao iz evro-kupova - 1:1 (0:1).

Alkmar je sa novim trenerom Dikom Advokatom vodio od 42. minuta, golom Lensa i taj rezultat vodio je šampiona Holandije u Ligu Evrope, ali se sudbina surovo poigrala sa njima...

Milan Jovanović igrao je 90 minuta za Standard.

Inter je na Đuzepe Meaci morao da pobijedi Rubin iz Kazanja kako bi prošao u narednu fazu i to se dogodilo zahvaljujući Samjuelu Etou i Mariju Baloteliju - 2:0 (1:0). Ipak, nerazuri će ponovo u nokaut fazu sa druge pozicije u grupi, jer je Barselona gubila, pa dobila meč u Kijevu - 1:2.

Vođstvo domaćih preko Milevskog u 2. minutu "resetovali" su Ćavi i Mesi, četiri minuta prije isteka regularnih 90. Na taj način, šampion Evrope izborio je pravo da revanš igra kod kuće.

Dejan Stanković je počeo meč sa dvostrukim uzastopnim šampionom Rusije, u 15. minutu umalo doživio tešku povredu kada ga je nagazio saigrač Lusio, a potom ipak morao da izađe iz igre zbog bola u zadnjoj loži. U 52. minutu zamijenio ga je Esteban Kambijaso.

U Kijevu, Miloš Ninković je počeo meč sa klupe i ušao u 76. minutu, kod rezultata 1:1.

Inter je bio u podređenom položaju na svom terenu u uvodnim minutima oba poluvremena. U jeku inicijative Rubina na početku meča, Mario Baloteli je vrhunski petom proigrao Samjuela Etoa, a Kamerunac zakucao loptu lijevom pored Rižiakova - 1:0.

Odbrana Intera gotovo da se panično branila od početka drugog poluvremena, do 64. minuta, kada je Baloteli "punom" izveo slobodnjak sa 20-ak metara i zakucao loptu pod prečku Rižiakova. Lopta je prošla "kroz" živi zid i išla po sredini gola, ali je golman ekipe iz prestonice Tatarstana kasno vidio "đule" i nije stigao da se vrati na mjesto sa kojeg je pošao - 2:0.

Vesli Snajder je nastavio da bude ključni Interov igrač utoliko što njegov tim ponovo nije izgubio kada bi Holanđanin igrao, a u 73. minutu mogao je da obezbijedi mjesto u TV špicama. Njegov šut sa 16 metara iz trka pogodio je raklje.

Liverpul nije izborio častan oproštaj od Lige šampiona. Slavni klub znao je i prije 6. kola da nema šanse da se plasira u osminu finala, ali i da je siguran učesnik Lige Evrope.

Rafael Benitez želio je pobjedu, kako bi uzdignuta čela napustio Enfild Roud i podigao moral ekipi pred derbi Premijer lige narednog vikenda sa Arsenalom i njegov tim je poveo golom Benajuna.

Ipak, motiv fudbalera Fiorentine bio je veći - njima je pobjeda garantovala prvo mjesto u grupi, tako da su odlučili da je ostvare.

Golovima Jergensena i Đilardina, Viola je u konkurenciji Liona, Liverpula i Debrecina otišla dalje sa prvog mjesta. Lion je uzaludno punio mrežu Debrecina - 4:0.

Štutgart je morao da pobijedi Unireu, kako bi pretekao šampiona Rumunije na drugom mjestu u grupi i taj posao završio je već u 11. minutu kada je na Mercedes-Benz Areni bilo 3:0. Do kraja, Unirea je uspjela samo da se upiše - 3:1.

Zdravko Kuzmanović ušao je u 60. minutu sa klupe Štutgarta, a Ivica Dragutinović igrao je 90 minuta u pobijedi Sevilje protiv Rendžersa - 1:0.



REZULTATI 6. KOLA:

GRUPA E

Liverpul - Fiorentina 1:2 (1:0)
/Benajun 43 - Jergensen 63, Đilardino 90+1/

Lion - Debrecin 4:0 (2:0)
/Gomis 25, Bastos 44, Pjanić 59, Sisoko 76/

TABELA: Fiorentina 15, Lion 13, Liverpul 7, Debrecin 0.

GRUPA F

Dinamo Kijev - Barselona 1:2 (1:1)
/Milevski 2 - Ćavi 33, Mesi 86/

Inter - Rubin Kazanj 2:0 (1:0)
/Eto'o 31, Baloteli 64/

TABELA: Barselona 11, Inter 9, Rubin 6, Dinamo 5.

GRUPA G

Sevilja - Rendžers 1:0 (1:0)
/Kanute pen 8/

Štutgart - Unirea 3:1 (3:0)
/Marika 5, Traš 8, Pogrebnjak 11 - Semedo/

TABELA: Sevilja 13, Štutgart 9, Unirea 8, Rendžers 2.

GRUPA H

Olimpijakos - Arsenal 1:0 (0:0)
/Leonardo 47/

Standard - AZ Alkmar 1:1 (0:1)
/Bolat 90+5 - Lens 42/

TABELA: Arsenal 13, Olimpijakos 10 , Standard 5, AZ Alkmar 4.


U utorak:

GRUPA A

Juventus - Bajern Minhen 1:4 (1:1)
/Trezege 19 - But pen 30, Olić 52, Gomez 83, Timoščuk 90+3/

Makabi Haifa - Bordo 0:1 (0:1)
/Žusi 13/

TABELA: Bordo 16, Bajern 10, Juventus 8, Makabi Haifa 0.

GRUPA B

Bešiktaš - CSKA Moskva 1:2 (0:1)
/Bobo 85 - Krasić 41, Aldonjin 90+2/

Volfsburg - Mančester junajted 1:3 (0:1)
/Džeko 56 - Oven 44, 83, 90/

TABELA: Mančester junajted 13, CKSA Moskva 10, Volfsburg 7, Bešiktaš 4.

GRUPA C

Marsej - Real Madrid 1:3 (1:1)
/Lučo Gonzales 11 - Ronaldo 5, 80, Albiol 60/

Cirih - Milan 1:1 (1:0)
/Gajić 29 - Ronaldinjo pen 65/

TABELA: Real Madrid 13, Milan 9, Marsej 7, Cirih 4.

GRUPA D

Atletiko Madrid - Porto 0:3 (0:2)
/Bruno Alveš 2, Falkao 15, Hulk 76/

Čelsi - APOEL Nikozija 2:2 (2:1)
/Esijen 19, Drogba 26 - Zevlakov 6, Mirosavljević 87/

TABELA: Čelsi 14, Porto 12, Atletiko Madrid 3, APOEL 3.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC