• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo protiv pet jakih rivala u Sloveniji

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Fudbaleri Sarajeva pripreme za početak prvenstva nastaviće u Sloveniji. Ekipa Almira Hurtića u utorak putuje u slovenski Slovengradec, a trener "bordo tima" je izrazio zadovoljstvo kako je prošao prvi dio priprema.

 FK Sarajevo protiv pet jakih rivala u Sloveniji Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Što se tiče prvog dijela priprema mogu biti zadovoljan odnosom radom i disciplinom i onim što je ekipa uradila. Svi igrači su zdravi sem 2­3 igrača koja se žale na lakše povrede i oni će već od sutra ili prekosutra biti u trenažnom procesu. Planirano je da odigramo pet utakmica i vodimo 28 igrača. Dali smo priliku da svi iz akademije odrade trening i oni će dobiti i određenu minutažu na utakmicama i priliku da dokažu da li su dovoljno dobri da odgovore zahtjevima Sarajeva ili će ići na pozajmicu", istakao je Almir Hurtić, trener bordo tima.

Prva utakmica biće igrana 7. jula sa Zagrebom, a zakazane su još utakmice s Mariborom, Spartakom iz Moskve, Krasnodarom, te s ekipom Al Ahli.

Sarajevo je tokom prelaznog roka dovelo nekoliko igrača, ali su mogući i novi odlasci.

"Kao šef skauting službe što se tiče dolazaka završeno je. Što se tiče odlazaka mogući su, jer je u evropskim takmičenjima tek počeo prelazni rok. Ako ponuda zadovolji čelnike kluba moglo bi doći do realizacije transfera", izjavio je Faruk Ihtijarević, šef skauting službe kluba sa "Koševa".

Izvor: MONDO/Samir Cacan


Jedan od najbolji igrača Sarajeva u posljednjoj sezoni Leon Benko je izrazio želju da napusti "Koševo".

"On je jedan od najboljih igrača i ja ne trebam da potenciram koliko bih volio da on ostane. Rekao sam i na kraju prošle sezone da je on izrazio želju da ide, napravi još jedan transfer i da tako završi karijeru. Još smo u nekom statusu kvo i ako dođe ponuda mi mu nećemo stajati na putu", dodao je Hurtić.

U posljednje vrijeme mnogo se govorilo i o odlasku reprezentativca BiH Harisa Duljevića.

"Duljević je naš ponajbolji igrač i on ima važeči ugovor još godinu dana i dio je kluba. U potpnosti računam na njega i on je reprezentativac i ne želimo ga prodavati po svaku cijenu i ako dođe prava ponuda koja vrijedi onda ćemo razmišljati o toj ponudi".

O tome da li su novi igrači zaista pojačanja Hurtić kaže:

"Moramo vidjeti s kojim smo igračkim kadrom završili sezonu. Mislim da ova ekipa puno više daje prostora i raznovrsnija i pojedinačno kvalitetnija, a kao kolektiv su na većem nivou. Analizirali smo svako pojačanje i trađili ciljana pojačanja i mislim da smo posao odradili studiozno. Da li su pojačanja pokazaće vrijeme. Svi pokazatelji idu u tom smijeru da će oni opravdati naše povjerenje. Tim je 28 igrača i svi se moraju dokazati, bez obzira što su oni dovedeni kao pojačanja".

Izvor: MONDO/Samir Cacan



Saša Balić novi je igrač Sarajeva, a kako je istakao zadovoljan je atmosferom u Sarajevu.

"Želio bih da kažem da pripreme teku dobro, kvalitetno. Već smo u ritmu koji je na zadovoljavajućem nivou. Puno mladih igrača rade s nama i meni je to drago jer daju elana nama iskusnijim igračima. Sutra nas očekuje odlazak na pripreme", naglasio je trener Sarajeva.

Podsjećamo, 23. jula počinje Liga 12, a ekipa Sarajeva će u prvom kolu gostovati kod gradskog rivala Željezničara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC