• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija sa "plus 23" u polufinale!

Autor mondo.rs

"Orlovi" okončali grupnu fazu ubedljivom pobedom nad Angolom, 83:60. Naredni rival - najverovatnije Češka.

 Srbija sa "plus 23" u polufinale! Izvor: MN PRESS

Dva od četiri koraka su napravljena.

Reprezentacija Srbije opravdala je ulogu favorita i u drugom meču kvalifikacionog turnira za Rio.

U duelu sa vicešampionom Afrike, selektor Aleksandar Đorđević je kombinovao petorke i postavke igre, osvežavajući tim za eliminacione mečeve, koji se igraju od petka.

Rutinskim trijumfom, "orlovi" su napravili dobru uvertiru za naredni izazov, gde ih najverovatnije očekuje duel protiv Češke.

SRBIJA - ANGOLA 83:60 (30:23, 17:15, 22:13, 14:9)

U skladu sa očekivanjima, naš tim ni u momentima igre "pod ručnom" nije imao problema sa današnjim rivalom. "Orlovi" su bili u vođstvu od prve četvrtine do kraja, a maksimalna razlika u jednom trenutku je iznosila 26 poena.

Gosti iz Afrike stvarali su najveći problem u skoku, pa su otišli na pauzu sa čak 20 uhvaćenih lopti (Srbija 13), ali je naš tim i u tom segmentu bio uspešniji u nastavku (31:37).

Ofanzivni motor "orlova" u prvom poluvremenu bio je Bogdan Bogdanović, sa četiri pogođene trojke do pauze. Odmah posle odmora, Stefan Marković pogodio je još dve, što je uz dobru odbranu bilo dovoljno za razbijanje nade Angolaca da mogu bar da budu konkurentni.

Najefikasniji igrač utakmice bio je najmlađi srpski centar Nikola Jokić, koji je u laganom ritmu postigao 17 poena.

Miroslav Raduljica odigrao je danas 21 i po minut i mnoge akcije bile su kreirane upravo za njega, što govori i o želji selektora da se startnom centru stvori što više situacija da uhvati ritam, posle nervoznog i kratkog nastupa na otvaranju turnira.

Bogdanović i Marković postigli su po 12 poena, s tim da je Bogdan bio i najbolji asistent našeg tima (8). Kapiten Miloš Teodosić završio je meč sa osam poena (2/3) i šest skokova.

Posle ove utakmice, u kojoj su "orlovi" sabrali čak 24 timske asistencije, pred našim timom je dan odmora, uoči polufinala zakazanog za petak.

SRBIJA: Teodosić 8, Simonović (3 sk), Dangubić, Bogdanović 12 (4 sk, 8 as), Marković 12, Kalinić, Nedović 5, Birčević 6, Raduljica 13, Jokić 17 (6 sk), Štimac 3, Jović 7.

ANGOLA: Domingos, Gonsalves 2, Morais 7, Santoš 9, Paulo, Sousa 2, Fernandes 3, Ambrosio 7, Manuel 3, Ndonijema 8, Žoakim 9, Mur 10.



KRAJ UTAKMICE, 83:60!

- Sukob Kalinića i Fernanda pod košem. Meč je miran, pobednik je odavno odlučen, ali se ipak zakuvalo...

38' 79:58 Serija grešaka Dangubića, a zatim i njegova blokada. Skočni bek u glavnoj je ulozi u ovim trenucima na obe strane terena...

36'  79:55 Nekoliko minuta bez pogotka naših igrača... na terenu je petorka Marković, Bogdanović, Dangubić, Kalinić, Jokić.

33' 79:53 Teodosić u laganom ritmu pogađa za "plus 22". Raduljica potom pogađa dodatno povećava vođstvo. Jović prodorom nastavlja ovu seriju,

31' 72:51 Jović sa linije penala postavlja novu maksimalnu prednost Srbije.

- KRAJ TREĆE ČETVRTINE

30' 69:51 U poslednjem trenutku četvrtine, Raduljica pogađa uz faul, pa igrači odlaze na klupu tek posle njegovog promašaja sa "crte".

28' 65:48 Blok Raduljice, trojka Teodosića... Tajm-aut.

27' 62:46 Nikola Jokić u laganom ritmu dolazi do svojih 15 poena... Zaista je lepo gledati ga kako igra. U ovim trenucima "najbliži saradnik" na poziciji četiri mu je Marko Simonović.

22' 57:44
Odličan početak "orlova" u nastavku. Stefan Marković postigao je dve trojke i uz poene Jokića i Birčevića učvrstio vođstvo našeg tima.

Đorđevićevi izabranici pobedili su u prvom kolu Portoriko, a njihovi večerašnji rivali izgubili su dan kasnije od istog rivala 81:91.

Brojke na pauzi:

Srbija: Teodosić 2, Bogdanović 12 (4/5 za tri, 5 as, Marković 4, Nedović 5, Raduljica 7, Jokić 8 (3 sk), Štimac 3, Jović 2.

Angola: Morais 7, Santoš 6 (2/3 za tri), Fernandes 3 (4 sk), Ambrosio 7, Ndonijema 3, Žoakim 7.

Šut za dva: Srbija 11/18 (61 odsto), Angola 9/19 (47 odsto), šut za tri: Srbija 6/10 (60 odsto), Angola 6/16 (38 odsto), skokovi- 20:13 za Angolu, asistencije 13:6 za Srbiju. Izgubljene lopte 11:8 za Angolu.

- POLUVREME

20' 48:37 Period praznog hoda u napadu uoči pauze. Kalinić u poslednjem napadu posle prodora kraj čeone linije fintira rivale i promašuje zicer.

18' 47:36 Još jedan lep napad "orlova", pas Kalinića u ćošak za Nedovića i još jedna trojka. Eksplozivni bek imao je i šansu da odmah potom još jednom poentira, ali nije uspeo da prihvati jak pas Raduljice, pa je pao i lopta je pripala Angoli. Tajm-aut.

17' 44:36 Brz protok lopte u napadu i novi poeni Raduljice (7). Gosti su koristili nekoliko poslednjih napada, pa je nakon poslednjeg u nizu Đorđević tražio tajm-aut.

16' 42:31 Bogdan, pa ponovo Bogdan! Dve trojke srpskog beka u uzastopnim napadima. Odmah posle njega pokušao je i Nedović, ali je šut stao na obruču.

15' 36:28 Mini serija Angole, a Ambrozio pogađa za "minus 6". Potom gosti kradu loptu i Teodosić je prinuđen da faulom "seče" kontru. Nedović poenima posle prodora prekida niz gostiju.

13' 34:23 Raduljica se vratio na teren. Posle ofanzivnog faula, iznudio je jedan prekršaj čuvara i promašio posle okreta. Ipak, potom je poentirao nakon kontre.




11' 32:23 Jović nastavlja u istom ritmu. Ukrao je loptu, istrčao kontru i lako poentirao. "Stegli" su naši reprezentativci odbranu u ovim trenucima, pa afrička selekcija ne uspeva da uputi šut (sedam izgubljenih lopti).

- "A" reprezentativke Srbije i večeras su u hali i bodre "orlove"

10' 30:23 Štimac koristi slobodno bacanje i napušta parket. Odlična odbrana "orlova", jer je Jović 4 sekunde pre kraja primorao Domingosa na izgubljenu loptu. Plej Srbije potom je iz auta proigrao Jokića, a on iz druge pogodio i izjednačio dosad maksimalno vođstvo.

9' 27:20 Sjajan potez Nikole Jokića. "Digao" je fintom dvojicu čuvara i lako poentirao. Odmah potom, Štimac pogađa uz faul i uprkos promašaju sa crte postavlja dosad maksimalno vođstvo. Raznovrsna igra SRbije.

9' 23:20 Jokić pogađa uz faul i iskorišćeno slobodno bacanje. Angola na drugoj strani vezuje četiri ofanzivna skoka. Bruno Fernando je za takav trud "nagrađen" faulom i slobodnim bacanjima.

- Izmene petorki. Marković odlazi na klupu, ulazi Stefan Jović. Za Srbiju uz njega sad igraju i Teodosić, Kalinić, Jokić i Štimac.

6' 17:17 Karlos Moraiš ne dozvolajva Rbiji da se odlepi u ranoj fazi utakmice. Izmena u Srbiji, Raduljica izlazi, Jokić ulazi.

5' 16:13 Teo je ušao u igr i odmah lepo asistirao Raduljici, koji sa slabe strane dotrčava na zakucavanje. Prvi tajm-aut.

4' 13:13 Još jedna trojka - Stefan Marković. Lepa asistencija Bogdanovića za Birčevića, a Moraiš pogađa za još jedno izjednačenje.  Međutim, Bogdan odmah vraća i već beleži svoj šesti poen.

1' 3:3 Prve poene postiže Bogdan Bogdanović. Ubacio je trojku, nakon što se lopta odbila o tablu. Na drugoj strani Santoš brzo odgovara. Startna petorka Srbije: Marković, Bogdanović, Kalinić, Birčević

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC