• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sulejmani u društvu Aguera, Benzeme, Pata...

Najvredniji mladi fudbaler svijeta je Serhio Aguero, a prate ga Benzema, Iguain, Pato i Baloteli. Jovetić sedmi, Sulejmani deseti.

 Sulejmani u društvu Aguera, Benzeme, Pata... Izvor: MONDO

U današnjem svijetu nije tako teško prepoznati buduću fudbalsku zvijezdu. Iako uspjeh nikome nije zagarantovan, najbolji mladi fudbaleri svijeta uglavnom su do 21. godine uveliko članovi najvećih timova planete.

To je slučaj i sa aktuelnom generacijom mladića, koji nisu buduće, već sadašnje zvijezde svjetskog fudbala.

Veći problem je odrediti njihovu cijenu na tržištu i po tom kriterijumu ih sortirati.

Portugalski magazin "Futebolfinance" latio se nezavidnog posla i objavio je listu 20 najskupljih fudbalera svijeta do 21 godine i na 10. mjestu nalazi se kapiten mlade srpske reprezentacije Miralem Sulejmani. Još jedan bivši fudbaler Partizana, Stevan Jovetić nalazi se u Top 20 i to na sedmom mjestu.



Sulejmani i Jovetić jedini su igrači sa prostora Balkana, koji su svrstani u "krem de la krem" društvo mladih asova, a na "ić" prezivaju se samo još Marko Arnautović, čiji su roditelji porijeklom iz ovih krajeva, ali je on rođen u Austriji, za koju i nastupa, kao i Bojan Krkić, čija je priča slična.

Njegov otac Bojan Krkić senior rođen je u Srbiji, ali je mlađi Bojan rođen u Španiji, za čiju je A reprezentaciju debitovao prije godinu dana.

"Futebolfinance" tvrdi da je, uprkos činjenici da pojedinci (naročito u Španiji) imaju klazule u ugovorima koje tačno određuju sumu za koju igrač može da napusti klub, trenutno najskuplji mladi fudbaler svijeta Serhio Kun Aguero iz Atletiko Madrida.

Njegova vrijednost procijenjena je na 50 miliona evra i mladi Argentinac za čitavih deset miliona "šije" drugoplasiranog Karima Benzemu, koji je ljetos prešao iz Liona u Real Madrid.



Trećeplasirani je takođe igrač Reala, Argentinac Gonzalo Iguain (30.000.000), a četvrti Alešandre Pato iz Milana.

"Futebolfinace" procijenio je da Pato u ovom trenutku vrijedi 30 miliona evra, koliko i njegov veliki rival, napadač Intera Mario Baloteli.

Dvadeset pet miliona evra vrijede Englez Teo Volkot (Arsenal), Crnogorac Stevan Jovetić (Fiorentina) i Španac Huan Manuel Mata (Valensija), a pet miliona manje, još jedan Argentinac - Anhel Di Marija iz Benfike.

Miralem Sulejmani iz Ajaksa i Bojan Krkić iz Barselone procijenjeni su na 15 miliona evra. Zanimljivo je da je Sulejmani prošlog ljeta plaćen Herenvenu 16 miliona.

"Futebolfinance" na kraju teksta istakao je da je lista sastavljena bez uticaja menadžera, medija i izvještaja skauta, kao i da je objavljena cijena u najvećoj mjeri procjena - za koliko bi novca klub pristao da proda fudbalera u narednom periodu.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC