• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će Kežman sačekati Spaletija u Zenitu?

Lućano Spaleti novi je trener Zenita iz Sankt Peterburga. Da li će naredne sezone trenirati Mateju Kežmana, još nije poznato.

 Da li će Kežman sačekati Spaletija u Zenitu? Izvor: MONDO

Zenit iz Sankt Peterburga u petak je zvanično objavio da je za trenera postavio poznatog italijanskog stručnjaka Lućana Spaletija.

Harizmatični Italijan bio je bez posla od kada je u septembru podnio ostavku u Romi, zbog loših rezultata ekipe.

Tada već, italijanski mediji pisali su o tome da je Spaleti sve završio sa bogatim ruskim timom, a kada je prvenstvo Rusije završeno, saradnja je i ozvaničena. Zenit je prošlog avgusta otpustio Holanđanina Dika Advokata, jer uprkos velikim ulaganjima, ekipa nije bila konkurentna u borbi za naslov šampiona Rusije, kojeg već dve godine osvaja Rubin iz Kazanja.

Osvajač posljednje Lige, odnosno Kupa UEFA (2007/08) nada se da će sa Spaletijem vratiti primat u Rusiji, a potom zaigrati i u Ligi šampiona.

U periodu od Advokatovog odlaska, do prezentacije Spaletija, ekipu je vodio Anatoli Davidov.

Spaleti u međuvremenu nije krio da pregovara sa Zenitom, ali je iz poštovanja prema Davidovu i njegovog autoriteta pred igračima odbio da prizna da je već imao potpisan ugovor. U međuvremenu, nekoliko klubova interesovalo se za Spaletija, ali on te navode nije komentarisao.

Ruske agencije Interfaks i Itar-Tas objavile su da je Spaleti potpisao trogodišnji ugovor sa Zenitom, ali ne i koja je vrijednost ugovora.

Zenit je rusko prvenstvo završio na trećem mjestu, sa devet bodova manje od Rubina. Naredna sezona u Rusiji počinje u martu, tako da Spaleti ima sasvim dovoljno vremena da glavnom sponzoru tima, Gaspromu, prvo dostavi listu pojačanja, a potom upozna i pripremi ekipu za sve kvalitetnije prvenstvo Rusije.

Pitanje je da li će Spaletijev dolazak u Sankt Peterburg dočekati i Mateja Kežman, koji je u Zenitu kao pozajmljen igrač Pari Sen Žermena. Ukoliko se dva kluba dogovore da pozajmica važi i za narednu sezonu, Kežman će konkurisati za jedno mjesto u špicu, jer Spaleti uglavnom igra u formaciji 4-2-3-1.

Zenit ima opciju da u potpunosti otkupi Kežmanov ugovor.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC