• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Posljednjih 90 minuta jesenje jurnjave

Partizan će u slučaju osme uzastopne pobjede prestići Crvenu zvezdu, koja će u večernjem terminu braniti vođstvo i jesenju titulu.

 JSL: Posljednjih 90 minuta jesenje jurnjave Izvor: MONDO

Pred fudbalskim superligašima je posljednjih 90 minuta jesenjeg dijela sezone. Za mnoge, sa naglaskom na vodeći tandem Crvena zvezda/Partizan, preostalih 90 minuta može da upotpuni, ali i upropasti sve što je učinjeno u prethodnih 1.260.

Crveno-bijeli kažu da im je meč sa Spartakom u Ljutice Bogdana "meč sezone", dok trener Partizana pred gostovanje u Požarevcu poručuje: "Kraj djelo krasi".

Mnogo toga morala bi da ispravi Vojvodina, kako na novogodišnje praznike ne bi otišla sa tri uzastopna poraza. U jedinom meču 15. kola Jelen Superlige koji će biti odigran u nedelju, Voša gostuje u Kruševcu, gdje igra Napredak - tim kojem gori pod nogama.

Možda je u Srbiji zahladilo, ali je fudbalska lopta vrela.

Ko će se opeći pred zimsku pauzu?

Šampion Partizan će u subotu od 13 časova u Požarevcu početi prvi prvenstveni duel sa Mladim Radnikom u istoriji. Zabilježe li crno-bijeli osmu uzastopnu pobjedu u šampionatu, bar do 19.45 istog dana biće lideri na tabeli sa dva boda više od Crvene zvezde.

U tom slučaju, pritisak bi bio na igračima Vladimira Petrovića Pižona, koji bi od 18 časova morali da pobijede subotički Spartak, možda i najprijatnije iznenađenje prvenstva, kako bi zadržali bod prednosti i osvojili jesenju titulu prvaka.



"Kraj djelo krasi", kaže Goran Stevanović, pred put u Požarevac, gdje neće moći da računa na povrijeđenog Klea (dobio udarac u grudni koš u Tuluzu) i suspendovanog Srđe Kneževića (odrađuje drugi od tri meča suspenzije zbog isključenja u vječitom derbiju).

Nije Stevanović suočen samo sa povredama i suspenzijama igrača, već i sa velikom medijskom pompom oko Izborne skupštine FK Partizan, zakazane za 21. decembar.

Kako "Plavi" čuva ekipu od negativnih uticaja kampanje za predsjednika kluba, čiji hljeb igrači jedu?

"Ponosan sam na njih (igrače). Oni imaju takve karaktere, da su svjesni svog posla, koji obavljaju. Imali smo samo dva rješenja: da uđemo u polemiku, što bi bilo pogubno za ekipu i stručni štab, pa samim tim i klub ili da se okrenemo terenu. Izabrali smo ovo drugo, dali smo maksimum i postigli dobre rezultate", apostrofira Stevanović seriju od sedam pobjeda i prilazak Zvezdi na bod zaostatka.

"Siguran sam da klub ovo neće da zaboravi i da će igrači ubuduće imati još veću podršku nego do sada".

Stevanović želi da istakne da je atmosfera među crno-bijelima sjajna, bar u svlačionici.

"S obzirom na to da imamo pozitivnu atmosferu u svlačionici i na treningu, želja nam je da ovaj dio prvenstva završimo na najbolji mogući način i da u nastavak sezone uđemo egal sa našim najvećim rivalom".

Požarevljani se raduju što im u grad stiže šampion, ali poručuju da ih ime protivnika neće opiti.

"Niko nas do sada nije nadigrao u pravom smislu te riječi, tako da ćemo se spremiti za crno-bijele, da odigramo časno i pružimo jak otpor
", kaže trener Mladog radnika Nebojša Maksimović.



Dok se budu zagrijavali za drugi ovosezonski susret sa Subotičanima, poslije onog u Kupu (3:2), fudbaleri Crvene zvezde uveliko će znati i rezultat i strijelce iz Požarevca, odnosno da li ih je Partizan pretekao na tabeli, samo sustigao ili pak ostao za leđima.

Bez obzira na to, crveno-bijeli tvrde da će pružiti svoj maksimum na "Marakani", koja će u subotu od 18 časova otvoriti kapije i častiti navijače besplatnim ulazom.

Zamjenik kapitena Slavoljub Đorđević kaže da su on i saigrači mnogo naučili iz Kup duela sa Spartakom, kada je bilo 3:2.

"Zvezda u prvenstvenim utakmicama igra mnogo opreznije, a u utakmicu u Kupu krenuli smo otvorenije i oni su to iskoristili. Međutim, to više sebi ne smijemo da dozvolimo i moramo od prvog do posljednjeg minuta da budemo skoncentrisani... Da ne primimo gol", kaže Đorđević, koji će i protiv Spartaka nositi kapitensku traku, jer se povreda primicača Nikole Lazetića pogoršala i njemu predstoji još dve, do tri nedjelje pauze.

Đorđević priželjkuje da se na stadionu okupi veliki broj navijača, bez obzira da li u subotu bude padao snijeg, kiša ili bude sunce. Uostalom, Delije su za subotu zakazale proslavu - 20 godina od osnivanja udruženja navijača.

"Nama su Delije 12. igrač, igramo na našem stadionu posljednju utakmicu u jesenjem dijelu i imamo obavezu prema navijačima da pokažemo da smo stvarno najbolji i da smo zasluženo na prvom mestu. Mogu da kažem u ime saigrača i svoje ime da ćemo dati maksimum da pobijedimo", dodao je Đorđević.

Trener crveno-bijelih Vladimir Petrović Pižon očekuje da će, nalik onoj u Kupu, Zvezda i Spartak odigrati još jednu otvorenu utakmicu.

"Publika će moći da uživa u otvorenoj utakmici, a uz to je i ulaz besplatan, tako da znamo da će biti mnogo navijača, što će i nama dati elan i podstrek za još bolju igru, da bismo na kraju polusezone ostali na mjestu na kojem i jesmo svo vrijeme", istakao je Petrović, koji pored Lazetića, neće moći da računa na povrijeđenog Vladimira Bogdanovića, dok je Aval Isah pod znakom pitanja.

Iz Ljutice Bogdana saopšteno je da će odmah poslije utakmice sa Spartakom, prvotimci dobiti slobodno do 9. januara, kada se nastavljaju pripreme u Beogradu, a potom putuje u Tursku.

Fudbaleri Vojvodine doživjeli su dva poraza u nizu, od Rada i Javora, a imaju samo jednu pobjedu u posljednja četiri kola. U nedjelju od 13 časova, ekipa Branimira Babića istrčaće na teren Pod Bagdalom, gdje igra Napredak.

Prošle sezone, Kruševljani su dijelili lekcije na tom stadionu, ali ove je situacije drugačija: Napredak je u posljednjih osam kola zabilježio jednu pobjedu, jedan remi i - šest poraza! Neočekivano, "čarapani" se bore za opstanak i bodovi su im preko potrebni.

Loše forme dva rivala mogu da donesu dobar meč pred planiranje novogodišnjih praznika.

PAROVI 15. KOLA:


U subotu (13.00):

POŽAREVAC: Mladi Radnik - Partizan
BEOGRAD: OFK Beograd - BSK Borča
KRAGUJEVAC: Metalac - Rad
SMEDEREVO: Smederevo - Jagodina
ČAČAK: Borac - Čukarički
IVANJICA: Javor - Hajduk Kula
BEOGRAD: Crvena zvezda - Spartak Subotica (18.00)

U nedjelju (13.00):

KRUŠEVAC: Napredak - Vojvodina

TABELA: Crvena zvezda 37, Partizan 36, Vojvodina 24, OFK Beograd 24, Spartak 23, Jagodina 21, Javor 18, Hajduk 16, Smederevo 16, Borac 16, Mladi radnik 15, Rad 14, Metalac 14, Napredak 13, BSK Borča 13, Čukarički 8.

(N. J. - V. S. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC