• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Kačar isključen, Herti bod, Panta "u kopu"

Herta vodila protiv Bajera 1:0, gosti izjednačili, potom je Kačar isključen, pa je Bajer preokrenuo na 2:1. Na kraju, 2:2 golom u 93. minutu.

 BUNDES: Kačar isključen, Herti bod, Panta "u kopu" Izvor: MONDO

U jakim evropskim ligama gotovo da nema velike razlike između prvog i posljednjeg. To je pokazao i prvi meč 16. kola Bundeslige, između "fenjeraša" Herte i lidera Bajera iz Leverkuzena.

Herta je vodila, Bajer je izjednačio, imao je i igrača više na terenu (isključen Gojko Kačar), potom su "farmaceuti" preokrenuli u 90. minutu, ali je berlinska ekipa pred svojim navijačima iščupala bod, zahvaljujući svom junaku, Kolumbijcu Gustavu Ramosu koji je izjednačio u 93. minutu!

Berlinci nemaju sreće. Bili su blizu prve pobjede poslije 14 utakmica u Bundesligi, a na kraju su morali da "čupaju" bod.

Sa Gojkom Kačarom i Nemanjom Pejčinovićem, koji su igrali od prvog minuta, Herta je odlično počela i već u 8. minutu povela golom Gustava Ramosa, koji je izbjegao ofsajd zamku i lagano savladao Rene Adlera.

Kontrolisali su Berlinci igru, imali su više loptu u posjedu, a Bajer je bio gotovo bezopasan. Trener Herte Funkel se smilovao i konačno je dao šansu Gojku Kačaru i to od prvog minuta (urodio je plodom hitan sastanak uprave berlinskog kluba), ali je srpski reprezentativac bio vidno nervozan i bilo je za pretpostaviti da neće završiti utakmicu poslije prvog žutog kartona.

Herta je dala i drugi gol u drugom poluvremenu, ali ga je sudija poništio zbog ofsajda. Zaista, sporna situacija. Ramos je vratio loptu u sredinu šesnaesterca, Kačar je uputio ka golu, Rafael je samo skrenuo u mrežu, ali je jedan igrač Bajera uspio da se uvuče u gol i sudija je reklamirao ofsajd.

Kao da je taj trenutak bio prelomni za dalji tok meča.

U 76. minutu Bajer je izjednačio poslije kornera. Lopta je došla do Tonija Krosa koji je sa ivice šesnaesterca savladao golmana Herte.

Dva minuta poslije toga nova nevolja za Hertu. Poslije jednog starta Kačara na loptu, sudija je dosudio faul za Bajer, a iznervirani srpski reprezentativac je bijesno bacio loptu po zemlji. Drugi žuti, odnosno crveni karton za Kačara.

I onda više nego dramatičan finiš meča. Bajer, koji je odigrao jednu od najlošijih utakmica u ovoj sezoni, pokazao je karakter pobjedničke ekipe. Uz dosta sreće, lopta, koju je ka golu Herte uputio Kaplan, odbila se od jednog odbrambenog igrača domaćih i Drobni je bio nemoćan.

Ostala je tada samo trunka nade za Hertu. A sreća joj se osmjehnula u trećem minutu sudijske nadoknade. Rafael je odlično izveo korner, a Kolumbijac Ramos je glavom šalje iza leđa Adlera. Drugi put na meču.

Radovali su se igrači Herte na kraju meča, jer će im ovaj bod mnogo značiti, prije svega na samopouzdanju. Navijači su znali da nagrade trud ljubimaca. A na tribinama Olimpijskog stadiona saigrače je bodio kapiten Arne Fridrih (i to u navijačkom kopu), kao i bivši igrač Herte Marko Pantelić!

Doduše, od kartona.

REZULTATI I PAROVI 16. KOLA:

Herta - Bajer 2:2 (1:0)
/Ramos 8', 93' - Kros 76', Kaplan 90'/

Bohum - Bajern Minhen
Frajburg - Keln
Hofenhajm - Ajntraht
Borusija Menhegladbah - Hanover
Nirnberg - Hamburg
Verder - Šalke

nedelja:

Majnc - Štutgart
Volfsburg - Borusija Dortmund

TABELA: Bajer (+1) 32, Verder 28, Šalke 26, Bajern 27, Hamburg 25, Hofenhajm 24, Dortmund 24, Volfsburg 23, Majnc 23, Ajntraht 22, Menhegladbah 18, Hanover 17, Frajburg 17, Keln 14, Bohum 13, Štutgart 12, Nirnberg 12, Herta (+1) 6.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC