• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Valjak stao u Požarevcu

Mladi radnik osvojio bod protiv šampiona - 1:1. BSK savladao "romantičare" - 2:0. Pobijedili i Borac i Smederevo.

 JSL: Valjak stao u Požarevcu Izvor: MONDO

Požarevac slavi - u prvoj prvenstvenoj utakmici u istoriji kluba protiv Partizana, Mladi radnik je osvojio bod - 1:1 (0:1).

Crno-bijeli su imali prednost na poluvremenu golom Moreire, ali je Lazić u 64. minutu donio izjednačenje i tako, u posljednjem jesenjem kolu šampionata Srbije, prekinuo niz aktuelnog šampiona od sedam uzastopnih pobjeda u Jelen Superligi.

U 18. minutu je djelovalo da će tim Gorana Stevanovića opravdati ulogu favorita pred oko 4.000 gledalaca. Domaći igrač Cenić je loše intervenisao što je iskoristio Ljajić i uposlio Moreiru. Portugalac se našao sam pred golmanom Pejovićem i šansu nije propustio - 0:1.

Luka je u finišu prvog poluvremena mogao da izjednači, ali je njegov šut otišao za malo iznad prečke gola gostiju. Ipak, nagrada za veliku borbenost igrača Nebojše Maksimovića stigla je u 64. minutu.

Poslije prekida, jedan igrač Mladog radnika je sa "prve stative" loptu poslao do Lazića, kome nije bilo teško da zatrese mrežu - 1:1.

Kako se meč bližio kraju, crno-bijeli su sve češće "bunarili".

Najbolju priliku da ipak ponese tri boda za Beograd propustio je Dijara u posljednjim trenucima igre. Senegalac je šutirao, lopta je već bila viđena u golu, a onda se kao Feniks iz pepela "digao" jedan igrač Mladog radnika i poslao je u korner.

U "malom gradskom derbiju", u kome su se sastale ekipe koje "dijele" Omladinski stadion dogodilo se iznenađenje. BSK je kao gost pobijedio OFK Beograd - 2:0 (1:0).

"Romantičari" su odlično odigrali jesenji dio sezone, pa su njihovi navijači s pravom istakli transparent:

"Blistava jesen, za još blistavije proljeće".

Međutim, Borčanci su zasluženo osvojili cio plijen. Već u uvodnim minutima utakmice su stekli prednost - Milošević je "izbacio" kompletnu odbranu OFK Beograda i pronašao Đukića, koji nije promašio zicer - 0:1. Konačan rezultat u finišu postavio je Savić (na slici).



Pobjede su u 15. kolu postigli i Smederevo i Borac.

"Oklopnici" nisu pružili ni trunku nade gostima iz Jagodine, jer su sve dileme otklonili već poslije prvih 45 minuta. Preciznije, učinio je to Ranković, dvostruki strijelac.

I u Čačku se činilo da neće biti neizvjesnosti, jer je domaćin imao ubjedljivo vođstvo protiv Čukaričkog poslije nepunih pola sata - 2:0. Mugoša se upisao u strijelce uz pomoć jednog igrača Čukaričkog, koji je promijenio pravac lopti, a onda je i Grkajac dobro reagovao na centaršut.

Međutim, nadu "fenjerašu" vratio je Nedeljković, udarcem sa 12-13 metara, pošto ga je prethodno uposlio Pavlović. U 38. minutu bilo je 1:2. Ipak, gosti sa Banovog brda nisu imali snage da izjednače, pa su bodovi ostali kraj Morave.

Tako je i deveti put zaredom u utakmicama Borca slavio domaćin, a Čukarički je zabilježio i šesti uzastopni meč bez pobjede.

Identičnim rezultatom 1:1, plijen je podijeljen u Ivanjici i Kragujevcu.

Javor je poslije uspjeha u Novom Sadu prošlog vikenda razočarao igrom u prvom poluvremenu duela sa Kuljanima, koji su takođe bili osokoljeni prethodnim rezultatima - "vezali" su dvije pobjede.

Gosti su poveli preko Radanovića već u 17. minutu, ali je početkom drugog dijela izjednačio Radović.

Savićević je već u 8. minutu doneo nadu navijačima Metalca da će prekinuti "post" poslije pet kola. Ipak, Radivojević je u 33. minutu "izbacio" dvojicu domaćih igrača i asistirao Kaluđeroviću, koji je "građevinarima" zapakovao bod - 1:1. Rad se tako oporavio u finišu sezone, jer je poslije dvije pobede, osvojio i bod u Kragujevcu.

REZULTATI 15. KOLA:

POŽAREVAC: Mladi Radnik - Partizan 1:1 (0:1)
/Moreira 18 - Lazić 64/

BEOGRAD: OFK Beograd - BSK Borča 0:2 (0:1)
/Đukić 6, Savić 81/

KRAGUJEVAC: Metalac - Rad 1:1 (1:1)
/Savićević 8 - Kaluđerović 33/

SMEDEREVO: Smederevo - Jagodina 2:0 (2:0)
/Ranković 16, 44/

ČAČAK: Borac - Čukarički 2:1 (2:1)
/Mugoša 17, Grkajac 27 - Nedeljković 38/

IVANJICA: Javor - Hajduk Kula 1:1 (0:1)
/Radović 51 - Radanović 17/

BEOGRAD: Crvena zvezda - Spartak Zlatibor voda (18.00)

U nedelju (13.00):

KRUŠEVAC: Napredak - Vojvodina

TABELA: Crvena zvezda /-1/ 37, Partizan 37, Vojvodina /-1/ 24, OFK Beograd 24, Spartak /-1/ 23, Jagodina 21, Javor 19, Smederevo 19, Borac 19, Hajduk 17, BSK Borča 16, Mladi radnik 16, Rad 15, Metalac 15, Napredak /-1/ 13, Čukarički 8.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC