• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda "petardom" do jesenje titule

Zvezda pobijedila Spartak 5:2 u 15. kolu Jelen Superlige i osvojila naslov jesenjeg prvaka.

 JSL: Zvezda "petardom" do jesenje titule Izvor: MONDO

Partizan je bio prvak jesenje sezone Jelen Superlige Srbije do subote oko 18.30 časova.

Do tada je Spartak vodio na stadionu Crvene zvezde 1:0, a onda su crveno-bijeli za pet minuta postigli tri gola i preuzeli su vlasništvno nad jesenjom krunom.

Crveno-bijeli nisu blistali ove jeseni, pretrpili su i poraz od "vječitog rvala" na svom terenu (1:2), ali su napravili manje kikseva od Partizana i zasluženo su na čeku superligaškog karavana.

U posljednjoj utakmici ove jeseni, pred oko 8.000 svojih navijača, Crvena zvezda je pobijedila Spartak 5:2 (3:1).

Golove za Zvezdu postigli su Kadu iz penala u 24. minutu, Slavko Perović u 25. i 53. minutu, Marko Blažić u 28. minutu i Aleksandar Jevtić u 90. minutu. Strijelci za Spartak bili su Janjuš u 14. i Nosković u 77. minutu.

Poslije nekoliko dobrih prilika za Zvezdu (Dejan Lekić imao situaciju "jedan na jedan" sa golmanom, udarac glavom Milana Vilotića preko gola), Spartak je poveo u 14. minutu, golom Milorada Janjuša. Vezista Spartaka odlično i veoma pecizno šutirao sa ivice šesnaesterca, a Saša Samenković je bio nemoćan.

Zvezda je preokrenula za pet minuta. Najprije je u 23. minutu sudija Bojan Stanojević dosudio penal za Zvezdu poslije starta na Lekiću, mada je situacija bila veoma sporna. Brazilac Kadu bio je precizan sa 11 metara za 1:1.

Samo dva minuta kasnije 2:1 za Zvezdu. Lekić je prevario čuvara na lijevoj strani, ušao u šesnaesterac, šutirao, golman Jovanović je odbio, a na loptu je natrčao Slavko Perović.

U 28. minutu Zvezda je stekla veliku prednost. Nikolić je odlično uposlio Marka Blažića, koji je utrčao u kazneni prosto i uputio odličan udarac sa 10 metara, malo iskosa sa desne strane, koji je završio u gornjem lijevom uglu gola Spartaka.

Utakmica je potom ušla u nešto mirniji tok, Zvezda je bila zadovoljna vođstvom, a gosti iz Subotice bili su svjesni da ne mogu da naprave iznenađenje.

Zvezda je ofanzivno počela i drugi dio utakmice, a plod te inicijative bio je drugi gol Perovića na meču u 53. minutu. Napadač Zvezde je "proradio" nakon što je obrijao glavu. Akciju je započeo Kadu, nastavio Ignjatijević, koji je oštro centrirao, a Perović je uklizao i ubacio loptu u mrežu sa dva metra.

Spartak je dao i drugi gol, baš kao i u nedavnom susretu u Kupu Srbije. Strijelac drugog gola bio je Nosković iz neposredne blizine Zvezdinog gola.

Tačku na meč stavio je Jevtić, koji je u finišu postigao peti gol za Zvezdu.

Na poluvremenu utakmice publika je pozdravila nekadašnjeg igrača Zvezde Dejana Ramba Petkovića, koji je na poklon dobio sadašnji dres crveno-bijelih. Petković je u svojoj 37. godini sa svojim Flamengom nedavno postao šampion Brazila.

Inače, navijači Crvene zvezde - Delije na ovom meču proslavili su 20 godina postojanja, a na sjevernoj tribini istaknut je transparent: "20 godina smo te voleli".

Sve to možete pogledati u našoj FOTO-GALERIJI sa meča.

IZVJEŠTAJE SA OSTALIH MEČEVA 15. KOLA JSL pročitajte OVDJE

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC