• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Everton i Vila napravili haos

Sreća "izdala" Čelsi protiv Evertona (3:3), Junajted još gore prošao protiv Aston vile - 0:1. Milijaš asistirao za pobjedu Vulvsa nad Totenhemom.

 PREMIJER: Everton i Vila napravili haos Izvor: MONDO

Menadžer Evertona Dejvid Mojes mogao bi da otvori savjetničku kancelariju.

Njegove kolege iz drugih timova Premijer lige sigurno bi dobro platile da saznaju kako se ostaje neporažen na stadionu Čelsija.

Everton je i četvrtu sezonu zaredom osvojio bod na Stamford Bridžu, ali je za razliku od prethodne sezone, kada su mreže mirovale, ovog puta na semaforu ostalo zapisano 3:3!

Popularne "karamele" su serijom srećno postignutih golova devalvirale odličnu partiju Branislava Ivanovića, koji je asistirao Nikolasu Anelki i Didijeu Drogbi kod drugog i trećeg Čelsijevog pogotka.

"Nisam zadovoljan rezultatom, ali igrom jesam. Sreća je sastavni dio fudbala", rekao je strateg "plavaca" Karlo Anćeloti.

Everton je poveo sa 1:0 poslije neviđenog "bilijara". Lopta je udarila Džona Terija u leđa, odbila se do stative, pa u golmana Petra Čeha i konačno iza gol-linije!

Gosti su izjednačili na 2:2 pošto ni Teri ni Karvaljo nisu uspjeli da izbiju loptu iz peterca, a na 3:3 kada je Drogba pokušao da otkloni opasnost ispred svog gola, ali se lopta odbila samo do glave Sahe i lobovala iznenađenog Čeha...

Čelsi je, uprkos kiksu, stekao tri boda prednosti u odnosu na Mančester junajted, koji je u večernjem terminu igrao sa Aston vilom na Old Trafordu i izgubio 1:0, golom Gabrijela Agbonlahora!

Bolton i Mančester siti u "trileru" su takođe odigrali 3:3.

Bolton je tri puta vodio, ali je Siti uspjevao da izjednači. Dvostruki strijelac, Karlos Tevez, postavio je konačan rezultat pošto su "građani" ostali sa desetoricom igrača, bez isključenog Krejga Belamija.



Vulverhempton je prvi put ove sezone pobjegao iz zone ispadanja, pošto je Kevin Dojl već u trećem minutu matirao Eurelja Gomeša.

Asistent je bio Nenad Milijaš, koji je izveo slobodan udarac sa desnog krila tako da je strijelcu gola ostalo samo da skrene loptu u mrežu. Srpski reprezentativac tako je poslije lijepog pogotka u pobedi nad Boltonom (2:0) dao konkretan doprinos i drugom uzastopnom trijumfu Vulvsa.

"Ovo je rezultat iz Diznilenda - sve nam je išlo na ruku! Grčevito smo se branili, ali smo bili dobro organizovani i mislim da smo zaslužili tri boda", izjavio je menadžer Mik Mekarti.

Defanzivac Portsmuta Junes Kabul šokirao je publiku na Stadionu svjetlosti u Sanderlendu, kada je u 90. minutu anulirao vodeći pogodak Darena Benta - 1:1.

Na osam utakmica 16. kola zabilježeno je čak šest remija, a da tako bude na meču Stouk - Vigan pobrinuo se golman domaćih Tomas Sorensen, koji je u posljednjem minutu odbranio penal Hugu Rodaljegi.

Prethodno je Sorensen neopreznim postavljanjem omogućio Viganu da povede sa 2:1. Mejnor Figueroa zatresao mu je mrežu iz brzo izvedenog "slobodnjaka" sa svoje polovine!

REZULTATI:

Birmingem - Vest Hem 1:0 (0:0)
/Bojer 52/

Bolton - Mančester siti 3:3 (2:2)
/Klasnić 11, 53, Kejhil 43 - Tevez 28, 77, Ričards 45/

Barnli - Fulam 1:1 (0:0)
/Eliot 60 - Zamora 50/

Čelsi - Everton 3:3 (2:2)
/Drogba 18, 59, Anelka 23 - Čeh 12ag, Jakubu 45, Saha 63/

Hal - Blekburn 0:0

Sanderlend - Portsmut 1:1 (1:0)
/Bent 23 - Kabul 90/

Totenhem - Vulvs 0:1 (0:1)
/Dojl 3/

Stouk - Vigan 2:2 (1:1)
/Sanli 37, Šoukros 74 - Bojs 15, Figeroa 72/

Mančester junajted - Aston vila 0:1 (0:0)
/Agbonlahor 21/

U nedelju (17.00):

Liverpul - Arsenal

TABELA: Čelsi 37, Mančester j. 34, Aston vila 29, Arsenal (-2) 28, Totenhem 27, Mančester s. (-1) 26, Liverpul (-1) 24, Birmingem 24, Fulam 23, Sanderlend 21, Stouk 21, Blekburn 19, Barnli 18, Vigan 18, Everton 17, Hal (+1) 17, Vulvs 16, Vest Hem 14, Bolton (-1) 13, Portsmut 11 bodova.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC