• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

90 miliona evra ili 60 miliona i Žiru?

Autor mondo.rs

Vredi li ovaj čovek toliko? I dokle će De Lorentis odbijati da ga proda. Uveren da je vreme za Premijer ligu, Iguain je odbio priliku da postane najplaćeniji fudbaler svih vremena. Čekamo ishod...

Gonzalo Iguain prošlog vikenda nije želeo da postane ubedljivo najplaćeniji fudbaler svih vremena, sa godišnjom platom od skoro 50 miliona evra (Kristijano Ronaldo ima 21 milion), tvrdeći da i dalje nije rekao sve što ima u evropskom fudbalu.

Naravno, takva ponuda stigla mu je iz Kine, u kojoj je juče Gracijano Pele uzeo 40 miliona evra za dve i po godine i ušao među Top 10 fudbalere po zaradi.

Zašto?

Šta je sjajnog Argentinca, novu ikonu Napolija, nateralo da odbije suludi novac?

Italijanska "Gazzetta dello Sport" ponudila je objašnjenje – naime, otprilike u isto vreme na adresu Napolija, i Iguaina, stigla je konkretna ponuda Arsenala koja glasi: 90 miliona evra za napadača ili 60 miliona i Olivije Žiru.

Napoli bi, čiji je temperamentni predsednik Aurelio de Lorentis glatko odbijao ponude slabije od 80 miliona evra za svog najboljeg napadača (kakva je bila ona Atletiko Madrida prošle nedelje), trebalo uskoro da odluči šta mu se od ove dve opcije više dopada, a "Gazzetta" navodi da se u ovom slučaju pita i igrač, koji je navodno više nego zainteresovan da se oproba u suludo jakoj Premijer ligi naredne sezone.



Menadžer Arsenala, Arsen Venger, ponudio je Napoliju instant zamenu za najboljeg strelca Serije A prošle sezone i bivšeg asa Real Madrida, koji bi trebalo da postane prvi pravi, klasični, ubitačni napadač "tobdžija" još od odlaska Tijerija Anrija u Barselonu, a tome ima punih devet godina.

golovi/utakmice

River Plata 8/17

Real Madrid 122/264

Napoli 91/146

Argentina 30/63

Inače, De Lorentis je "zaljubljen" u "El Pipitu", 28-godišnjeg argentinskog asa rođenog u Francuskoj, koji je u karijeri nastupao samo za River Platu, Real Madrid, Napoli i Argentinu i koji, za sada, ima 257 golova na 513 utakmica.

"Mene Gonzalo impresionira i kao igrač i kao čovek. Voleo bih da ostane u Napoliju zauvek", rekao je nedavno De Lorentis, međutim Iguainov menadžer, i brat, Nikolas, nedavno je izjavio da prvi čovek Napolija nije baš korektan što odbija astronomske ponude za svog najboljeg igrača.

Naime, Iguain ima izlaznu klauzulu u ugovoru u visini od 94 miliona evra, što za sada niko nije bio spreman da plati, ali niko nije ni došao bliže od Arsenala, koji u svojoj istoriji nije platio igrača više od 45 miliona evra.

"Napoli nije korektan sa svojim pristupom i posle sastanka koji smo imali mogu da kažem da nećemo produžiti ugovor", rekao je nedavno Nikolas Iguain, nakon što je sa De Lorentisom razgovarao o nastavku saradnje koja u ovom trenutku ističe 2018. godine.

Biće zanimljivo videti kakav će epilog imati ova priča...


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC