• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko poslije Ćire?

Za nasljednika Ćire Blaževića pominju se imena Safeta Sušića, Mehmeda Baždarevića, Dušana Bajevića i Sergeja Barbareza.

 Ko poslije Ćire? Izvor: MONDO

Poslije ostavke Miroslava Blaževića, koji će iz najmanje million (evra) razloga 15. decembra da potpiše ugovor sa kineskim Šangajem, u medijima se počelo spekulisati oko imena novog selektora reprezentacije BiH.

Iako je popularni Ćiro ostvario dosad najveći uspjeh u istoriji fudbala u BiH, samim plasmanom u baraž, preiskusno je shvatio da će biti otpušten na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH. Zato ih je preduhitrio, pa je njegova funkcija ostala upražnjena.

Sarajevska štampa piše da je među najozbiljnijim kandidatima Meša Baždarević, čiji Grenobl ne stoji najbolje u francuskom prvenstvu.

"Spreman sam za razgovor. Postoji mnogo stvari koje bi se trebali dogovoriti prije nego se potpiše bilo kakav ugovor oko preuzimanja reprezentacije BiH", rekao je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.



S obzirom na trenersko isustvo, jako ozbiljan kandidat je i šef struke grčkog AEK-a Dušan Bajević, koji je fudbalskim umijećem u Veležu prozvan "Princom sa Neretve".

Kao trener vodio je između ostalih Olimpijakos, PAOK, Aris, Crvenu zvezdu, s čije klupe su ga otjerali navijači crveno-bijelih.

O fudbalskim kvalitetima Papeta Sušića ne vrijedi trošiti riječi. Igračina i ljudska gromada! Nikad nije želio da govori o sebi kao o eventualnom selektoru BiH, pošto je dugo godina radio kao trener u Turskoj.

Vodio je Istambulspor, Koniju, Rizespor, te imao epizode u saudijskom Al Hilalu i na početku trenerske karijere u francuskom Kanu.

Međutim, trenutno je bez posla…

Bez posla je i legendarni kapiten reprezentacije BiH Sergej Barbarez, ako izuzmemo takmičenja u pokeru te obavljanja funkcije u Upravi Hamburgera.

Ovog Mostarca takođe mnogi vide kao Ćirinog nasljednika. Njegove mane su prvenstveno trenersko neiskustvo obzirom da nikad nije vodio nijedan tim, a i za protivkandidate ima "stare vukove" u ovom poslu.

Bilo kako bilo, na IO FS BiH je da u najskorijem roku predloži novog kormilara BiH. Ko god bio novi selektor, imaće težak zadatak - da odvede "zmajeve" na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini ili da se poput Ćire preseli na neki "novi" Daleki istok.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC