• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konte "debitovao": Nadam se dobrom nadimku!

Autor mondo.rs

Italijan prvi put izašao pred medije kao trener Čelsija.

Antonio Konte je održao prvu konferenciju za medije u ulozi trenera Čelsija, a engleski novinari bili su direktni već od prvog zvaničnog susreta sa 46-godišnjim Italijanom.

Da li imate nadimak po kojem biste voleli da vas prepoznaju u Engleskoj, pitali su predstavnici medija, aludirajući na Konteove kolege iz Mančester junajteda (Žozea Murinja - The special one) i Liverpula (Jirgen Klop - The normal one).

"Uf, nisam baš dobar sa davanjem nadimaka", priznao je bivši trener Juventusa i selektor Italije.

"Nadam se da će se tokom sezone sam nametnuti. I da će biti dobar, ne loš", dodao je sa osmehom.

Predstojeće sezone u Premijer ligi će biti nikad više trenera svetskog renomea: Konte na klupi Čelsija, Murinjo u Mančester junajtedu, Gvardiona u Sitiju, Klop u Liverpulu, Venger u Arsenalu, Ranijeri u Lesteru, Poketino u Totenhemu, Emeri u Evertonu, Kuman u Sautemptonu...

"Nije ovo takmičenje trenera, već timova i igrača. U Engleskoj igraju neki od najvećih klubova Evrope i sveta i zato nema razloga da treneri budu u centru pažnje. Značajno je za Premijer ligu što neka od najvećih imena u struci rade ovde, jer će to doprineti napretku igrača i klubova. Prvenstvo Engleske ima ogroman broj talentovanih igrača", konstatovao je Konte, koji će prvi put u karijeri raditi van granica Italije.

Kao igrač nastupao je za Leće i Juventus, a kao trener vodio je Areco, Bari, Atalantu, Sijenu, Juventus i reprezentaciju Italije.

"Ovo je novo poglavlje u mojoj karijeri, ali u životu. Ne samo za mene, već i za moju porodicu. Presrećan sam i nestrpljiv zbog izazova da radim u drugoj državi, u drugačijoj ligi, trenutno najjačoj na svetu".

Po Konetovom mišljenju, za titulu će se boriti šest-sedam timova.

"Svi znamo da je 10. mesto iz prošle sezone loš plasman za klub kakav je Čelsi. Zato moramo da zapnemo i popravimo utisak. Čelsi pripada Ligi šampiona i moramo da se izborimo za plasman među najbolje", najavio je Italijan.

Novi trener londonskih "plavaca" nije želeo da otkriva koja pojačanja ima u planu, ali je govorio o Džonu Teriju.

Posle brojnih spekulacija o odlasku sa Stamford Bridža, dugogodišnji kapiten je produžio ugovor na godinu dana.

"On je kapiten ovog tima i sjajan igrač, sa jakom ličnošću i harizmom. Želim da razgovaram sa njim pošto on poznaje duh kluba. On je važan igrač i kapiten, bez obzira da li je na terenu ili ne. On je uvek kapiten".

Konte je poznat po sistemu 3-5-2, ali još se ne zna da li će i Čelsi igrati po toj taktici.

"Kada dođem u neki tim, trudim se da svakom igraču nađem odgovarajuću poziciju. Moja izreka je da su 'treneri kao krojači' - moraju da sašiju najbolju haljinu za tim. Trojica pozati ili ćetvorica, nije toliko važno. Bitno je da postoji hemija u timu i dobra organizacija",
zaključio je Konte.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC