• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stefan Ilić za MONDO: Tu sam da učim, pa polako...

Autor mondo.rs

"Konkurencija je jaka, ali se ne opterećujem time", kaže za naš portal novi napadač Crvene zvezde.

Paralelno sa dovođenjem stranaca, od kojih se prvenstveno očekuje da "vuku" tim na međunarodnoj sceni, Crvena zvezda u svoje redove dovodi i najbolje mlade fudbalere iz Srbije. Poslednji koji je stigao je Stefan Ilić, doskorašnji napadač subotičkog Spartaka.

Ilić ima 21 godinu, a prošlog leta bio je član reprezentacije Srbije koja je osvojila zlato na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, održanom na Novom Zelandu.

U crveno-belom dresu ponovo će sarađivati sa Stefanom Miloševićem i Srđanom Plavšićem, sa kojima je nastupao za Spartak, a poznaje i Mihaila Ristića iz nacionalnog tima.

"Mnogo je lakše kada već poznaješ nekoga u novom klubu. Svi oni će mi pomoći da se brže prilagodim", zadovoljan je Ilić, koji je potpisao trogodišnji ugovor.

Zvezda će novog napadača promovisati u sredu, ali je on već imao priliku da se upozna sa ekipom.

"Prvi utisci su odlični. Doći u klub kakav je Crvena zvezda je velika čast i obaveza", rekao je mladi fudbaler za MONDO.

Strelcu sedam golova za Spartak u prošlom prvenstvu neće biti lako da se izbori za minutažu u Crvenoj zvezdi, pošto mu konkurenciju u napadu prave dosta iskusniji igrači.

"Konkurencija jeste jaka, ali se ne opterećujem time. Gledam da učim od starijih i iskusnijih, pa polako... Pokušaću da se nametnem treneru, pa kada mi ukaže priliku i da je iskoristim. Naravno da bih želeo što pre da debitujem, ali na treneru je da proceni kada je pravo vreme za to", strpljiv je Ilić.

Igrajući za Subotičane prošle sezone se borio za opstanak u ligi, dok će sada situacija biti potpuno drugačija. Navijači Zvezde očekuju samo prvo mesto.

"Pritisak je i u jednom i u drugom slučaju, ali je mnogo veći kada si u klubu kakav je Crvena zvezda. Od napadača se traži da stalno igra dobro i postiže golove, a od ekipe da redovno pobeđuje".

"Ravnopravno protiv Ludogoreca"

Tim Crvene zvezde nije se mnogo promenio u odnosu na prošlu sezonu, pa Stefan Ilić poznaje većinu novih saigrača, sa kojima je već vodio duele. "Sastav je odličan. Uz igrače iz prošle sezone, došlo je i par pojačanja, tako da sam siguran da ova ekipa može ravnopravno da igra protiv Ludogoreca i da prođe u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona", rekao je mladi napadač osvrnuvši se na potencijalnog rivala u 3. kolu kvalifikacija za elitno takmičenje, protiv kojeg bi i sam mogao da konkuriše za mesto u timu.

Ilić je prošao kompletne letnje pripreme sa Spartakom, tako da je u Beograd došao fizički spreman.

"Prošao sam pripreme, ali je mnogo lakše kada ih prođeš sa ekipom u kojoj ćeš i biti. Trebaće mi neko vreme da se uigram sa novim saigračima".

Moraće da se navikne i na sistem rada trenera Miodraga Božovića.

"Čuo sam samo pohvale o njemu do sada, potrpudiću se da se brzo priviknem".

Što se tiče očekivanja u novom klubu, mladi fudbaler dobro zna šta se traži od igrača Zvezde.

"Nadam se tituli i još jednom plasmanu u kvalifikacije za Ligu šampiona".

Za kraj, Ilić se osvrnuo i na svoj dojučerašnji klub, za koji je igrao od 2014. godine.

"Trener Andrej Černišov je svojim dolaskom preporodio Spartak, što se i videlo po rezultatima. Nadam se da će ove sezone mnogo lakše izboriti opstanak u Superligi".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC