• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobeda i prolaz Zvezde - odbrana za brigu!

Autor mondo.rs

Crveno-beli su ostvarili zacrtani cilj - plasirali su se u naredno kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su savladali Valetu 2:1 (1:1), ali je tim Miodraga Božovića imao dosta problema zbog neuigrane odbrane. Sledi Ludogorec!

 Pobeda i prolaz Zvezde - odbrana za brigu! Izvor: MONDO/J. Terzić
Izvor: MONDO/J. Terzić

Crveno-beli nisu dozvolili iznenađenje!

Šampion Srbije Crvena zvezda ostvario je plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pošto je i u Beogradu slavio posle preokreta i to identičnim rezultatom kao pre sedam dana na Malti - 2:1 (1:1)!

Ukupnim rezultatom 4:2 (2:1, 2:1) crveno-beli su ostvarili zacrtani cilj, plasman u naredno kolo, ali su navijači očekivali da će to njihovi miljenici učiniti na mnogo lakši način.

Zvezda nije briljirala u ovom meču, a prvi su Maltežani došli u vođstvo posle kornera u 10. minutu kada je štoper Karuana pogodio na prvoj stativi, ali je Mičel Donald uspeo da donese izjednačenje prelepim golom sa ivice kaznenog prostora na isteku pola sata igre.

Ređale su se šanse na obe strane, Ugo VIjeira je ušao u nekoliko prilika, a na drugoj strani je Damir Kahriman "vadio fleke" Zorana Rendulića i Tomasa Fibela kojima su Mifsud i Žonatan pravili mnogo problema, ali je pobedu i slavlje pred više od 31 hiljade gledalaca doneo Aleksandar Katai golom 76. minutu utakmice.

Tako je zakazan duel sa bugarskim Ludogorecom koji je i u revanšu bio bolji od podgoričke Mladosti (3:0), pa je tako zakazan duel sa 26. ili 27. jul u Razgradu.

Miodrag Božović se u odnosu na meč na Malti odlučio na dve promene. Pablo Mouče i Zoran Rendulić dobili su prednost u odnosu na Aleksandra Lukovića i Slavoljuba Srnića, ali čini se da promena štopera nije mnogo pomogla Zvezdi.

Iskusni Rendulić i Tomas Fibel delovali su neuigrano u tandemu, što je i očekivano jer im je ovo prva takmičarska utakmica, ali su i u duelima "jedan na jedan" sa napadačima tima sa Malte imali mnogo problema. Mifsud je tako ušao u dve stopostotne prilike, koje je zaustavljao Kahriman pravovremenim izlaskom, dok je golman Zvezde bio nemoćan u dve situacije kada je pred njega izbio Žonatan - ali je na sreću po njega i njegove saigrače bio za dlaku neprecizan.

Crveno-beli su imali malo problema u organizaciji napada, ali su uprkos tome uspeli da stvore zavidan broj šansi i da upute veliki broj udaraca ka golmanu Bartolu, a gol je došao posle Donaldovog udarca sa distance. "Bomba" Holanđanina je razbudila navijače, ali su na pobedonosni morali da čekaju i da strepe od potencijalnih kontri.

Ugo Vijeira je ponovo bio nervozan, a ako se ne može prigovoriti za pokušaj petom, kada je Bartolo sjajno odbranio, onda se može za promašaj praznog gola nakon stative koju je iz slobodnog udarca pogodio Aleksandar Katai.

Zamenio ga je Predrag Sikimić, a Zvezda je do gola došla u trenutku kada je iskusni napadač ležao u kaznenom prostoru Maltežana. Slavoljub Srnić je osvojio loptu i mudro je "gurnuo" za Kataija, koji je čekao taj pas i vrebao grešku odbrane Valete, a onda je sjajno istrčao pred Bartola i postigao svoj prvi gol kao kapiten Crvene zvezde.

Zvezda je imala šansu i za ubedljiviju pobedu u nadoknadi vremena, ali šanse Srnića i Kataija nisu pretvorene u još jedan gol.

ZVEZDA: Kahriman - Ibanjez, Rendulić, Fibel, Cvetković - Donald, Le Talek - Katai, Kanga (Ruiz), Mouče (Srnić) - Vijeira (Sikimić).

VALETA: Bartolo - Žil, Karuana, Azoparadi, Borg - Pani, Romeu (Malano), Brifa, Agire - Žonatan i Mifsud.

N A J A V A 

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su veliki deo posla pre nedelju dana na Malti, ali da bi se plasirali u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, potrebno je da opravdaju ulogu favorita i ovog utorka na stadionu Rajko Mitić (20.30).

Jasno je da crveno-beli imaju veći kvalitet od Valete, ali moraće to još jednom da potvrde na terenu. Posao im je možda i za nijansu teži, jer se navijači ovaj put, uoči potencijalnog duela sa bugarskim Ludogorecom, neće zadovoljiti "mršavom" pobedom 2:1, kao što je bilo u prvom meču.

Svestan da ne sme da se kocka, trener Miodrag Božović najavio je promene u sastavu. Nije precizirao koje, ali očekuje se da budu dve: Zoran Rendulić na poziciji štopera umesto Aleksandra Lukovića i Pablo Mouče kao desno krilo umesto Slavoljuba Srnića. I to se i desilo!

Kapitensku traku će umesto Lukovića nositi Aleksandar Katai.

MONDO je i ovoga puta bio u pravu kada je u pitanju sastav crveno-belih, pa će oni, kao što smo i najavili, nastupiti u sledećem sastavu:

Što se tiče gostiju, oni su u Beograd doputovali bez najboljeg strelca Falkonea, koji je povređen.

Sudi Hansen iz Norveške.

IZ MINUTA U MINUT:

90' - SRNIĆ!

Kakva prilika za rezervistu, koji je odigrao sjajno, za 3:1, ali i ova šansa odlazi u nepovrat. Dobar Bartolo, a igraće se još četiri minuta.

87' - Katai u šansi, u duelu sa Bartolom, ali je sudija iz Norveške pokazao da je faul igrača Crvene zvezde. Džon Ruiz je poslednja promena u igri je umesto Kange.

82' - Kahriman!

Mifsud je prelako prošao Rendulića, imao treću priliku "jedan na jedan", ali je Damir Kahriman fantastično "ušao u šut" iskusnog napadača i uspeo da spreči nerviranje navijača Crvene zvezde u poslednjih deset minuta.

76' - KATAI! GOOOOOL! 2:1!

Strepeli su navijači Crvene zvezde od kontri Valete, a Aleksandar Katai je iskoristio sjajnu šansu u kojoj se našao nakon odlične asistencije Slavoljuba Srnića koji je "video rupu" između defanzivaca Malte. Predrag Sikimić je za to vreme ležao na travi zbog povrede, a Katai je mirno ušao u kazneni prostor i iskoristio priliku. Prvi meč u kom je kapiten - i gol!

70' - Ugo Vijeira uz kombinaciju zvižduka i aplauza napušta igru. Sikimić ga menja.

68' - Žonatan! Opet šansa!

Crveno-beli imaju mnogo problema u odbrani i to je i ovoga puta koristio Žonatan, ali nije u potpunosti iskoristio pošto je nakon ulaska u šansu "jedan na jedan" opet bio neprecizan. Vukao je loptu praktično od 30 metara od svog gola, našao prostor između Le Taleka i Fibela, koji nisu bili dovoljno oprezni, ali nije bio precizniji.

65' - Zvezda traži penal - nema ga.

Probao je sa leve strane da "zavrne" loptu Ibanjez, gađao je Le Taleka, a Francuz je pao u kaznenom prostoru posle "zagrljaja" sa Azopardijem, ali sudija nije pokazao penal. Prva promena: Mouče izlazi, a Srnić ulazi u igru.

60' - KAKVA PRILIKA! STATIVA! VIJEIRA! NIŠTA!

Stiv Borg ruši Aleksandra Kataija u kontri i za to dobija žuti karton, a Aleksandar Katai sjajno izvodi ovaj prekid i pogađa stativu, na loptu je natrčao Ugo Vijeira, imao prazan gol, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

57' - Mifsud!

Veteran i dalje "zna fudbala". Napadač Mifsud se sjajno snašao nakon jedne duboke lopte i uspeo je da se izbori za poziciju pored Tomasa Fibela, koji ga je "preleteo" i završio na travi, ali njegov pokušaj sjajno brani Damir Kahriman.

49' - Prvi pokušaj u nastavku!

Crvena zvezda je u nastavak ušla bolje i od početka je pred golom Bartola. Posle lepe saradnje Kange i Moučea, Argentinac je šutirao, ali je lopta završila u korneru nakon koga beležimo još jedan pokušaj glavom.

46' - Počinje drugo poluvreme, nema promena u sastavima. 

----------------------------------------------------------------------------------------

45' - Kraj poluvremena!

Luis Ibanjez najaktivniji u finišu poluvremena. Probao je i slobodnog udarca, posle odbitka, a potom u dva navrata pokušao i da pogodi Uga Vijeiru u kaznenom prostoru, ali se ne snalazi Portugalac.

40' - Malo je pao tempo, više se greši u dodavanjima na obe strane...

32' - Vijeira! Peta!!! Ništa!

I očekivano, Zvezda je zaigrala bolje od gola. Dobar napad po desnoj strani koji je vodio Mouče, sjajni Argentinac koji je bio odličan i na Malti, završio se dodavanjem na pet metara za Uga Vijeiru koji je probao petom da savlada Bartola. Golman Valete nekako brani!

30' - GOLČINA! DONALD! 1:1!

Crvena zvezda je bila bolja u prethodnih nekoliko minuta i uspela je da to pretvori u pogodak!

Gejlor Kanga je "petljao" na levoj strani nakon kornera, odlučio je da odloži loptu za Mičela Donalda, a Holanđanin se po drugi put na meču odlučio za udarac sa distance - i ovoga puta pogodio. I to kako!

"Zategao" je desnom nogom sa 20-tak metara, a lopta je od desne stative ušla u gol!

Donald
Izvor: YouTube

25' - VIJEIRA! PORED GOLA!

Ovo je možda bila i najbolja šansa za crveno-bele od onog pokušaja Fibela. Ugo VIjeira je u duelu sa Maltežanima uspeo da osvoji loptu, krenuo je sam napred, odlučio se na udarac sa distance - i bio neprecizan. Nije mnogo nedostajalo, ali čini se da je imao bolja rešenja na strani...

22' - UF! KAKVA ŠANSA ZA VALETU!

Katastrofalna procena Tomasa Fibela i Zorana Rendulića. Jednu loptu iza leđa nisu dobro ispratili, pa je Žonatan istrčao sam ispred Kahrimana, ali je za nekoliko centimetara bio neprecizan. Velika sreća za crveno-bele. Odbrana je stajala previsoko i kasnila je i u ovoj situaciji, ali je Žonatan promašio.

20' - Problemi u zadnjoj liniji Zvezde, ne deluju naročito sigurno Fibel i Rendulić.

17' - Mičel Donald pokušava sa 25 metara nakon kornera, Bartolo se muči, ali iz drugog puta hvata loptu.

12' - Žuti karton za Donalda zbog faula u kontri, a posle slobodnog udarca Žonatan pogađa živi zid.

10' - GOL! VODI VALETA! KARUANA!

Maltežani jedva da su prešli polovinu terena, ali su poveli i u Beogradu. Greška odbrane!

Luis Ibanjez nije uspeo da zadrži loptu u igri, pa je otišla u korner, a Karuana se sjajno snašao pored Rendulića i sa prve stative postigao gol pored nemoćnog Kahrimana. Pre toga je "zaspao" Tomas Fibel i Maltežani neočekivano dolaze do vođstva.

Karuana
Izvor: YouTube

7' - Opet greška golmana!

Bartolo i Azopardi kao da "ne komunciiraju" na istom jeziku. Posle duboke lopte ka Pablu Moučeu, nastala je panika, a Argentinac je probao glavom da pogodi prazan gol - ali nije uspeo iz teške pozicije.

3' - Velika gužva pred golom Valete!

Novi golman među stativama, Bartolo, koji je čak treći izbor kada su svi zdravi, napravio je veliku grešku prilikom prekida Aleksandra Kataija i dozvolio Zvezdi da uđe u prvu šansu. On je loše boksovao, a lopta je stigla do Tomasa Fibela - ali on šutira preko gola.

1' - Meč je počeo, oko 30 hiljada navijača na stadionu "Rajko Mitić".

Izvor: MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC