• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samo Barbarez želi klupu BiH!

Od potencijalnih kandidata za selektora reprezentacije BiH, jedino je Sergej Barbarez iz "prve" izrazio želju da naslijedi Miroslava Blaževića.

 Samo Barbarez želi klupu BiH! Izvor: MONDO

Safet Sušić, Mehmed Baždarević, Dušan Bajević i Sergej Barbarez najavljeni su kao rado viđeni stručnjaci za upražnjenu selektorsku klupu BiH, ali dosad je jedino popularni Barba izrazio spremnost da na nju zaista i sjedne, iako nema nikakvog trenerskog iskustva.

"Zašto da ne? Ne bih imao ništa protiv",
rekao je Barbarez sarajevskim medijima. "Što se mene tiče, ja sam zainteresovan, ali nije samo do mene. Postoji i druga strana, pa ćemo vidjeti šta i kako".

Prema njegovim riječima, funkcija u Upravi Hamburgera ne bi mu predstavljala nikakvu smetnju u obavljanju selektorskog posla.

"Ne, tu ne bi bilo nikakvih problema. Član sam Izvršnog odbora HSV-a na volonterskoj osnovi i ne bi mi pravili nikakve probleme",
naglasio je legendarni kapiten selekcije BiH.



Njegovo imenovanje na kormilo "zmajeva" podržava i aktuelni kapiten Emir Spahić.

"Po meni, Sergej je čovjek koji je zadužio ne samo sportsku BiH, nego i cjelokupnu državu. Barbarez je čovjek koji s nama, igračima, može puno da napravi. Poznaje nas odlično, zna naš mentalitet. On je jedna neukaljana veličina čiji bi dolazak svi pozdravili. Mogu samo reći da bi on, po meni, bio pravi izbor", rekao je defanzivac Monpeljea.

Sa druge strane, takođe Mostarac - Dušan Bajević rekao je da bi rado preuzeo reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen, ali da to vjerovatno nije moguće obzirom da ima važeći ugovor sa grčkim AEK-om.

"Ne bih vodio u isto vrijeme klub i reprezentaciju. Bilo bi to neozbiljno s moje strane, jer reprezentacija BiH ima dobre igrače i veliku priliku da napravi rezultat. Kvalitetan posao ne može da se napravi na taj način, a ja ne volim da radim polovično", objasnio je Bajević za "Dnevni list".

Najbolji igrač 20. vijeka u BiH, Safet Sušić međutim, nije zainteresovan za preuzimanje reprezentacije.

"Najprije, iznenađen sam što je Ćiro Blažević podnio ostavku. Imao je dobre rezultate, bili smo blizu odlaska na Mundijal u Južnoj Africi. Eliminisani smo od Portugala, ali ne treba zaboraviti da smo u grupi bili bolji od Turske i Belgije", rekao je Pape za "Dnevni avaz".

"Iskreno, ne razmišlljam o reprezentaciji BiH, niti me je bilo ko iz Fudbalskog saveza BiH kontaktirao. Ukoliko do poziva dođe, razgovarao bih, ali to ništa ne mora da znači", zaključio je nekadašnji fudbaler Sarajeva, Pari sen Žermena i reprezentacije bivše Jugoslavije.



Njegov nekadašnji saigrač iz selekcije "plavih", Meša Baždarević, koji trenutno radi kao trener Grenobla, takođe ne želi da sjedne na klupu BiH.

"Hvala, ali ne bih na Ćirino mjesto",
izjavio je Baždarević za "Sport centar".

Ako je suditi po ovim izjavama,  "breme" je palo na Barbareza, ali na Izvršnom odboru FS BiH je da predloži kandidata. Ipak, poznato je da je Sergej stao na stranu bivšeg selektora Mehe Kodre u sukobu sa čelnicima Saveza, a da li su mu oni to oprostili ili zaboravili, pokazaće vrijeme.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC