• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Grof": Hteo sam Ludogorec, nedostaju 2 u odbrani!

Autor mondo.rs

Veoma zanimljiv intervju dao je trener Crvene zvezde Miodrag Božović pred evropski rasplet sa Ludogorecom. "Zvezdi je potreban i trener", rekao je popularni "Grof".

 "Grof": Hteo sam Ludogorec, nedostaju 2 u odbrani! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda se plasirala u 3. kolo kvalifikacija posle dve pobede, ali obe su došle posle preokreta i utisak je da su pobede ostvarene uz malo mučenja.

Kakvi su vaši utisci o dvomeču sa Valetom?

"Slažem se sa tim da smo se mučili. Razlog je jednostavan: danas niko više nije lak zalogaj, nema više autsajdera. Možda neka ekipa sa Gibraltara ili tako neki, ali i oni su dobili Seltik. Ali, u suštini, ova ekipa Valete je sasvim solidna. Mi uporno pričamo 'Maltežani, Maltežani', a u toj ekipi najmanje Maltežana", rekao je trener ekipe Miodrag Božović u intervjuu za navijački portal RSB, objavljen u četvrtak uveče, i potom dodao:

"To je jedan razlog, a drugi razlog zato što naša ekipa nije još uvek na onom fizičkom nivou na kojem treba da bude. Pošto ne bi bilo dobro da u ovom momentu budemo 100 odsto spremni. Nakon toga više ne postoji 120, 130 ili 140 odsto, nego samo povratak nazad, znači padanje forme".

Ko je zadužen za kondiciju i da li ste zadovoljni fizičkom spremom igrača?

"Za kondiciju sam zadužen ja, zato što sam ja jedan od onih pristalica da sve što se radi, radi sa loptom i ja ne mogu da prihvatim da čovek koji nije igrao fudbal trenira fudbalere. To za mene neće nikad biti prihvatljivo, i da oni koji nikad nisu osetili kako je to trčati za loptom ili sa loptom, i ne može neko ko je bacao koplje da trenira fudbalere. Ja sam sasvim relevantan za taj program koji sprovodim i mislim da sam svojim radom u ovih 15 godina pokazao kako treba pripremiti ekipu, i svaka ekipa koju sam ja trenirao - bila je spremna. Takav je bio i slučaj sa Zvezdom prošle godine, znate najviše utakmica smo dobijali u drugom poluvremenu, a to može ekipa koja može da trči. Nisam zadovoljan trenutnom kondicijom. naravno, ali trenutno ne možemo biti bolji".

"Tako da normalno podižemo formu. Taj isti problem ima Valeta, ima ga i Ludogorec, otprilike smo svi tu negde. Uz to, došlo je dosta novih igrača, videli ste i sami da je bilo dosta nesporazuma zato što jednostavno nisu uspeli još da se upoznaju. Kanga je odigrao dve utakmice, Mouče jednu... Fibel je stigao najranije od svih i on se i najbolje snašao".

Da li je tačno da ste sportskom direktoru Blažu Raosavljeviću, pre odlaska u Nion na žreb, rekli: "Blažo, donesi nam Ludogorec i da se prvi meč igra u Bugarskoj"?

"Istina je. Ja znam kakva je naša javnost. Oni će reći i za Ludogorec, ako ne daj Bože ne uspemo, da je to neki tamo Ludogorec. Ali kada pogledate sve ekipe koje su bili naši potencijalni protivnici, tu je bila i Viktorija Plzen, izvanredna češka ekipa koja nije atraktivna i koja nama ne odgovara po njihovom mentalitetu, profesionalizmu i bili bi nam vrlo neugodni. To bi bio vrlo težak meč", rekao je Božović.

"Tu je bio Salcburg, Kopenhagen, Bate Borisov isto tako ekipa koja nije atraktivna i koja bi bila vrlo neugodna i koja stalno igra u Evropi. Od svih tih ekipa, ja sam mislio da nam je najbolji protivnik Ludogorec i da se prvi meč igra u Bugarskoj. Tako je i bilo. Igrali smo s njima u rezervnom sastavu, dobili su nas i vidim da se raduju što su nas izvukli. I meni je drago što se neko raduje da mu je Zvezda protivnik".

Izvor: MN PRESS



Zanimljivo, direktor Terzić nije bio oduševljen izvlačenjem Ludogoreca, za razliku od vas?

"Pa, normalno. On zna da je to dobra ekipa. Puno Brazilaca, dobrih igrača, oni su u suštini prava legija stranaca. Imaju dva Bugara, a ne znam da li je i Djakov Bugarin, pošto mu prezime podseća na rusko i golmana Stojanova".

Možete li postaviti paralelu kako je igrati za Zvezdu, a kako je biti njen trener?

"I jedno i drugo mnogo stresno. Zvezda je jedini klub kad i pobeda nekad ne valja".

Da li ste više uživali u fudbalu kao igrač ili kao trener?

"Definitivno kao igrač. Kao igrač sam najviše odgovarao za sebe, a kao trener imate i igrače i još mnogo ljudi. Teško je uživati kao trener. Mala zadovoljstva, a velika razočarenja".

Kako ste se osećali kada Vam je ceo stadion skandirao ime?

"Čudno, čudno. Obično se dešava da kad neko skandira, skandira da bi se išlo. U svakom slučaju, osetio sam se čudno, ali veoma ponosno".

O Ludogorecu...

"Gledao sam prvu utakmicu protiv Mladosti i dobio sam disketu sa utakmice iz Podgorice. Nju nisam još uvek pogledao, u svakom slučaju, pogledaću je ovih dana sigurno još dva puta. Nisam impresioniran njima. Nisu me oduševili protiv Mladosti. Znam da je Mladost jedna od nasjlabijih ekipa u kvalifikacijama, ako ne i najslabija po kvalitetu".

Posle meča sa Kairatom, izjavili ste da Zvezdi za Evropu treba 25 novih igrača, što se negde i ostvarilo. Tim je potpuno sačuvan i pojačan novim igračima. Ali da li je to dovoljno i može li se dovoljno dobar tim napraviti za godinu dana?

"Sad im treba i novi trener. Kad se to ne složi, treba i novi trener", rekao je sa osmehom.

"Mislim da nije lako tako brzo ući ni u jedno takmičenje, a ne u Ligu šampiona. Provejava neki preveliki optimizam kod ljudi, 'Zvezda u Ligi šampiona, Zvezda u Ligi šampiona'... Ja samo kažem - daj Bože. Normalno je da, kad čovek ima šansu, on mora da pokuša da je iskoristi. Kao što mi imamo sada šansu. Moramo pokušati da je iskoristimo. Čuda se dešavaju u fudbalu i zato je fudbal i tako lep i tako interesantan, zato što slabija ekipa može da pobedi jaču. Prema tome treba se nadati, ali objektivno i realno je tri godine za tako nešto".

Da li ste igrače birali tako da se uklope u dosadašnji model igre ili imate u planu i neke modifikacije?

"Objektivno, najviše volim da igram u sistemu 4-3-3, ponekad i 4-4-2 sa dva napadača u postavi. Igrače smo dovodili za ona mesta gde smo mislili da možemo biti još bolji. Da budem iskren, nismo doveli ono što smo sve mislili. Nama su realno potrebna još dva igrača u odbrani. Ali ne možete sve da ispunite pošto mi radimo bez para. Zvezda je u poziciji da joj treba mlad igrač, da je dobar i da nema obeštećenja", rekao je i dodao:

"A, takvih nema".



Ima dosta novih igrača i ne očekujemo da govorite o imenima, ali koliko ste zadovoljni njima, da li do sada donose ono što ste očekivali?

"Svi igrači koji su dovedeni su sigurno kvalitetni. Samo - došli su kasno. Mouče je došao nedelju dana pre utakmice sa Valetom. On ima takav mentalitet, veliki profesionalac, tražio je sam da igra iako nije spreman. Može da igra, igrao je 60 minuta, ali nije mogao više. Ruiz još nije spreman. Spreman je za 45 minuta. Videće se da su to su sve dobri igrači. Ruiz će početi protiv Napretka, pa dokle dogura", rekao je Božović, koji je tada upitan za status omalenog Srđana Plavšića.

"Igraće i on sad protiv Napretka", rekao je kratko.

"Neke ćemo rotirati, neke nećemo. Zavisi ko se kako fizički oseća. Igrali smo u utorak, pa sada petak, pa opet utorak, pa ponovo petak, a posle će opet biti utorak".

Koliko ste zadovoljni otvaranjem sezone dva ponajbolja igrača iz prošle sezone, Aleksandra Kataia i Huga Vijeire?

"Sale je odigrao izvanredno obe utakmice. Na momente, pošto on pokaže tako da je vanserijski igrač u pitanju. Hugo je promašio dve izgledne prilike, po jednu u oba meča. Mislim da je upao u neku golgetersku krizu, ne daje golove, ali se nadam da će se brzo vratiti, da će postići gol i povratiti samopouzdanje, pošto je to veoma bitno za napadača", rekao je trener koji je u jednom delu intervju rekao i...

"Mislim da su mediji Partizanovi 90 odsto i svi ovi novinari, koji dolaze ovde su 'lažni zvezdaši' i prikriveni partizanovci".

On je potom pričao i u Džonu Ruizu i o Pablu Moučeu i o mnogim drugim temama.

Kompletan intervju pročitajte na portalu RSB.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC