• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Sarajevski "vječiti" derbi - više od igre!

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Treneri, kapiteni i direktori Sarajeva i Željezničara zajednički najavili "vječiti" gradski derbi koji se igra u subotu s početkom u 20.30 časova na startu reformisane Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Premijer liga BiH: Željezničar - Sarajevo, najava Izvor: Samir Cacan/MONDO

Predstojećeg vikenda počinje nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine koja će se od ove godine igrati u novom formatu. Vjerovatno ne postoji bolji način otvaranja nove sezone od gradskog derbija "vječitih" rivala Željezničara i Sarajeva.



"Odradili smo dobre pripreme i svi su spremni osim Kovačevića i Mihojevića i oni neće biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu", kazao je Almir Hurtić, trener tima s Koševa na današnjoj konferenciji za novinare povodom predstojećeg derbija.


"Riječ je o velikom gradskom derbiju. Žrijeb je tako htio i možda utakmica neće biti posebno kvalitetna, jer ima mnogo novih igrača, te će im trebati više vremena da se uigraju. Više bih volio da se utakmica igra u trećem ili četvrtom kolu. Vjerujem da će stadion biti popunjen do posljednjeg mjesta", dodao je Hurtić.

Izvor: Samir Cacan/MONDO



Željezničar je slavio u prethodna dva gradska derbija, ali to ne stvara dodatni pritisak igračima Sarajeva.

"Svaka utakmica je novi izazov i novi zahtjev. Na neki naćin želimo se revanširati za ta dva poraza, da uđemo hladne glave i ne pravimo neke početničke greške. Normalno je da ima pritiska, kao i u svakoj utakmici. Imamo dosta novih igrača, ali su i oni igrali velike utakmice i navikli su da se bore s pritiskom i mislim da to za njih nije ništa novo", istakao je šef struke bordo tima.

Izvor: Samir Cacan/MONDO



Kapiten Sarajeva Haris Duljević je naglasio da je gradski derbi više od utakmice.

"Ova utakmica će biti teška, ali se nadam da ćemo uz dosta motivacije truda i zalaganja doći do pozitivnog rezultata koji će nam značiti u nastavku prvenstva. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju" rekao je kapiten bordo tima.

U javnosti se pojavila informacija kako će Duljević u narednom periodu napustiti klub s Koševa, ali to Duljević nije želio da potvrdi, ali ni da negira.

"Moje je da dajem sve u bordo dresu i da budem ponovo u reprezentaciji".

Duljević i dodao da je sve oko njegove karijere u bordo dresu prepustio nadležnima u klubu da riješe.

Izvor: Samir Cacan/MONDO


Milošu Kostiću će ova utakmica biti debi na klupi Fudbalskog kluba Željezničar.

"Svi jedva čekaju da počnu utakmice. Naša ekipa je spremna i fizički i psihički za sezonu, a vjerujem i za sutrašnji derbi. Tu utakmicu krasi puno emocija i u takvim utakmicama najčešće jedna lopta, jedna greška odluče pobjednika. Zato je bitno da ostanemo trijeznih glava i maksimalne discipline svih 90 minuta i nadam se da dobar rezultat neće izostati. Igramo na našoj Grbavici i to je dodatni motiv da dokažemo da smo spremni", kazao je Kostić.

I on se osvrnuo na to da je Željo slavio u prethodne dvije utakmice s gradskim rivalom.

"To što je bilo na to ne možemo da utičemo, ali možemo na sutrašnji rezultat. Sav fokus je na sutrašnjoj utakmici. Obje ekipe imaju novih igrača, ali možda je to i prednost, jer ti igrači neće s toliko emocija ući u derbi i mislim da možemo iskoristiti taj momenat iznenađenja. Ostaviti emocije u svlačionici, vruće srce i hladne glave je recept koji će donijeti pobjednika", rekao je Kostić.

Izvor: Samir Cacan/MONDO


Aleksandar Kosorić je istakao kako ekipa s nestrpljenjem očekuje derbi.

"Ekipa spremno čeka sutrašnju utakmicu. Igramo pred našim navijačima i to je dodatni motiv, ako je on uopšte potreban. Imamo pozitivan skor iz prethodna dva derbija što daje dodatnu snagu pred sutrašnju utakmicu. Vjerujem da ćemo na najbolji mogući način početi sezonu", podvukao je kapiten "plavih" Aleksandar Kosorić.

Danas je produžena saradnja sa kompanijom Porsche koja godinama podržava sarajevske klubove.

Direktor Sarajeva Dino Selimović je istakao kako je prethodnih dana održano nekoliko sastanaka između rukovodstva klubova.

"Proteklih dana smo održali nekoliko sastanaka kada je u pitanju organizacija utakmice. Ljudi iz Želje su se potrudili da obezbijede optimalne uslove za gledanje utakmice i nadam se da će i na terenu i na tribinama proteći sve u najboljem redu", kazao je Selimović.

Mirsad Šiljak, direktor Fudbalskog kluba Željezničar je poželio sreću Selimoviću uz želje da na terenu pobijedi bolja ekipa.

Utakmica izmežu Željezničara i Sarajeva igra se u subotu 23. jula od 20:30 sati na stadionu "Grbavica".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC