• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko god dođe na žrebu, Zvezda je u problemu!

Autor mondo.rs

Sastav Crvene zvezde 18. avgusta biće znatno drugačiji nego u dosadašnjem toku kvalifikacija i to je jedan od problema sa kojima se susreće trener Miodrag Božović.

 FK Crvena zvezda suspenzije Donald i Kanga Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Problemi, problemi...

Posle bolne eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona, kojoj su uprkos snazi rivala debelo sami doprineli, fudbaleri Crvene zvezde moraju da se skoncentrišu na Superligu narednog vikenda i potom "smisle" kako će se skupiti za 18. avgust kada će – bez obzira na ime protivnika – biti u velikim problemima.

Trener Miodrag Božović u naredna dva meča u Evropi, u kojima će pokušati da obezbedi klubu međunarodnu jesen posle devet godina, neće moći da računa na prestupnika Gelora Kangu, koji je trebalo da bude ključni igrač ekipe ovog leta, ali koji je sve uprskao na poluvremenu meča sa Ludogorecom kada je naseo na jeftinu provokaciju kapitena bugarskog prvaka Svetoslava Đakova i dobio crveni karton zbog kojeg mu, izvesno, slede dve utakmice suspenzije.

Pored Kange, popularni "Grof" u prvom meču plej-of runde neće moći da računa na, kako sam kaže, najvažnijeg igrača u ekipi, Mičela Donalda, koji je u utorak uveče dobio treći žuti karton u ovom ciklusu kvalifikacija i koji će morati na hlađenje.

U timu neće biti još jednog standardnog igrača, Luisa Ibanjeza, koji ide u Trabzon, a koji bi – koliko i Džon Ruiz – bio na žuti karton od suspenzije.

U kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope (prenose se kazne) automatska suspenzija dobija se posle tri žuta kartona u tri različite utakmice, a Zoran Rendulić, Predrag Sikimić, Damijen Le Talek, Ugo Vijeira, Martko Petković i Aleksandar Katai imaju po jednu opomenu.

Inače, Katai, kada je sinoć upitan za potencijalni odlazak iz Crvene zvezde rekao je da se ništa još ne zna, ali nije za očekivati da će šampion Srbije pustiti i "desetku" da ode pre odigrane plej-of runde za Ligu Evrope.

Jedno je izvesno, u odnosu na postavu koja je Ludogorecu dala četiri, a primila šest golova, ekipa Crvene zvezde izgledaće znatno drugačije u mečevima sa protivnikom koji, kada se pogleda potencijalna konkurencija, može da bude izuzetno jak, jak ili po meri, teško i slabiji od aktuelnog sastava prvaka države.

Čak 44 tima učestvovaće u plej-of rundi 18. i 25. avgusta, što znači da će pred crveno-belima biti 22 moguća rivala na žrebu zakazanom za petak, 5. avgust, s tim da UEFA tradicionalno pred žrebanje podeli timove u grupe od po pet potencijalnih rivala. Utoliko, trenutno je nemoguće predvideti s kim bi Crvena zvezda mogla da se sastane, jer nisu odigrane ni sve utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ni 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

BATE Borisov, Vest Hem, AZ Alkmar, Lil, Gent, Genk, Rapid, Slovan, Spartak Moskva, Herta Berlin, Panatinaikos, PAOK, Ajaks, Anderleht, Rostov, Seltik, Astana, Monako, Fenerbahče... Neki od ovih timova verovatno će biti mogući rival crveno-belima, koji sa koeficijentom 7,175 pripadaju donjem domu grupe od 44 kluba, učesnika poslednje runde pred Ligu Evrope.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC