• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda prima golove i pobeđuje - u Superligi!

Autor mondo.rs

Crveno-beli dva puta su savladani i u Lučanima, gde je Kahriman vadio 12. i 13. loptu iz mreže u sedam mečeva ove sezone, ali je navala to našla načina da "pokrije": dva gola Vijeire, jedan Rendulića, pa golčina Poletanovića.

 Superliga: Zvzeda pobijedila Mladost Izvor: MN PRESS

Odbrana šampiona Srbije nastavila je da posrće i krvari, ali je kvalitet fudbalske igre na superligaškim terenima takav da navala uglavnom uspeva te rane da "zavije" pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

U mečevima s Ludogorecom to nije bio slučaj, ove subote uveče po pljusku u drugom poluvremenu meča u Lučanima – jeste!

Mladost – Crvena zvezda 2:4 (1:3) u duelu 3. kola Superlige, posle kojeg su domaćini upisali prvi poraz u prvenstvu, a gosti na startni remi ostvarili i drugu pobedu u nizu.

Dvostruki strelci pred solidno popunjenim tribinama stadiona u Lučanima bili su Saša Jovanović u plavom i Ugo Vijeira u crveno-belom dresu, dok je Mihailo Ristić zabeležio dve asistencije tokom 90 i kusur minuta, koje je obeležio potez Marka Poletanovića.

Igrač za kojeg u dvomeču s Ludogorecom nije bilo mesta ni na klupi postigao je divan gol iz slobodnog udarca u 57. minutu i odbio iznenadni atak plavih u prvom napadu drugog poluvremena, kada je Jovanović u "deja vu" situaciji drugi put rutinski savladao Damira Kahrimana i smanjio na 2:3.

Trener šampiona Srbije Miodrag Božović uvrstio je Dušana Anđelkovića u startnih 11 u prvoj utakmici nakon odlaska Luisa Ibanjeza, a kako je odmah kraj povratnika u postavu igrao standardno nesigurni štoper Tomas Fibel, strategu Mladosti Nenadu Milovanoviću nije bila potrebna skaut mašinerija da bi prepoznao gde pukotina u odbrani može da postane rupa.

Sa pozicija za koje su zaduženi Fibel i Anđelković, Jovanović je dva puta rutinski plasirao loptu iza Kahrimanovih leđa, s tim da je Mladost u još dva-tri navrata preciznim dugim loptama pravila ne samo probleme, već i paniku u poslednjoj liniji odbrane prvaka države, koji je večeras savladan i na sedmoj zvaničnoj utakmici ove sezone, u kojoj je Kahriman 12. i 13. put vadio loptu iz mreže od starta sezone.

Ipak, snalažljivost i preciznost "prekobrojnog" centarfora Vijeire, koji je oba meča sa Ludogorecom počeo s klupe, davala je Crvenoj zvezdi "kredit" za loše intervencije odbrane. U pauzama Vijeirinih golova na asistencije Srđana Plavšića i Ristića, štoper Zoran Rendulić upisao se efektnim golom glavom na centaršut Ristića iz slobodnog udarca, kada se lopta od prečke odbila dovoljno "u" gol Mladosti, pre nego što se "vratila" u polje.

U polju, poljuljani sastav Crvene zvezde posle bolne eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona, uz šest primljenih golova za 210 minuta, ponovo je delovao labilno, što je u razgovoru za "Arenu sport" posle utakmice priznao i trener Božović.

"Mislim da smo primili golove vrlo naivno, a moglo je da ih bude još. Ali, drago mi je da smo posle eliminacije iz Lige šampiona osvojili tri boda i malo popravili atmosferu u ekipi", izjavio je popularni "Grof", čija je ekipa savladana 17 puta na poslednjih 19 mečeva, računajući i pripremne utakmice pred start sezone 2016/17.

O asistencijama Ristića, rekao je:

"Nije mu bilo lako, imao je naspram sebe dobrog igrača, Jovanovića. Sigurno je da ima vremena i prostora za njegov napredak", izjavio je trener crveno-belih, koji je na pitanje o pojačanjima dao univerzalan odgovor:

"Dovodimo igrače koji nemaju obeštećenje i koji su slobodni, a teško je naći takve".

Crnogorski stručnjak moraće što pre da potraži odgovore na neka druga pitanja, koja nisu novinarska, mada su ih novinari postavljali ili će ih postavljati u skorijoj budućnosti vezano za:

- hroničnu neuigranost i taktičku lakomislenost odbrane;
- pad forme Damira Kahrimana;
- sunovrat forme Damijena Le Taleka;
- (prekasnog?) vraćanja u život malo uvređenog, malo povređenog Uga Vijeire;

Jer - utakmice sa Sasuolom zakazane su za 18. i 25. avgust i odlučivaće o tome da li će se u sezoni 2016/17 igrati Evropa u Ljutice Bogdana posle devet dugih godina, a daleko slabiji rival od tvrdih Italijana sa severa, Mladost, uputio je na to da šampion Srbije mora da uvede i "treću smenu" kako bi se poradilo na manama pred plej-of Lige Evrope.

GOLOVI

Prvak države poveo je na potencijalno veoma neugodnom gostovanju već u 2. minutu, kada je vešti Srđan Plavšić ukrao loptu Milošu Šatari u "crvenoj zoni", a potom "pravom" loptom proigrao Uga Vijeiru koji je iskoristio prvu šansu za ranih 0:1.

Taj rezultat važio je samo do 19. minuta, kada je Vladimir Radivojević majstorski lob pasom prebacio poslednju liniju odbrane crveno-belih, rupa se ukazala u prostoru između štopera Tomasa Fibela i novog-starog rešenja na poziciji levog beka, Dušana Anđelkovića, a kada se Saša Jovanović našao oči u oči s Damirom Kahrimanom isporučio je rutinski udarac za 1:1.

Dva minuta kasnije - 1:2!

Mihailo Ristić odlično je izveo prekid iskosa sa leve strane, štoper Zoran Rendulić bio je najviši u skoku i glavom poslao loptu od prečke preko linije taman za toliko da sudijama ne promakne regularan gol crveno-belih uprkos tome što se lopta vratila u polje, a golman Nemanja Krznarić skočio na nju.

I bez moderne tehnologije, bilo je jasno da je lopta celim obimom prešla gol-crtu.

U 31. minutu već je bilo 1:3. Ristić je s leve strane idealno centrirao, let lopte pažljivo je pratio Vijeira, skočio u pravom trenutku i potom preciznim udarcem glavom poslao loptu u dalji ugao ponovo nemoćnog Krznarića.

Gde su stali u prvom, plavi i crveno-beli nastavili su i u uvodnim trenucima drugog poluvremena.

Već u 46. minutu, u prvoj akciji od povratka na travnjak, Mladost je postigla drugi gol - Janko Tumbasević je "okrenuo" čuvara u šesnaestercu, odigrao na stranu za Jovanovića koji je potvrdio da prvi gol nije bio slučajnost - sa skoro iste pozicije izveo je identičan udarac, desnom nogom u dalji ugao i ponovo pogodio: Jovanović - Vijeira 2:2.

Posle petog, šesti gol stigao je u 56. minutu i bio je prava "lepotica". Marko Poletanović zatražio je pravo da izvede slobodnjak i opravdao to tačnim, preciznim i dovoljno jakim udarcem koji je loptu poslao u mrežu, a Krznarića na TV špice.

Poletanoviću, bivšem kapitenu Vojvodine, ovo je bio drugi gol u crveno-belom dresu kluba iz Beograda, za koji će bar do narednog leta igrati kao pozajmljeni fudbaler iz Genta.

/sve golove možete pogledati u "iz minuta u minut" sekciji izveštaja/

NAJAVA

Crveno-beli u Lučane dolaze sa četiri osvojena boda u prva dva kola, osvojena u svojstvu domaćina, ali i sa ranama iz dvomeča sa Ludogorecom u kojima je precrtano "šampiona" iza Liga i dopisano "Evrope".

Bez prodatog Luisa Ibanjeza, umornih Aleksandra Kataija i Mičela Donalda, ali i (za Evropu) suspendovanog Gelora Kange, trener šampiona Srbije Miodrag Božović pokušaće da ponovi prošlosezonski rezultat u ovom gradu – 0:3.

To nikako neće biti lako.

Mladost, koju staloženo vodi Nenad Milovanović, osvojila je šest bodova u prva dva kola pobedama nad Radom 2:1 i Borcem 0:1, tako da neće imati šta da izgubi protiv pomalo potrošenog i oslabljenog favorita.

Skor u mečevima ova dva kluba, u Superligi, trenutno je 2-3-15.

Mladost: Krznarić - Pešić, Šatara, Saničanin, Protić - Tumbasević, Pejović - Radivojević (od 70. Golubović), Jovanović, Milosavljević – Odita.

Crvena zvezda: Kahriman – Petković, Rendulić, Fibel, Ristić – Le Talek (od 72. Donald), Poletanović – Plavšić, Ruiz, Mouče (od 70. Katai) – Vijeira (od 79. Sikimić).

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ!

79 - Božović pravi i treću izmenu. Sikimić je zamenio dvostrukog strelca Vijeiru.

78 - ODITA!

Nije često veteran bio pretnja poroznoj odbrani Crvene zvezde ali je mogao da savlada Kahrimana u finišu meča kada je iznenada dobio loptu na ivici šesnaesterca i pokušao da je plasira u gornji desni ugao golmana Crvene zvezde. Zamalo neprecizno.

72 - I Donald je u igri, umesto Le Taleka, koji se mučio i na ovoj utakmici.

70 - Menjaju treneri. Milovanović je uveo mladog Golubovića umesto Radivojevića, Katai će na teren nakon što mu je mesto ustupio Mouče.

57 - GOLČINA!

Treće kolo, drugi gol Poletanovića, posle debitantskog u meču s Metalcem. Bivši kapiten Vojvodine odapeo je strelu iz slobodnjaka koja je preletela živi zid igrača Mladosti i završila iza leđa Krznarića, koji je četvrti put od početka meča morao da vadi loptu iz mreže.

Zvezda 2:4.
Izvor: YouTube



55 - JOVANOVIĆ!

Ponovo je dvostruki strelac pobegao Fibelu, ali umesto da šutira pokušao je lažnjakom da "zalomi" rivala i tom prilikom izgubio posed lopte.

51 - Lije kiša u Lučanima.

46 - GOL! PETI!

Kako su krenuli s centra, fudbaleri Mladosti su stigli i do gola. Ponovo je pukla odbrana crveno-belih na levom boku, gde su u paru Fibel i Anđelković, ponovo je rezantnim udarcem desnom nogom Jovanović savladao Kahrimana. Mladost je na "minus 1".

Zvezda 2:3.
Izvor: YouTube



46 - Drugo poluvreme počeće kada vetar razbije dimnu zavesu koja se spustila posle bakljade Delija. Nema prijavljenih izmena za drugo poluvreme.

Poluvreme: Ništa novog od Crvene zvezde ove sezone - odbrana je "pukla" i sedmi put uzastopno od starta sezone, za 12. loptu koju je Kahriman izvadio iz mreže, ali se ova hronična bolja i ovog puta sakrila između nekoliko sjajnih poteza navale, bez obzira na to što je ona bitno izmenjena za ovaj duel.

31 - GOLEADA! SADA JE 1:3!

Četiri gola za pola sata igre, tri u mreži Krznarića, kojeg je drugi put na meču savladao Vijeira. Ovog puta glavom. Ristić je za devet minuta zabeležio dve asistencije.

Zvezda 1:3.
Izvor: YouTube



21 - OPET GOL! OPET ZVEZDA VODI!

Kako su krenuli s centra, crveno-beli povratili su vođstvo stečeno u 2. minutu. Ovog puta posle prekida, koji je odlično izveo Grujić - skok Rendulića, udarac glavom, prečka, "pad" iza crte, "izlazak" iz mreže...

...ipak gol! Ispravno.

Zvezda 1:2.
Izvor: YouTube



19 - GOL! IZJEDNAČENJE!

Deset minuta posle prečke, gol! Ali na drugoj strani. Sjajan potez Radivojevića, "cool" završnica Jovanovića - 1:1!

Odbrana Crvene zvezde nije izdržala ni u sedmoj zvaničnoj utakmici ove sezone.

Zvezda 1:1
Izvor: YouTube



9 - PREČKA!

Vijeira, strelac 21 gola za crveno-bele prošle sezone, bio je ostavljen na klupi u oba meča sa Ludogorecom, a kada je dobio šansu od starta - odmah je sve podsetio kakav kvalitet poseduje. Posle gola, probao je lukavom parabolom iskosa, prevario Krznarića i uzdrmao prečku.

Zvezda prečka.
Izvor: YouTube



2 - GOL! ZVEZDA VODI!

Nepotrebno komplikovanje i veliku grešku u opasnoj zoni Šatare ekspresno su kaznili Plavšić i Vijeira. Ukradena lopta, asistencija, gol, 0:1.

Zvezda 0:1.
Izvor: YouTube

Mislim da smo primili golove vrlo naivno, mogli smo još. Ali, drago mi je da smo posle eliminacije iz Lige šampiona osvojili tri boda i malo popravili atmosferu u ekipi.



Dve asistencije Ristića?



Nije mu bilo lako, imao je naspram sebe dobrog igrača, Jovanovića. Sigurno je da ima vremena i prostora za njegov napredak.



Pojačanja?



Dovodimo igrače koji nemaju obeštećenje i koji su slobodni, a teško je naći takve.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC