• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pobedila, sačuvala mrežu i našla štopera!

Autor mondo.rs

Crveno-beli prvi put ove sezone nisu primili pogodak. Voždovac savladan posle isključenja Marka Putinčanina.

 Zvezda pobedila, sačuvala mrežu i našla štopera! Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde, tek u osmoj utakmici sezone, uspeli su da ne prime gol. Voždovac je savladan 3:0 na stadionu Rajko Mitić, u četvrtom kolu Superlige, pogocima Uga Vijeire (33. iz penala i 73. minut) i Damijena Le Taleka (44).

Dok je odnos snaga bio 11 na 11 vodila se rovovska borba, bez šansi, ali je isključenje Marka Putinčanina u 28. minutu probudilo crveno-bele, koji su brzo krenuli u juriš i primorali odbranu "zmajeva" da tri puta kapitulira. Moglo je da bude i još golova u mreži gostiju, da su domaći igrači bili koncentrisaniji u završnici, ali i da su uslovi za igru bili normalniji, pošto je veći deo utakmice duvao jak vetar i pljuštala kiša.

Pored nastavljenog pobedničkog niza u domaćem prvenstvu (tri utakmice), trener Miodrag Božović može da bude zadovoljan i partijom Damijena Le Taleka, kojeg je prekomandovao na mesto štopera.

"Odigrao je bez greške", izjavio je Božović pred kamerom TV Arena Sport odmah posle utakmice.

Francuz je još prošle sezone nagovestio da može dobro da se snađe u zadnjoj liniji, kada je u "večitom derbiju" na mestu centralnog defanzivca zamenio isključenog kapitena Aleksandra Lukovića. Božović je, ipak, nastavio da ga forsira na poziciji zadnjeg veznog, ali je zbog neubedljivih partija Lukovića, Rendulića i Fibela, koje je ove sezone rotirao, bio primoran da protiv Voždovca isproba i francusku kombinaciju.

Nekadašnji saigrači iz Mordovije, Le Talek i Fibel, odlično su odradili posao, pa se može očekivati da će biti u tandemu i u nedelju u Nišu, protiv Radničkog, kako bi se uigrali za prvi duel poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv Sasuola naredne srede u Italiji.

Pored toga što se pojavilo potencijalno rešenje za mesto štopera, u Crvenoj zvezdi mogu da budu zadovoljni i formom Uga Vijeire. Posle slabog starta sezone, Portugalac je opet u golgeterskom naletu sa pet golova u prve četiri utakmice Superlige, a četiri u poslednja dva meča.

Na sve to, mogu se nadovezati i odlična izdanja dvojice bekova. Mihailo Ristić je pokazao da može da bude adekvatna zamena Luisu Ibanjezu uz levu aut liniju, dok često osporavani Miloš Cvetković, kako utakmice prolaze, deluje sve sigurnije na desnoj strani.

Aleksandar Katai je bio standardno, bar što se tiče ove sezone, raspoložen i ponovo je publici predstavio neke od svojih majstorija, dok je za navijače ohrabrujuća i partija Džona Ruiza, koji je ulazio u šanse, proigravao saigrače i nagovestio da su problemi sa kondicijom prošlost...

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Cvetković, Fibel, Le Talek, Ristić - Donald (76. An. Luković), Poletanović - Katai (76. Sikimić), Mouče (71. Srnić), Ruiz - Vieira.
Rezerve: Supić, Petković, Al. Luković, An. Luković, Srnić, Rendulić, Sikimić.

VOŽDOVAC: Milošević, Mihajlov, Sinđić, Ivković, Ćirković, Blagojević (62. Boljević), Pavlović, Georgijević, Putinčanin, Zec (46. Stojanović), Dražić (82. Jovanović).
Rezerve: Popović, Stojanović, Jovanović, Petrović, Srećković, Boljević, Radović.

Utakmicu je sudio Nemanja Petković.


TOK UTAKMICE:

Kraj!

- Na stadionu je zvanično 6.973 gledalaca.

- Tri minuta nadoknade.

- Sjajan šut Andrije Lukovića sa oko 30 metara, ali je stativa sprečila prelep pogodak. U nastavku akcije Ruiz je imao priliku da se upiše u strelce, ali nije dobro reagovao.

- Iako je Voždovac otvoreno i hrabro ušao u drugo poluvreme, Zvezda je brzo uspostavila inicijativu. Pored Vijeirinog drugog, a trećeg timskog, crveno-beli su mogli da postignu još nekoliko golova.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:0 od 73. minuta, drugim golom Uga Vijeire. Odlično je centrirao Miloš Cvetković, a Portugalac se izvio i udarcem glavom matirao Miloševića.

3:0
Izvor: YouTube


- Uslovi za igru su sve teži. Kiša "pljušti kao iz kabla"...

- Bez obzira na to što imaju igrača manje, gosti su prilično ofanzivno nastrojeni po povratku sa odmora.

- Drugo poluvreme počelo je izmenom u timu Voždovca, izašao je Đuro Zec, a ušao Jovan Stojanović.

Poluvreme. Crveno-beli su maksimalno iskoristili isključenje Putinčanina i sa dva gola stekli solidnu prednost za nastavak. U prvih 45 minuta domaćin je uputio 10 šuteva (četiri u okvir gola), a gost nijedan.

- GOOOL! Crvena zvezda od 44. minuta vodi 2:0, pogotkom Damijena Le Taleka posle centaršuta Moučea iz kornera. Donald je zakačio loptu, a na drugoj stativi Francuz spretno reagovao.

gol
Izvor: YouTube


- Još jedna majstorija Aleksandra Kataija. U 43. minutu je kao od šale prebacio loptu preko Ivkovića, zatim je primirio i šutirao, ali je Milošević uz dosta sreće uspeo da sačuva mrežu i skrene loptu u korner.

- Fantastičan prodor Aleksandra Kataija u 41. minutu, ali ništa od drugog pogotka crveno-belih. Uspeli su nekako da se odbrani igrači Voždovca, a par trenutaka kasnije neprecizan je bio Džon Ruiz iz povoljne pozicije.

- Dva puta u kratkom roku fudbaleri Crvene zvezde pogađaju spoljni deo mreže. Prvo Vijeira sa leve strane, pa Katai sa desne. Još oko pet minuta do odlaska na odmor.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 od 33. minuta pogotkom Uga Vijeire iz penala. Miloš Mihailov je oborio Džona Ruiza u kaznenom prostoru i postao peti igrač Voždovca kojem je pokazan žuti karton.

Voždovac
Izvor: YouTube
1:0
Izvor: YouTube


- Crveni karton za Marka Putinčanina u 28. minutu. Manje od pola sata bilo je potrebno gostujućem fudbaleru da dobije dva žuta kartona! To je, inače bio četvrti žuti karton igračima Voždovca. Pored Putinčanina (dva puta), zapisani su Zec i Sinđić. Od Zvezdinih igrača javnu opomenu je, za sada, dobio smao Donald.

crveni karton
Izvor: YouTube


- Mogao je Ugo Vijeira da se nađe u dobroj šansi u 26. minutu, ali je sudija Nemanja Petković odlučio da prekine akciju zbog faula Uroša Sinđića, koji je i dobio žuti karton. Utisak je, ipak, da je arbitar mogao da pusti prednost...

- Snažan šut Ruiza sa distance u 18. minutu, ali prilično neprecizan. Prethodno je Mihailo Ristić odlično prošao po levoj strani.

- U prvih 15 minuta nije bilo gol-šansi.

- Utakmica se igra po jako teškom vremenu za igru zbog snažnog vetra i pljuska.

- Prvu šansu imala je Crvena zvezda u 3. minutu, ali je golman gostiju, Marko Milošević, pravovremeno istrčao na centaršut Ruiza sa leve strane i uhvatio loptu pre nego što je Ugo Vijeira uspeo da dođe do nje. Tom prilikom došlo je do sudara dvojice fudbalera, posle kojeg su ostali da leže na travi, ali ne zadugo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC