• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdini golgeteri raspoloženi pred Italiju

Autor mondo.rs

Sigurnom igrom i ubedljivom pobedom u Nišu, crveno-beli napravili lepu uvertiru pred duel sa Sasuolom.

 Zvezda pobijedila Radnički 3:0 Izvor: MN PRESS

Da li su fudbaleri Crvene zvezde partijom protiv Radničkog u Nišu zabrinuli Sasuolo? Trebalo bi...

Crveno-beli su neugodno gostovanje na Čairu pretvorili u četvrtu uzastopnu pobedu u Superligi - 3:0 (2:0), a navijače posebno može da raduje odlična partija dvojice najboljih strelaca iz prošle sezone - Aleksandra Kataija i Uga Vijeire.

Katai je postigao dva gola (19. i 54. minut), a Vijeira jedan (16), svoj šesti u prvih pet kola domaćeg prvenstva (igrao je četiri utakmice).

Dobra vest za crveno-bele je i druga utakmica zaredom bez primljenog gola.

Iako je u sredu protiv Voždovca Damijen Le Talek igrao štopera, Francuz se u Nišu vratio na mesto zadnjeg veznog, a centralni defanzivni par činili su ponovo Rendulić i Fibel. Pored njih bili su Petković i sve bolji Ristić.

Bez obzira što je Kahriman ostao nesavladan, pitanje je da li Miodrag Božović može da bude potpuno zadovoljan igrom štoperskog tandema, koji je i u ovoj utakmici imao nekoliko propusta i nesigurnih reakcija. Na to se i nadovezalo isključenje Tomasa Fibela u finišu (86. minut), zbog drugog žutog kartona. Pošto je Le Talek prethodno bio zamenjen, na mesto štopera prebacio se Poletanović.

Radnički je napadački nastrojen ušao u meč, uspeo je nekoliko puta da dođe pred kazneni prostor gostiju, međutim, dva brzo primljena gola, a onda i isključenje Radoša Bulatovića u poslednjim trenucima prvog poluvremena, učinili su da padne motivacija u redovima Nišlija, koji su posle dve pobede, doživeli prvi poraz ove sezone na domaćem terenu i ukupno drugi u pet utakmica.

Zvezda je, takođe, otvoreno ušla u utakmicu i brzo napadala, što je i rezultiralo golovima.

Prvo je Vijeira sjajno grudima spustio loptu u mrežu posle centaršuta Ristića, a ubrzo potom je Katai sjajno šutirao sa distance. Grogiranog rivala, crveno-beli su dotukli početkom drugog poluvremena, snažnim udarcem Kataija sa 12-13 metara.

Bilo je to dovoljno za ubedljivu pobedu i lepu uvertiru uoči prve utakmice poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, koju će srpski šampion igrati narednog četvrtka u Ređo Emiliji (20.45, TV Arena Sport) protiv Sasuola. Revanš je 25. avgusta u Beogradu.

RADNIČKI NIŠ: Konovalov – Aleksandar Jovanović, Petrović, Bulatović, Stanković – Arsić, Popara (81. Aleksa Jovanović), Apostolović (46. M. Živković), Pavkov (53. D. Živković), Stojanović – Mrkić.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Petković, Rendulić, Fibel, Ristić – Le Talek (46. Plavšić), Poletanović -  Ruiz (59. Srnić), Kanga, Katai – Vijeira (78. Sikimić).

Utakmicu je sudio Vlado Glođović.

TOK UTAKMICE:

Kraj!

- I Crvena zvezda ostaje sa igračem manje! Drugi žuti karton u 86. minutu dobio je Tomas Fibel.

- Poslednja izmena i u Radničkom. Umesto Popare, od 81. minuta igraće 17-godišnji Aleksa Jovanoić.

- Poslednja izmena u Zvezdi. Predrag Sikimić je u 78. minutu ušao umesto Uga Vijeire.

- Zvezda rutinski kontroliše igru sa igračem više, a moguće je i da bude još neke lopte u mreži Radničkog. Do kraja je ostalo još 25 minuta.

- Druga izmena i u Crvenoj zvezdi. Umesto Ruiza, od 59. minuta igraće Srnić.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:0 od 54. minuta drugim pogotkom Aleksandra Kataija. Još jednom je odlično šutirao, ovaj put sa 12 metara, prilično snažno.

gol
Izvor: YouTube


- Druga izmena u timu Radničkog. Umesto Pavkova od 53. minuta igraće Dušan Živković.

- Odlična prilika za Ruiza u 48. minutu, ali Kostarikanac nije uspeo da savlada Konovalova koji mu je odlično "ušao u šut".

- Drugo poluvreme počelo je izmenama. U ekipi Zvezde, Srđan Plavšić je zamenio Le Taleka, a u ekipi Radničkog, Miloš Živković je ušao umesto Apostolovića.

Poluvreme. Zvezda je brzo došla do solidne prednosti, ali se Radnički nije predao. Videćemo, ipak, kako će isključenje Radoša Bulatovića uticati na igru domaćeg tima.

- Radnički ostaje sa igračem manje u 45. minutu zbog drugog žutog kartona Radošu Bulatoviću. Visoki defanzivac Nišlija faulom je zaustavio solo-prodor Ruiza u kontranapadu.

- Bez obzira na dva gola prednosti u korist Zvezde, i dalje se igra brzo i otvoreno.

- Dobar šut Arsića sa oko 20 metara u 29. minutu, posle odbijene lopte na centaršut iz kornera, ali je lopta išla pravo u dobro postavljenog Kahrimana. Na sličan način uzvratio je Ruiz u istom minutu, kada je iz trka šutirao, ali Konovalov "boksovao" loptu.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0, pogotkom Aleksandra Kataija u 19. minutu! Kapiten crveno-belih u ovom meču sjajno je šutirao sa 17-18 metara.

gol
Izvor: YouTube


- Malo je nedostajalo da Vijeira u 17. minutu postigne i drugi gol, međutim, umesto da rutinski završi akciju, pokušao je da lobuje Konovalova, ali bezuspešno.

- Umalo da uzvrate igrači Radničkog posle kornera, ali je Kahriman uspeo da spreči izjednačenje.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi od 16. minuta golom Uga Vijeire, njegovim već šestim ove sezone u Superligi! Mihailo Ristić je odlično centrirao sa leve strane, a Portugalac grudima spustio loptu u mrežu.

gol
Izvor: YouTube


- Još jedna opasnost po gol Crvene zvezde. U 12. minutu Stojanović je poslao loptu pred gol gostiju, ali Mrkić i Pavkov nisu uspeli da je sprovedu u mrežu.

- Prvu priliku imao je Radnički u 9. minutu, preko doskorašnjeg fudbalera Crvene zvezde Saše Stojanovića. Iskusni vezista iskoristio je grešku Rendulića i "ukrao loptu", a zatim sa velike udaljenosti lepo pogušao da lobuje Kahrimana, ali je lopta otišla iznad prečke.

- Otvoren početak i jednih i drugih. Igra se brzo, bilo je nekoliko poluprilika u prvih pet minuta, ali golmani još nisu morali da intervenišu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC