• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ristić pred Italiju: Zvezda i Sasuolo ravnopravni

Autor mondo.rs

Novi levi bek Crvene zvezde ne plaši se predstojećeg izazova: "Sasuolo nije bauk", kaže za MONDO.

 Crvena zvezda pred Sasuolo Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS Mihailo Ristić igra svoju treću sezonu u prvom timu Crvene zvezde. Počeo je kao univerzalac u veznom redu, ali je prinudno prekomandovan na levog beka.

"Počeo sam kao prednji vezni, pa igrao zadnjeg, pa krilo i sada sam bek", prisetio se 20-godišnji fudbaler u razgovoru za MONDO.

"Pomirio sam se sa tim da sam bek", dodao je kroz osmeh.

Odlaskom Luisa Ibanjeza u turski Trabzon, Ristić je dobio priliku da se vrati u startnu postavu. Nad njim je, ipak, dodatni pritisak pošto ga svi porede sa odličnim Argentincem.

"Imponuju mi trenerove reči, jer zaista cenim njegovo mišljenje. Poređenje sa Ibanjezom ne stvara mi pritisak, ali kada igrate na poziciji igrača koji je prethodno imao sjajnu sezonu to, svakako, donosi odgovornost da barem ponovite ono što je on uradio, ako ne i da ga nadmašite", objasnio je mladi fudbaler.

Povratak u startnih 11 obeležile su dobre partije. Posle dve asistencije u Lučanima, upisao je još jednu u Nišu i trenutno je najbolji asistent tima u domaćem prvenstvu.

"Ima još prostora za napredak, sezona je tek počela i iz utakmice u utakmicu biće sve bolje", staložen je Ristić.

Na pomen predstojeće utakmice - narednog četvrtka u Italiji protiv Sasuola u prvom meču poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona (20.45, TV Arena Sport) - nije, ipak, mogao da sakrije uzbuđenje.

"Očekujem ravnopravnu utakmicu. Ne mislim da su oni neki bauk", upotrebio je Ristić metaforu koju smo iskoristio u predstavljanju Zvezdinog rivala.

"Mislim da su nam ekipe podjednakog kvaliteta. Ne možemo da garantujemo pobedu u Italiji ili prolaz u Ligu Evrope, ali možemo da obećamo zalaganje i veliku borbu", poručio je levi bek crveno-belih, koji će imati možda i najteži zadatak - da zaustavi najboljeg igrača Sasuola, desno krilo Domenika Berardija.

"Analiza tek predstoji, pa ćemo da vidimo šta nas čeka", nije želeo Ristić da širi temu o Italijanima pre nego što dođe vreme za to.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC