• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda kroji evropsko odelo

Autor mondo.rs

Hoće li crveno-beli u zemlji mode uspeti da protiv Sasuola skroje povoljan rezultat pred revanš poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope?

 Zvezda kroji evropsko odelo Izvor: MN PRESS

U Italiji, zemlji u kojoj se popela na krov Evrope, Crvena zvezda će pokušati da napravi značajan korak ka povratku na veliku scenu.

U 10.30 ekipa Miodraga Božovića ima let sa aerodroma Nikola Tesla za Bolonju, odakle će se prebaciti u Ređo Emiliju, gde će u četvrtak od 20.45 (TV Arena Sport) igrati protiv Sasuola prvu utakmicu poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Revanš je 25. avgusta u Beogradu.

Dugih devet godina crveno-beli nisu igrali grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Imali su ovog leta priliku u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali nisu položili ispit kroz dvomeč sa Ludogorecom.

Bugarski šampion prošao je posle produžetaka na stadionu Rajko Mitić (2:2, 4:2), pa naš prvak mora na popravni protiv Sasuola. Test uopšte nije lak, ali ne i nerešiv. Bitno je da Zvezdini fudbaleri budu maksimalno koncentrisani i samouvereni na stadionu Mapei.

Jeste Sasuolo prošle sezone pobeđivao Juventus, Inter, Milan..., ali je i imao sedam uzastopnih utakmica bez pobede.

U sličnoj situaciji crveno-beli su se našli 2002. godine, kada su igrali protiv otkrovenja Serije A i debitanta na evropskoj sceni, simpatičnog Kjeva iz Verone. Tada je bilo 0:0 u Beogradu, a onda 2:0 za našeg predstavnika u Italiji.

Nadaju se navijači Crvene zvezde da bi istorija mogla da se ponovi...

Optimizam ulivaju i tri uzastopne pobede u domaćem prvenstvu, a posebno dve utakmice zaredom bez primljenog gola. Trener Miodrag Božović dosta je kombinovao u tim mečevima, pa je nezahvalno već sada prognozirati startnu postavu, te ćemo sačekati do večeras, kada je poslednji trening pred utakmicu.

Da se, ipak, naslutiti da će Damijen Le Talek na poziciju štopera, uz Tomasa Fibela, kao i da bi Marko Poletanović mogao na Francuzovo mesto u veznom redu, dok je najveća dilema ko će igrati krila - Pablo Mouče, Džon Ruiz ili Slavoljub Srnić, kao i da li će se Ugo Vijeira naći u napadu. Jasno je i da će Mihailo Ristić zameniti otišlog Luisa Ibanjeza.

Hoće li Božović i njegov stručni štab uspeti da sastave tim i taktiku koja će uzeti meru Italijanima, saznaćemo u četvrtak uveče.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC