• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nejmar je čudovište"

Autor mondo.rs

Selektor olimpijske fudbalske reprezentacije Brazila Rožerio Mikale hvali najveću zvezdu tima koja je "eksplodirala" posle početničke frke u Riju

Brazil se na superioran način plasirao u finale olimpijskog fudbalskog turnira u Rio de Žaneiru. Domaćin je "oduvao" Honduras u polufinalu, uvalivši im pola tuceta golova u mrežu.

Najveća zvezda brazilskog tima Nejmar upisao je dva pogotka na tom meču, a prvi u 14. sekundi ujedno je najbrži postignut gol u istoriji olimpijskih fudbalskih turnira.

Brazilu nije dobro krenulo na Olimpijskim igrama, jer je prve dve utakmice odigrao bez golova protiv Iraka i Južne Afrike, ali su "karioke" nakon toga zaigrale mnogo bolje i plasirale se u finale, u kojem će se sastati sa Nemačkom.

Selektor olimpijske selekcije Brazila Rožerio Mikale smatra da je Nejmar uspeo da se izbori sa velikim pritiskom na početku turnira, što se odmah odrazilo i na ekipu.

"Rekao bih da je Nejmar čudovište, ali na dobar način. On ima dar za fudbal i sve nas oduševljava svojim talentom. Postoje spoljni faktori koji utiču na način kojim se fudbaleri razvijaju i mislim da je to prilika da analiziramo šta se sa njim dogodilo i da to preslikamo na ostale igrače. Ekipa ga je prihvatila i on je zadovoljan. Sada je u dobroj situaciji, u odnosu na prošlu nedelju kada je bio pod velikim pritiskom, jer se od njega mnogo očekivalo. Moramo da ga poštujemo, on mora da bude u našem timu", rekao je Mikale.

Nejmar je posle plasmana u finale dugo ostao na terenu i pozdravljao se sa navijačima na Marakani. Bez dresa je trčao od tribine do tribine, a navijači, koji su na mečevima pre toga čak i zviždali ekipi, propratili su svaki njegov pokret uz ovacije i uzvikivali su njegovo ime.

Brazil će u subotu od 22.30 časova igrati protiv Nemačke za prvi olimpijski trofej u istoriji.

To će im biti prilika da se "osvete" Nemačkoj za ponižavajući poraz od 1:7 u polufinalu Svetskog prvenstva pre dve godine.

"Za sada smo osvojili srebro. Ali, ja i dalje verujem u brazilski fudbal. Kada u timu imate zvezdu kakva je Nejmar, morate na tome da budete zahvalni, pošto je on igrač koji gura Brazil na viši nivo", rekao je Mikale.

U utakmici za bronzanu medalju, u subotu od 18 časova, igraće Nigerija i Honduras.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC