• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milica Mandić nije odbranila zlato iz Londona!

Autor mondo.rs

Aktuelna evropska i svetska prvakinja, Vokden, bila je bolja - 5:0. Šansa za bronzu postoji kroz repesaž, ako Engleskinja uđe u finale.

Parola da je teže odbraniti nego osvojiti zlato potvrdila se u slučaju Milice Mandić.

Naša sjajna olimpijka, zlatna iz Londona 2012, ispala je u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Riju, ali nije ostala bez šanse za medalju.

Ukoliko zvanična evropska i svetska prvakinja, trenutno neprikosnovena u kategoriji 69+ kilograma, Bjanka Vokden, pobedi i narednu protivnicu i plasira se u finale, Milica će naknadno dobiti šansu da kroz repesaž izbori bronzu - što će svakako biti uspeh!

Ali i teško za devojku koja je dala sve od sebe, ali je naišla na bolju.

Da u tekvondou postoje nosioci, duel Milice Mandić i Bjanke Vokden ne bi mogao da se dogodi pre finala. Ipak, žreb je hteo da se zvanična olimpijska šampionka iz Londona 2012 i aktuelna evropska i svetska prvakinja sastanu već u četvrtfinalu.

Bolja je bila Engleskinja, Miličina vršnjakinja (24 godine) i verovatno jedina u ovoj kategoriji koja je viša od Beograđanke - ima 182 centimetra, dva više od sada već bivše olimpijske prvakinje.

Rezultat 0:5, po rundama 0:1, 0:0, 0:4.

Nakon što je rezultatom 8:2 savladala neugodnu Norvežanku, Tinu Skar, naša Milica Mandić morala je odbranu zlata da nastavi duelom sa najtežom mogućom protivnicom u ovom trenutku, takmičarkom koja je na poslednja tri velika takmičenja (EP u Azerbejdžanu 2014, SP u Rusiji 2015, EP u Švajcarskoj 2016) osvajala - zlata!

Vokden će se u polufinalu sastati sa Kineskinjom Šujin Ženg (22:30) i ukoliko pobedi, obezbediće Srpkinji repesaž (23.00), u kojem će Milica pobedom izboriti meč za bronzu.

Dakle, od sada navijamo za devojku iz Liverpula!

IZ RUNDE U RUNDU:

Treća runda:

Umesto preokreta, potvrda sigurne pobede devojke iz Liverpula. Milica je pomalo rezervisano i oprezno, svesna da će Vokden vrebati iz kontre, pokušavala da izjednači na 1:1, što je bio rezultat aktuelan iz prve runde, ali se dogodilo samo to da je Britanka još četiri puta poentirala bez panike braneći svoj crveni oklop - 0:5.

Druga runda:

Milica nije uspela da izjednači, a može se reći i da je dobro prošla jer su sudije na zahtev trenera Vokden pregledale jedan njen udarac, koji je završio u predelu glave kod naše takmičarke i odlučile da nije bio čist za tri poena. Malo je nedostajalo da bude 0:4 za Engleskinju - ostaje 0:1. Još dva minuta!

Prva runda:

Šteta! Milica je bila agilnija i konkretnija u prva dva minuta, pokušavala je, dva-tri puta i udarila rivalku iz Liverpula, ali nedovoljno jako da bi "magneti" na stopalima i telu registrovali poen i bukvalno dve sekunde pre isteka runde, Vokden je uspela da "dokači Srpkinju u pleksus i povede - 0:1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC